DUMITRU COSTIN:

"Sunt de acord cu liberalizarea serviciilor în transportul rutier"

12 oct. 2018 Politică
V.D.
Dumitru Costin (Sursa foto: Twitter)
Dumitru Costin (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, este de acord cu liberalizarea serviciilor în zona transportului rutier, considerând binevenită iniţiativa ministrului Transporturilor de a crea un mediu concurenţial. El a precizat că firmele de transport local sunt susţinute politic şi activate de câte ori este nevoie, în special în campaniile electorale.

"Transportatorii nu sunt la mine, însă ca principiu sunt întru totul de acord cu liberalizarea serviciilor şi crearea unui mediu concurenţial autentic în serviciile de transport rutier. Din păcate, România a rămas încă încremenită în acest format toxic pentru cetăţeni, monopoluri, multe dintre ele sunt controlate politic. Ştiţi bine, firmele astea de transport local care au pus mâna pe nişte trasee sunt susţinute politic şi sunt activate ori de câte ori este nevoie. Cel puţin în perioadele electorale îşi fac treaba în folosul stăpânilor politici. Nu de multe ori, în ultimii ani de zile, am fost sau am luat act de tot felul de războaie locale între diverse firme cu diverşi sprijinitori politici", a declarat Dumitru Costin, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

Liderul BNS consideră că gestul ministrului Transporturilor de a liberaliza piaţa acestor servicii de transport este binevenit, scrie News.ro.

"Gestul pe care îl face ministrul Transporturilor acum în tentativa sa de a liberaliza piaţa acestora servicii, de a crea un mediu concurenţial este binevenit. Ştiu că nu place unora, dar asta e. Nu putem să rămânem în nişte monopoluri private care acumulează bani fără să facă investiţii şi fără să asigure o calitate ridicată a serviciilor. Întâmplător şi eu folosesc de câteva ori pe an aceste servicii şi nu mai eu ştiu cum fac 200 şi ceva de kilometri pe un anumit traseu unde condiţiile sunt într-adevăr improprii", a mai afirmat Dumitru Costin.

Peste 16.000 de autovehicule comerciale au întrerupt activitatea la nivel naţional, joi dimineaţă, în semn de protest faţă de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PNL Iaşi acuză PSD de interese ascunse la aeroport
17 feb. C.B.


KLAUS IOHANNIS: "Programul Naţional de Dezvoltare Locală trebuie regândit, nicidecum desfiinţat"1
17 feb. C.B.


MARCEL VELA: "Poliţistul român acum este ruda săracă a autorităţii locale din comună"2
17 feb. C.B.


KELEMEN HUNOR: "Este inacceptabilă schimbarea mascată a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstituţionale"2
17 feb. C.B.


Nicolae Ciucă, aviz favorabil în Comisiile de apărare5
17 feb. A.M.


CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: "Nu vom participa la şarada Guvernului Orban II"2
17 feb. M.A.


LUDOVIC ORBAN:"Cel mai probabil toţi miniştrii vor obţine aviz negativ"2
17 feb. M.I.


VICTOR COSTACHE: "Toţi colegii din Guvernul Orban II îşi doresc să continue acest mandat"3
17 feb. I.M.


TRAIAN BĂSESCU, DESPRE CANDIDATURA LA PRIMĂRIA CAPITALEI:"Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul la ÎCCJ"
17 feb. A.M.


Magistraţii, nemulţumiţi de ordonanţa privind completurile pentru achiziţiile publice
17 feb. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.