EJOBS:

Care sunt principalele beneficii extrasalariale pe care şi le doresc angajaţii, după un an de pandemie

25 feb. 11:05 Comunicate de presă
Care sunt principalele beneficii extrasalariale pe care şi le doresc angajaţii, după un an de pandemie

Alături de salariu şi de oportunităţile de avansare în carieră, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uită candidaţii atunci când vor să se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adăugarea constantă a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente. Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustări în minus şi, pe de altă parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile şi nici angajaţii nu le luaseră în calcul, conform unui comunicat remis de ejobs.

Întrebaţi care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanţii la cel mai recent studiu realizat de eJobs România au menţionat consilierea psihologică profesională, majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.

Dacă ar fi însă puşi în postura de a-şi configura pachetul ideal de beneficii, aceştia spun că ar adăuga la ceea ce primesc deja un buget pentru amenajarea biroului de acasă, consiliere psihologică, pensie privată facultativă, maşină de serviciu sau cursuri de dezvoltare personală. "Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce priveşte felul în care se raportează candidaţii şi angajaţii la acestea. 73% dintre respondenţi ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenţi, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, beneficiile care apar cel mai frecvent în pachetele oferite de companii sunt, în continuare, tichetele de masă şi abonamentele la clinicile medicale private. Sunt urmate de asigurările private de sănătate, primele de sărbători, decontarea transportului, traininguri profesionale, vouchere cadou în diverse magazine partenere, abonament la săli de sport, maşină de serviciu ori pensie facultativă.

"Tichetele de masă, abonamentele medicale şi asigurările private de sănătate au fost, în ultimul an, şi cele mai folosite beneficii de către angajaţi. Au renunţat, pe de altă parte, sau au folosit într-o măsură mult mai mică decât în trecut abonamentele la sala de sport, masajul la birou sau decontarea transportului, deşi le au încă incluse. Era de aşteptat să se întâmple asta, de vreme ce încă mai sunt destul de mulţi angajaţi care lucrează de acasă", detaliază Bogdan Badea.

Studiul a fost realizat în perioada 8-24 februarie 2021, pe un eşantion de 900 de respondenţi, angajaţi sau aflaţi în căutarea unui loc de muncă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Business Mark va organiza evenimentul "Tax & Finance Forum"
12 apr. C.P.


Raiffeisen Bank şi EximBank asigură necesarul de lichidităţi pentru Deltatel
12 apr.


Consiliul Concurenţei a extins investiţia pe piaţa echipamentelor de protecţie a muncii
12 apr. J.P.


Reţeaua Vodafone este 100% verde, fiind alimentată integral din surse de energie regenerabile
12 apr.


Comunitatea de afaceri franco-română dezvoltă împreuna cu universităţile programe educaţionale integrate
12 apr.


Pluria lansează un serviciu nou de rezervări de săli de şedinţe şi birouri private, în România şi străinătate
12 apr.


MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE:Toate componentele detaliate ale PNRR, transmise Comisiei Europene, în prim draft
12 apr. J.P.


Flanco anunţă începutul unui parteneriat cu Federaţia Română de Scrimă
08 apr. S.B.


BusinessMark organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Supply Chain & Logistics Forum"
06 apr. C.P.


Antrenamentele on-line sau pe zoom, soluţia pentru decizia de închidere a sălilor de fitness
01 apr. C.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.