DUPĂ SCHIMBAREA DIRECTORULUI GENERAL

S&P a pus sub supraveghere ratingul "Deutsche Bank"

S&P a pus sub supraveghere ratingul "Deutsche Bank"

Schimbarea bruscă a directorului general de la grupul bancar german "Deutsche Bank" ar putea prelungi procesul de restructurare a băncii, a apreciat, săptămâna trecută, agenţia de evaluare Standard & Poor's (S&P), care a decis să plaseze ratingul "Deutsche Bank" sub supraveghere cu implicaţii negative, informează Reuters, conform Agerpres.

Luna aceasta, "Deutsche Bank" a anunţat înlocuirea directorului general John Cryan cu specialistul în retail banking Christian Sewing, ceea ce creşte şansele unor modificări radicale la cea mai mare bancă comercială germană.

În aceste condiţii, S&P a decis să plaseze ratingul "A-" atribuit pentru datoriile pe termen lung ale "Deutsche Bank" sub supraveghere cu implicaţii negative. Decizia reflectă opinia analiştilor S&P că restructurarea ar putea dura mai mult şi ar fi mai costisitoare decât se estimează în prezent.

S&P a subliniat că Sewing şi echipa sa au experienţa necesară pentru a ges­tiona restructurarea băncii, dar a adăugat că va fi în măsură să evalueze strategia actualei echipe manageriale în următoarele săptămâni, după ce Sewing îşi va anunţa priorităţile.

"Această schimbare ar putea acţiona ca o placă de lansare pentru bancă să se îndrepte mai rapid spre un model de business mai sustenabil şi cu o profitabilitate solidă. Pe de altă parte, sugerează că banca ar putea fi nevoită să îşi extindă eforturile de restructurare", a apreciat S&P.

Agenţia de evaluare financiară a informat că va decide până la finele lunii mai dacă va retrograda sau nu ratingul "Deutsche Bank", după ce vor fi cunos­cute mai multe detalii cu privire la strategia noii echipe de conducere.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Gaza: Raid israelian împotriva unor poziţii ale Hamas
17 iul. A.M.


Putin: "Nu am informaţii compromiţătoare despre Trump"1
17 iul. A.M.


Donald Trump:SUA plătesc peste 90% din apărarea Europei
17 iul. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în scădere
17 iul. V.D.


China a depus o nouă plângere la OMC împotriva SUA1
17 iul. V.R.


BURSELE DIN LUMEScad acţiunile companiilor miniere europene
17 iul. A.V.


Trump speră la o "relaţie extraordinară" cu Putin17
17 iul. V.R.


Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri
17 iul. A.V.


UE: Majoritatea maşinilor Volkswagen din scandalul emisiilor au fost reparate
17 iul.


"Orange" preia "Basefarm Holding"
17 iul.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.