Emmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil când îi vine rândul la vaccinare

26 feb. 13:36 Internaţional
J.P.
Emmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil când îi vine rândul la vaccinare

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi că ar accepta cu bucurie să fie vaccinat cu vaccinul AstraZeneca atunci când îi va veni rândul la imunizare, pe baza regulilor campaniei din Franţa, conform Yahoo News, relatează Digi24.

"În lumina ultimelor studii ştiinţifice, eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost dovedită. Rândul meu va veni (n. red. - la vaccinare), dar mai este timp. Dacă vaccinul AstraZeneca îmi va fi oferit, bineînţeles că mă voi vaccina cu el", a spus preşedintele francez.

Şeful statului francez se află sub presiune în ultimele săptămâni în contextul în care i se cere accelerarea campaniei de vaccinare, aflată mult în urma Regatului Unit şi a fost extrem de critic în trecut faţă de compania anglo-suedeză, atunci când a existat disputa privind numărul de doze livrate în Europa.

El a adăugat şi că AstraZeneca a eşuat în a îşi respecta angajamentele de livrare către Uniunea Europeană - "Le-am spus că nu sunt serioşi cu privire la angajamentele pe care şi le-au luat pentru că nu le-au respectat. Punem presiune pe ei să recupereze timpul pierdut în aşa fel încât să avem un calendar precis".

Macron se alătură Ursulei von der Leyen în sprijinul acordat vaccinului AstraZeneca. Miercuri, şefa Comisiei Europene spunea că ar face vaccinul AstraZeneca fără să se gândească de două ori.

Preşedintele francez a trecut deja o dată prin infecţia Covid-19, fiind descoperit pozitiv la mijlocul lunii decembrie a anului trecut după ce a început să dezvolte simptomele bolii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

RAPORT WHITE & CASE PENTRU TRIMESTRUL ÎNTÂIMega-afacerile au dus fuziunile şi achiziţiile mondiale la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani
14 apr. A.V.


CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ:"UE să accelereze instalarea de staţii de încărcare dacă doreşte o revoluţie în electromobilitate"
14 apr. M.G.


BURSELE DIN LUMECurs mixt pe pieţele europene şi americane
14 apr. A.V.


SERVICIILE DE INFORMAŢII AMERICANE:''Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA''10
13 apr. G.U.


Bursele europene au închis în creştere
13 apr. G.U.


Comisia Europeană cere explicaţii companiei Johnson & Johnson pentru amânarea livrării vaccinului
13 apr. G.U.


Ungaria a vaccinat peste 30% din populaţie cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
13 apr. J.P.


Autorităţile medicale din SUA recomandă suspendarea vacinării cu Johnson&Johnson
13 apr. S.B.


OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa
13 apr. S.B.


Bursele europene au închis mixt
13 apr. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.