Embargourile Rusiei au redirecţionat vinurile moldoveneşti către noi

18 apr. 2016 Frăţia Vinului
E.O.

Producătorii de vinuri din Republica Moldova sunt tot mai prezenţi pe piaţa noastră, după embargourile impuse de Rusia produselor moldoveneşti.

Dan Prisăcariu, CEO în cadrul societăţii Minis Terrios, ne-a declarat: "Prezenţa vinurilor moldoveneşti, în general, în România este una medie. Această ţară reprezintă o piaţă foarte bună pentru noi, întrucât românii produc vin, dar şi consumă acest produs. Mai mult, ei cunosc detalii despre Republica Moldova, despre soiurile moldoveneşti, tradiţie etc.

După embargourile repetate impuse de Rusia, piaţa noastră s-a mobilizat. Toate industriile reacţionează, în general, în timp de criză. În jur de 80 de procente din vinurile produse în Republica Moldova erau exportate în Rusia, până în 2006. După aceea au urmat câteva embargouri şi piaţa s-a reorientat. În primul rând, am început să facem vinuri mai calitative. La noi nu era competiţie, aveam o piaţă planificată, ceea ce conta fiind cotele cantitative. Acum ne-am reorientat, au apărut branduri noi, vinuri mai de calitate şi a apărut şi Asociaţia Micilor Producători de Vinuri. Marea majoritate a producătorilor s-au reorientat către ţările Europei de Est, cum ar fi Germania, Austria, Cehia, Polonia, România, însă 60 de procente din industria vinului din Moldova a dat faliment".

Despre vinurile româneşti, Cătălin Păduraru, Wine Ambassador în cadrul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, spune că acestea sunt "succese notabile", dar pe piaţa mondială "cu greu ne vom semna cu vinuri de tradiţie".

Domnia sa spune că România are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea enoturismului: "Multe crame iau deja în calcul dezvoltarea enoturismului, iar cele mai multe declară că vor face astfel de investiţii. Până acum, noi nu am definit ce înseamnă exact acest fenomen. Enoturismul nu înseamnă doar degustare la cramă. Consumatorul de enoturism este educat, cu venituri foarte mari şi practică acest tip de turism cel puţin însoţit de partenerul de viaţă".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Villa Vinea urmează să lanseze prima ediţie a noului vin spumant
11 dec. 2017


DISTINS CU 12 MEDALII DE AUR ŞI ARGINTCotnari - desemnat Campionul concursului "Bachus"
09 oct. 2017 E.O.


Vinurile "Cotnari" au obţinut şase medalii de aur şi una de argint la OIV-Berliner Wein Trophy 2017
13 sep. 2017 S.A.


Cotnari, campionul vinurilor romanesti
18 iul. 2017 C.P.


Cotnari a câştigat medalia de aur la concursul "Portugal Wine Trophy"
06 iun. 2017 A.C.


International Wine Contest Bucharest la startul Ediţiei 2017
24 mai. 2017 A.I.


COMUNICAT DE PRESĂA două ediţie a târgului de vinuri care promovează turismul viticol din România
02 mai. 2017


Cotnari, premiată cu cinci medalii de aur şi una de argint la un concurs internaţional
22 mar. 2017 Andreea Stoica


LA CONCURSUL INTERNATIONAL "BLACK SEA REGION WINES & SPIRITS CONTEST"Vinurile din podgoria Cotnari - premiate cu nouă medalii
09 mar. 2017 C.P.


O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB)
06 mar. 2017

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.