DUPĂ CÂŞTIGAREA UNEI NOI LICITAŢII ORGANIZATE DE STATUL AUSTRALIAN VICTORIA,

Enel Green Power construieşte un parc solar de 42 milioane dolari

13 sep. 2018 Companii
E.O.
Enel Green Power construieşte un parc solar de 42 milioane dolari

Centrala va avea o capacitate de 34 MW 

Enel Green Power Australia a câştigat, prin licitaţie, un acord pe 15 ani ("acord de sprijin") cu statul Victoria pentru producţia de energie şi emiterea de certificate verzi, în urma construcţiei Centralei Solare Cohuna, cu o capacitate de 34 MW.

Acordul a fost atribuit în cadrul unei licitaţii inverse organizate de către statul Victoria, anul trecut, pentru o capacitate de 650 MW de energie regenerabilă.

Enel va investi în jur de 42 milioane de dolari pentru construcţia centralei, care va începe în prima jumătate a anului 2019.

Centrala solară Cohuna va fi construită în colaborare cu dezvoltatorul local Leeson Group şi este situată în comitatul Gannawarra, Victoria, la aproximativ 8 kilometri sud de oraşul Cohuna.

"Enel Green Power face un nou pas important în dezvoltarea business-ului în Australia prin această realizare recentă", a spus Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power (EGP), adăugând: Enel va investi în jur de 42 milioane de dolari pentru construcţia centralei, care va începe în prima jumătate a anului 2019.Centrala solară Cohuna va contribui la atingerea obiectivelor ambiţioase în domeniul energiei regenerabile ale Statului Victoria, în acord cu viziunea globală a Enel Green Power în ceea ce priveşte energia regenerabilă".

Centrala urmează să devină operaţională la sfârşitul anului 2019 şi va fi conectată la reţeaua de distribuţie locală prin staţia Cohuna Zone.

Centrala solară Cohuna, care va fi compusă din aproximativ 87.000 de module fotovoltaice cu două feţe, va genera până la 77 GWh/an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 70.200 tone de CO2, în atmosferă în fiecare an.

Licitaţia organizată de către statul Victoria a fost lansată în luna noiembrie 2017 pentru o capacitate de 650 MW de energie regenerabilă, din care 100 MW de energia solară. Licitaţia face parte din Obiectivul de Energie Regenerabilă a Statului Victoria (VRET) de a genera 25% din producţia de electricitate din surse regenerabile până în 2020 şi 40% până în 2025.

Enel Green Power (EGP) este deja prezent în Australia, unde a conectat recent la reţea primii 45 MW ai centralei solare Bungala Solar One PV, cu o capacitate de 137.7 MW. Centrala face parte din Proiectul Bungala Solar PV, situat în apropierea Portului Augusta, din Sudul Australiei. După ce devine operaţional, întregul Proiect Bungala Solar PV va avea o capacitate instalată de peste 275 MW .

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor de energie regenerabilă din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 42 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie şi reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Acţionarii OMV Petrom au aprobat un buget de investiţii de 4,17 miliarde de lei în 2019
20 apr. I.M.


iCEE.fest anunţă zeci de speakeri pentru ediţia 2019, noi linii de conţinut şi un nou brand
19 apr. A.L.


ADVERTORIAL:Sfaturi pentru deschiderea cu succes a unui magazin
19 apr.


Reprezentanţi a 6 fabrici din grupul InterAgro cer audienţă la premierul Dăncilă
19 apr. M.I.


Nissan îşi reduce producţia pe plan mondial cu 15%
19 apr. T.I.


Google permite utilizatorilor sistemului Android din Europa să îşi aleagă browserele
19 apr. T.E.


LA DEBUTUL DE LA BURSA DIN NEW YORK:Acţiunile Pinterest au crescut cu 25%
19 apr. T.M.


CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVATSecuritatea cibernetică: prima linie de apărare în faţa impactului inteligenţei artificiale (III)1
19 apr. Marc-Andre Ryter


PROIECT BROWNFIELD AL PRIME KAPITALSilk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iaşi
19 apr. EMILIA OLESCU


Mol România şi Fundaţia pentru Parteneriat - sprijin financiar pentru proiecte de mediu
18 apr. T.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.