EJOBS:

Cu un salariu de 676 de euro pe lună, specialiştii în resurse umane câştigă cel mai puţin din regiune

07 nov. 10:20 Comunicate de presă
Cu un salariu de 676 de euro pe lună, specialiştii în resurse umane câştigă cel mai puţin din regiune

Salariul mediu net pe care îl câştigă un specialist în resurse umane din România a ajuns la 676 de euro, potrivit datelor eJobs şi ale comparatorului salarial Paylab, cu mult sub mediile de pe alte pieţe din regiune. Cele mai mari salarii sunt ale angajaţilor din Estonia, care încasează, lunar, puţin peste 1.200 de euro. Urmează Slovenia, cu 1.177 de euro pentru un specialist în resurse umane, Croaţia (1.087 de euro) şi Cehia (1.062 de euro), transmite un comunicat remis Redacţiei noastre.

Slovacia deschide topul ţărilor care coboară sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajaţilor din departamentul HR salarii medii de 928 de euro. Lituania se află pe următorul loc, cu 908 euro pe lună, clasamentul continuând cu Letonia (899 de euro) şi Ungaria (839 de euro).

Dacă până acum Bulgaria era ţara cu cele mai mici salarii din regiune, în acest caz nu doar că nu se află pe ultimul loc, dar detronează şi Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe lună, în timp ce angajatorii sârbi raportează încasări nete lunare de 729 de euro. România, este, astfel, singura ţară din regiune care coboară sub pragul de 700 de euro, informează acelaşi comunicat.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, a declarat: "Cu toate acestea, HR-ul este unul dintre domeniile cel mai puţin căutate de specialiştii români care vor să emigreze. Deşi ştiu că în afară ar putea câştiga mult mai bine, iar în Europa de Vest şi în regiunea nordică diferenţele sunt chiar mai mari decât cele de la nivelul regiunii, cei care vor să emigreze caută alte domenii precum vânzările, sectorul financiar sau IT-ul. Un specialist în resurse umane care ar vrea să emigreze în Finlanda, spre exemplu, ar trebui să se aştepte la un salariu mediu de 2.310 euro pe lună".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Românii aleg tot mai des serviciile de medicină privată
10 dec. A.I.G


Tezaur naţional, în licitaţie
09 dec. A.I.


Peste 140.000 de oameni au murit din cauza rujeolei
06 dec. A.I.G.


Zborurile de Crăciun cresc de la an la an1
06 dec. A.I.G


Numărul de participanţi ai agenţiei Cursuri Creative a înregistrat nouă creştere
05 dec. A.I.G.


CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU-BUICĂ:"Aceste alegeri au fost o provocare pentru noi toţi, un test pe care apreciez că l-am trecut cu succes''1
05 dec. A.I.G.


Afacere pe spatele victimelor accidentelor rutiere
04 dec. A.I.G


COMUNICAT DE PRESĂ: Fonduri europene pentru "România Durabilă"1
04 dec. L.I.M.


Comisia Europeană a aprobat tarife mai mici pentru transmiterea apelurilor în ţara noastră1
04 dec. A.I.G.


Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim şi CCIB - expoziţie de pictură cu vânzare, în scop caritabil2
04 dec. C.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.