DRAGOŞ BURIU, SLOT MONITOR:

"Estimăm o cifră de afaceri de peste 20 de milioane lei pentru 2017"

27 feb. 2017 Companii-Afaceri
"Estimăm o cifră de afaceri de peste 20 de milioane lei pentru 2017"

(Interviu cu Dragoş Buriu, CEO Slot Monitor SA, care deţine brandul de gaming Newton Slots) 

"Reglementarea gambling-ului online a adus mari beneficii companiilor din sectorul jocurilor de noroc tradiţionale"

Slot Monitor SA este reprezentantul brandului Newton în România, care dezvoltă şi distribuie produse software destinate pieţei jocurilor de noroc, mai exact celor de tip slotmachines. Newton România are peste 100 de clienţi în ţară şi oferă servicii de monitorizare celor peste 23.000 de aparate deja conectate. Activitatea a fost extinsă la nivel internaţional, în ţări precum Bulgaria, Irak şi Cehia. Newton România are în prezent 40 de angajaţi, majoritatea activând în dezvoltare şi suport, departamente esenţiale pentru companie.

Într-un interviu, Dragoş Buriu, CEO Slot Monitor SA, care deţine brandul de gaming Newton Slots, a avut amabilitatea să ne povestească mai multe despre business-ul pe care îl conduce.

Reporter: Cum caracterizaţi activitatea companiei Slot Monitor SA, anul trecut?

Dragoş Buriu: Business-ul actual al Slot Monitor SA este concentrat pe producţia sistemelor de monitorizare în domeniul jocurilor de noroc. Serviciul este destinat operatorilor din domeniu pentru transmiterea datelor către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) conform legislaţiei în vigoare. Suntem lider la nivel naţional pentru acest tip de serviciu cu un număr de peste 23.000 de aparate tip slotmachines conectate în sistem. Compania noastră acoperă servicii complete de gaming, de la vânzare de echipamente până la consultanţă în vederea licenţierii şi monitorizare sub brand-ul Newton Slots.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 14 milioane de lei, iar pentru 2017 estimăm că vom depăşi 20 milioane lei. Legislaţia specifică jocurilor de noroc a suferit ceva modificări la finalul anului trecut, făcând astfel obligatorie conectarea mijloacelor de joc la un sistem de monitorizare. Fiind deja cunoscuţi pe piaţă, s-au semnat foarte multe contracte în acea perioadă, iar rezultatele se vor vedea anul acesta.

Firma este înfiinţată în 2013, din anul 2015 până în iunie 2016 am recuperat investiţia (echipamente hardware şi dezvoltare software precum şi cheltuieli de marketing) în valoare de 3,4 milioane euro, apoi am intrat pe profit. La nivelul anului 2016 am plătit la bugetul de stat aproape 2 milioane de lei reprezentând impozite pe salarii, pe profit, TVA etc., în condiţiile în care nu suntem licenţiaţi clasa I, deci nu plătim taxe de licenţă ca organizatori de jocuri de noroc.

Înregistrăm lunar o creştere de 15% a vânzărilor, din suplimentările comenzilor partenerilor care fac noi achiziţii de jocuri.

Pentru acest an estimăm o creştere cu 20% a numărului de jocuri conectate şi promovarea serviciilor adiţionale cum ar fi jackpot personalizat sau player tracking prin cardurile de loialitate pe care partenerii noştri le acordă clienţilor în locaţii. Păstrând o legătură permanentă cu partenerii am fost atenţi şi deschişi la cerinţele lor şi ale jucătorilor, adăugând astfel opt noi produse în portofoliu pe care le-am oferit, unele contra cost, altele gratuit.

Reporter: Cum au influenţat normele legii jocurilor de noroc activitatea companiei?

