Gala BURSA 2018

DUPĂ MAI MULTE LUNI DE CERCETĂRI

Reţea de contrabandă cu ţigări - destructurată

26 iun. 2017 Companii
F.A.
Reţea de contrabandă cu ţigări - destructurată

Traficanţii aduceau ţigări cu motodeltaplanul, din Republica Moldova în judeţul Vaslui 

O reţea de traficanţi de ţigări, care făcea contrabandă cu motodeltaplanul din Republica Moldova în judeţul Vaslui, a fost destructurată de către poliţiştii de frontieră vasluieni, după mai multe luni de cercetări. Şapte persoane, care au creat un prejudiciu statului de peste 381.000 de lei, vor fi trimise în judecată de Parchetul Huşi, conform News.ro.

Reţeaua de traficanţi a reuşit, timp de jumătate de an, să introducă în ţară peste 31.000 de pachete de ţigări.

Anchetatorii au reuşit să stabilească, pe parcursul cercetărilor, că marfa era adusă pe teritoriul judeţului Vaslui în special cu aparate de zbor de mici dimensiuni şi, în unele cazuri, cu mijloace auto, prin punctele vamale.

Cercetările în acest caz au fost declanşate în urmă cu un an, atunci când poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit pe un câmp din apropierea localităţii Roşieşti cantitatea de 5.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, arată sursa citată. Ţigările fuseseră aruncate, potrivit anchetatorilor, dintr-un motodeltaplan, iar în apropierea zonei respective a fost găsit abandonat un microbuz înmatriculat în Bulgaria, care ar fi urmat să preia marfa.

Un comunicat al Poliţiei de Frontieră arată: "Plecând de la această constatare, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale, formată din cetăţeni români şi din Republica Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări şi care desfăşura activităţi în judeţele Vaslui şi Iaşi. În urma documentării activităţii infracţionale a membrilor reţelei, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, ţigări de producţie sau provenienţă Republica Moldova şi duty-free, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare".

În urma anchetei, s-a stabilit că, în perioada iulie - decembrie 2016, un grup format din trei femei şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, a introdus în ţară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova. După ce erau introduse ilegal în ţară, ţigările erau ulterior transportate, depozitate şi comercializate în municipiul Iaşi. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat
13 nov. T.T.


ÎN LIPSA ÎNCHEIERII NOULUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂSindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva
13 nov. G.M.


SINDICATELE: Lucian Şova va falimenta transportul feroviar de marfă
13 nov. George Marinescu


Ecranul touch va fi controlat cu privirea
13 nov.


CBRE SEMNALEAZĂ O ACTIVITATE INTENSĂ ÎN TRIMESTRUL TREI:73.000 de metri pătraţi, tranzacţionaţi pe piaţa birourilor
13 nov. R.R.


LIBER LA EXPLOATAREA PERIMETRELOR DIN MAREA NEAGRĂLegea offshore, promulgată de şeful statului
13 nov. GEORGE MARINESCU


Deloitte: "Salariul minim brut din România are cea mai mare rată de taxare din Europa Centrală şi de Est"
13 nov. R.R.


Abuzul de antibioticele provoacă pierderi de miliarde de euro
13 nov. O.D.


ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ:"Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"
13 nov. Teona Tomoiagă


ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ:"Romgaz şi-a îndeplinit obligaţia din programul de iarnă"
13 nov. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.