DUPĂ CE SCHAUBLE A DECIS SĂ PĂRĂSEASCĂ POSTUL DE MINISTRU

Jeroen Dijsselbloem se retrage din politică, dar rămâne preşedinte al Eurogroup

12 oct. 2017 Internaţional
F.A.

Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogroup (grupul miniştrilor de finanţe din zona euro), a anunţat că părăseşte politica olandeză după cei 12 ani de ani în care a fost parlamentar şi după cei aproape cinci ani în care a fost ministru al Finanţelor, relatează The Associated Press, conform News.ro.

Dijsselbloem a anunţat, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul Partidului Muncii (PvdA), că se va retrage din Parlament luna aceasta, dar că îşi va duce la final mandatul de preşedinte al Eurogroup, care se încheie în ianuarie 2018.

Domnia sa a spus că nu mai are "puterea de foc" să rămână în Parlament, în cadrul PvdA, în opoziţie, în următorii patru ani.

Partidul a "plătit (în alegeri) preţul" măsurilor dure de austeritate pe care el le-a impus, cu scopul de a ajuta economia olandeză să-şi revină după criza financiară, subliniază Dijsselbloem în scrisoare.

Partidul a obţinut doar nouă mandate în urma alegerilor parlamentare de la 15 martie, faţă de 38 de mandate, câte avea în precedenta legislatură, în Camera Inferioară a Parlamentului olandez, alcătuit din 150 de deputaţi.

Amintim că, luna trecută, ministrul german de finanţe, Wolfgang Schauble, a decis că va părăsi acest post, urmând să-l preia pe cel de preşedinte al Bundestagului (parlamentul federal). Schauble, în vârstă de 75 de ani, a deţinut timp de opt ani portofoliul finanţelor.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
21 iun. A.M.


SUA:Un marş pentru drepturile civile ale albilor
21 iun. A.M.


DONALD TRUMP: Separarea copiilor imigranţi, tactică a democraţilor
21 iun. A.M.


Wall Street a închis în creştere
21 iun. A.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
21 iun. A.M.


Engie a primit 2,6 miliarde euro pentru acţiunile sale la Glow Energy
21 iun.


DUPĂ TERMINAREA ACORDULUI DE SPRIJINCreditorii Greciei vor să îi impună restricţii
21 iun.


Wall Street a deschis în creştere
20 iun. R.G.


Bursele asiatice au închis în urcare
20 iun. Raluca Găină


COREEA DE NORD ŞI CHINA:Discuţii despre dezarmarea nucleară
20 iun. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.