Dragoş Buriu: Instituirea obligativităţii de conectare a mijloacelor de joc a venit într-un moment oportun pentru companie. Încă din anul 2011 se lucra la sistemul de monitorizare şi am fost mai mult decât pregătiţi să facem faţă unei asemenea provocări. Faptul că ne-am făcut treaba cu responsabilitate şi am dezvoltat un produs care nu doar îndeplineşte cerinţa legală de conectare ci poate fi folosit ca un puternic instrument de marketing, ne-a pus în poziţia deţinerii unei cote de aproximativ 40% din piaţă, o cotă de trei ori mai mare decât a oricărei alte companii concurente.

Reporter: Cum este influenţată activitatea companiei de piaţa jocurilor de noroc online?

Dragoş Buriu: Piaţa jocurilor de noroc online afectează doar într-o mică măsură activitatea de operare în mod tradiţional. România se află printre primele ţări est-europene care şi-a definit foarte bine legislaţia în acest domeniu, deschizând astfel piaţa şi pentru operatori internaţionali, dar consider, în acelaşi timp, că reglementarea mediului online a adus beneficii mari şi pentru jocurile de tip "land based". Operatorii îşi diversifică portofoliul de servicii pentru a se adapta la un spectru extins de tipologii de clienţi. Sunt companii pe piaţă care au optat deja pentru crearea unei divizii separate pentru jocurile de noroc la distanţă. Acest nou serviciu va aduce reale beneficii în viitor pentru cei care au avut resursele necesare şi au făcut pasul la momentul potrivit.

Reporter: Aveţi în plan să activaţi şi pe online?

Dragoş Buriu: Newton are deja un proiect pentru mediul online ce va fi lansat în această primăvară. Acest proiect va aduce opţiuni noi de operare pentru companiile licenţiate în domeniul exploatării jocurilor de noroc de tip slotmachines.

Reporter: Cum vedeţi concurenţa?

Dragoş Buriu: La acest moment sunt prezente pe piaţă mai multe firme ce oferă sisteme de monitorizare dar care se poziţionează la un nivel inferior. Operatorii care nu au foarte multe pretenţii de la activitatea lor vor alege întotdeauna un preţ mai scăzut în detrimentul calităţii produselor şi serviciilor. Noi înţelegem că ei se confruntă cu un nivel destul de ridicat al taxelor de autorizare şi licenţiere pe care le plătesc la stat, dar dacă privesc sistemul de monitorizare doar ca pe un lucru impus de legislaţie şi nu ca pe un real ajutor în afacerile pe care le derulează, vor avea de pierdut. Putem spune că folosind sistemul Newton operatorii beneficiază de departament de marketing, de statistică şi chiar de securitate, prin funcţiile antifraudă. Campaniile promoţionale, atât de necesare în atragerea clienţilor noi, sunt foarte uşor de desfăşurat cu ajutorul sistemului, fiind nevoie doar de câteva click-uri.

Un sistem de monitorizare eficient nu poate fi susţinut cu nişte costuri mici. Avem departamentul de dezvoltare care lucrează continuu pentru îndeplinirea şi implementarea cerinţelor partenerilor noştri; departamentul de suport unde sunt asistaţi pentru întelegerea deplină şi folosirea la capacitate maximă a sistemului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CITR deschide primul birou în afara ţării
18 oct. A.T.


Gazprom şi-a majorat producţia cu 6,8%
18 oct. T.V.


Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de troleibuze autonome
18 oct. I.V.


Şcoala informală de IT anunţă lansarea unei francize
18 oct. I.T.


Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România
18 oct. T.T.


ÎN DOMENIUL ACHIZIŢIILOR:KMG International primeşte acreditarea şi calificarea internaţională CIPS
18 oct. T.T.


ALERT - MASA ROTUNDĂ BURSA "ROMÂNIA ŞI RUSIA/INIUSHKIN IGOR, MINISTRU CONSILIER LA AMBASADA RUSĂ:"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune"1
18 oct.


UPDATEMasa rotundă "România şi Rusia" - înregistrare video
18 oct.


ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA: "România, posibil să ratifice Convenţia multilaterală de evitare a dublei impuneri"
18 oct. Ramona Radu


SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii
18 oct. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.