Electrica a înaintat recurs privind falimentul Oltchim 5

25 iun. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Electrica a înaintat recurs privind falimentul Oltchim

Electrica (EL), unul dintre creditorii Oltchim, a înaintat recurs faţă de decizia Tribunalului Vâlcea din data de 8 mai privind demararea procedurii de faliment a combinatului petrochimic, se arată într-un raport al emitentului din Râmnicu Vâlcea remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele anului trecut, furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a încasat 44,65 milioane de lei în urma insolvenţei Oltchim, cu mult sub suma de 227 milioane de lei, cât datora combinatul către Electrica, conform tabelului creditorilor societăţii din 2015.

Oltchim se găseşte în procedură de insolvenţă din luna ianuarie a anului 2013, consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL fiind numit administrator judiciar.

În decembrie 2018, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA o parte din activele Oltchim, în condiţiile în care administratorii emitentului scoseseră combinatul la vânzare pe bucăţi, respectiv pe nouă grupe de active.

Practic, Chimcomplex a achiziţionat integral cinci pachete de active (pachetele 1 - 5) şi unul parţial (pachetul 7), respectiv Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Pachetul Polioli, Pachetul Servicii pe teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC I. Activele includ: terenuri, clădiri, investiţii în curs de execuţie, drepturi de proprietate intelectuală şi alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii şi orice alte bunuri similare necesare procesului de producţie.

Astfel, în momentul de faţă, activitatea Oltchim este transferată complet la Chimcomplex.

În luna ianuarie a acestui an, administratorii Oltchim au solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a faptului că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 şi, până la acea dată, programul fusese executat doar în parte, prin vânzarea platformei de la Râmnicu Vâlcea, pentru ca, în luna mai, instanţa să dispună începerea procedurii generale a falimentului combinatului.

Titlurile OLT au fost suspendate de la tranzacţionare de la BVB începând cu data de 23 aprilie.


Opinia cititorului: 5
1.   Raspund guvernanti de faliment?
mesaj trimis de eugolt în data de 25.06.2019, 01:24

Toti cei vinovati sa plateasca cu puscaria.Este un joc murdar iar PSD este implicat.Din `89 încoace au distrus mereu economia tari dar de platit nu prea au platit.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2019, 07:19

Sigur ca nu răspund! Câți ai văzut sa răspundă la noi pentru tot jaful făcut! Și cât s-a recuperat?

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2019, 09:07

Guvernanţii nu răspund pentru subminarea economiei naţionale! Statul a fost acţionar cu 54% la Oltchim şi nu răspunde în niciun fel pentru dispariţia unei mândrii a chimiei româneşti!

2.1.   Caractere de doi bani" (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Hombre în data de 25.06.2019, 21:35

Am și eu o întrebare: Oare acționarii Oltchim trebuiau să primească acțiuni de la cumpărătorii activelor ? Probabil că așa era normal Intr o societate "curata", nu e cazul și la noi, mai mult că sigur că sunt câteva persoane care au primit destul și sunt mulțumiți iar noi foști acționari nu putem recupera nimic din investiție. ASF_ ul doarme bine, pe salarii frumușele ,noi pierdem bănuții care trebuia să ne asigure un trai în zile mai grele....ce păcat!! Daca se merge pe același drum ,cred, că BVB o să dispară în scurt timp,odată cu el își vor pierde painica și sefuletii nepăsători. Că doar roata e rotunda! Mersi ptr tot!!!!

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.06.2019, 13:27

Schimbați titlul! Citiți comunicatul Electrica!

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI: Lichiditate de 9,12 milioane de euro pe BVB
18 oct. M.A.


CHRIS WOODS, FTSE RUSSELL:"Între 100 şi 200 milioane de dolari vor intra în piaţa din România"
18 oct. Andrei Iacomi


Indicii BVB au deschis în creştere
18 oct. B.D.


ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI"Criteriul lichidităţii ar fi fost îndeplinit şi fără OUG 114"2
18 oct. Andrei Iacomi


BVBLichiditate de 35 milioane de lei, sub media anului
18 oct. ANDREI IACOMI


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
17 oct. D.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,17 milioane de euro pe BVB
17 oct. A.M.


TMK - Artrom, tot mai aproape de a părăsi BVB
17 oct. Andrei Iacomi


ÎNCEPÂND DIN IANUARIE 2020:ARIR publică indicatorul comunicării cu investitorii al companiilor de la BVB
17 oct. Andrei Iacomi


Indicii BVB au deschis în creştere
17 oct. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.