Electrogrup Infrastructure a demarat listarea la BVB

11 oct. 2018 Piaţa de Capital
Andrei Iacomi
Electrogrup Infrastructure a demarat listarea la BVB

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), companie specializată în construcţii de infrastructură energetică, telecomunicaţii şi civile, are intenţia de a realiza, împreună cu filialele sale şi firma asociată, Wind Energy Services East Europe (WESEE), o ofertă publică de vânzare de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă va include atât acţiuni ordinare nou emise de companie, cât şi titluri deţinute de acţionarii actuali, Teofil Mureşan, Simion Mureşan şi Marian Pantazescu.

Teofil Mureşan, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administrare al Electrogrup Infrastructure, a declarat: "Electrogrup Infrastructure s-a consacrat ca un furnizor de infrastructură şi servicii de infrastructură critică, esenţială pentru societate. Considerăm că în prezent «Technology is king» (n.r. tehnologia este regele), însă ea se bazează pe infrastructură. Viziunea noastră este să deţinem acest tip de infrastructură modernă, iar ca fondator, sunt mândru să asist la intrarea Grupului nostru într-un nou stadiu de dezvoltare, care ne permite să facem încă un pas în drumul spre o prezenţă importantă in regiune".

Oferta va consta într-o componentă primară de majorare de capital social de până la 1.250.000 de acţiuni ordinare noi şi o ofertă secundară de vânzare de până la 1.250.000 acţiuni ordinare existente.

În prezent, acţionarii vânzători deţin 100% din companie astfel: Teofil Mureşan (34%), Simion Mureşan (33%), Marian Pantazescu (33%). Împreună, aceştia vor deţine majoritatea acţiunilor companiei după finalizarea ofertei.

Operaţiunea adresează atât investitorilor de retail cât şi celor instituţionali din ţara noastră şi anumitor investitori instituţionali internaţionali din afara Statelelor Unite ale Americii.

Electrogrup Infrastructure intenţionează să solicite listarea şi admiterea acţiunilor ordinare la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

De asemenea, se intenţionează ca un aranjament privind stabilizarea pieţei să fie pus în aplicare după admiterea la tranzacţionare a acţiunilor.

Ulterior ofertei, compania şi acţionarii vânzători urmează să încheie angajamente privind interdicţii de înstrăinare a propriilor acţiuni pentru o perioadă de 365 de zile calendaristice.

Numărul total de acţiuni disponibile la tranzacţionare în urma ofertei va depinde de numărul de acţiuni noi emise de companie şi de numărul de acţiuni existente vândute noilor investitori în cadrul ofertei.

Compania se aşteptă ca free float-ul (numărul de acţiuni liber tranzacţionate) să reprezinte cel puţin 30% din capitalul social.

Erste Group Bank AG şi WOOD & Company Financial Services acţionează în calitate de coordonatori globali comuni (joint global coordinators) şi deţinători comuni ai registrului de subscrieri (joint bookrunners) în legătură cu oferta. Banca Comercială Română şi BRD Groupe Societe Generale acţionează ca deţinători comuni ai registrului de subscrieri în legătură cu oferta.

Filialele Electrogoup Infrastructure sunt Direct One, Electrogrup SA, Netcity Telecom, Nova Power & Gas.

Grupul are un portofoliu extins de clienţi, care cuprinde jucători importanţi din domeniul telecomunicaţiilor şi cel al energiei din România, precum şi companii industriale diversificate.

Cu venituri consolidate de 473,6 milioane de lei, un profit operaţional consolidat ajustat înainte de depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) de 93,2 milioane de lei şi peste 600 de angajaţi (inclusiv cei ai WESEE) la 31 decembrie 2017, Grupul urmăreşte o strategie de creştere prin dezvoltarea ofertei de infrastructură-ca-serviciu (infrastructure-as-a-service) şi prin extinderea portofoliului de clienţi.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

SIF Transilvania - Raport Curent
18 feb.


CU TOATE CĂ VENITURILE DIN DIVIDENDE AU URCAT CU PESTE 50%SIF Transilvania - profit în stagnare, anul trecut
18 feb. ANDREI IACOMI


BVBRezultatele financiare pozitive duc indicii BVB pe plus
18 feb. MIHAI GONGOROI


DUPĂ UN PROFIT DE 254 MILIOANE LEI ÎN 2017Dafora înregistrează pierderi de 5,5 milioane de lei, în 2018
18 feb. MIHAI GONGOROI


Indicii BVB au închis în creştere
15 feb. M.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:LICHIDITATE de 9,14 milioane de euro pe BVB
15 feb. L.A.


ÎN 2018, Profitul Transelectrica a crescut de peste trei ori
15 feb. V.D.


Indicii BVB au deschis în creştere
15 feb. L.A.


Purcari raportează un profit net în creştere cu 58%1
15 feb. D.I.


BVBLichiditate de aproape 9 milioane de euro
15 feb. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.