"Enel" construieşte un parc fotovoltaic de 388 MW în Brazilia

20 dec. 2017 Internaţional
"Enel" construieşte un parc fotovoltaic de 388 MW în Brazilia

Grupul energetic italian "Enel" SpA, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, "Enel Green Power Brasil Participacoes" (EGPB), a obţinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MW în Brazilia, în care va investi 355 milioane de dolari, conform News.ro.

Compania a câştigat o licitaţie publică organizată de guvernul federal brazilian prin intermediul Autorităţii de Reglementare a Energiei, ANEEL. Contractele de furnizare menţionate reprezintă 49% din capacitatea de 791 MW oferită în cadrul licitaţiei.

"Cei 388 MW care ne-au fost acordaţi în cadrul licitaţiei reprezintă începutul unui nou val de investiţii ale Grupului nostru în Brazilia", a declarat Antonio Cammisecra, directorul "Enel Green Power".

Centrala solară Sao Goncalo va fi susţinută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantităţi specifice de energie generată în cadrul noii centrale, către un grup de societăţi de distribuţie care operează pe piaţa reglementată braziliană.

Sao Goncalo va fi construită în municipiul Sao Goncalo do Gurgueia din statul Piaui. Potrivit aşteptărilor, centrala va deveni funcţională la începutul anului 2021 şi va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual.

În Brazilia, Grupul "Enel", prin subsidiarele sale EGPB şi "Enel Brasil", deţine o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie, precum şi172 MW energie eoliană şi 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcţie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis în creştere
22 ian. A.C


Bursele asiatice au închis în creştere
22 ian. A.C


Bursele europene au deschis în apreciere
22 ian. V.D


Consiliul de Securitate al ONU discută astăzi despre ofensiva turcă în Siria
22 ian. V.D


Wall Street a închis în creştere
22 ian. V.D


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în creştere
22 ian. V.D


Surse: "BNP Paribas", în fruntea listei ofertanţilor pentru unele operaţiuni ale "Banco BPM"
22 ian. A.V.


TRANZACŢIE PE PIAŢA DE ASIGURĂRI DIN SUA"Lincoln Financial" preia "Liberty Life Assurance" pe 3,3 miliarde de dolari
22 ian. V.R.


VEDOMOSTI:"Acordul prin care CEFC China preia 14,16% din Rosneft, semnat în curând"
22 ian.


MACRO NEWSLETTER 22 Ianuarie 2018
22 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.