Enel Green Power câştigă prima licitaţie de energie solară din India

01 iul. 18:06 Comunicate de presă
S.B.
Enel Green Power câştigă prima licitaţie de energie solară din India

Enel Green Power, prin intermediul filialei sale locale EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, fiind prima sa centrală solară din ţară. Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranşe de 2GW a licitaţiei naţionale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited ("SECI").

"Câştigarea acestei licitaţii este o dovadă a angajamentului continuu al Enel Green Power de a-şi extinde amprenta energetică curată şi sustenabilă, cu scopul de a urmări obiectivele Grupului Enel către o decarbonizare completă", a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power. "India reprezintă o piaţă importantă, cu o poziţionare strategică pentru compania noastră, pentru că se mândreşte cu o multitudine de resurse regenerabile şi o piaţă extrem de competitivă, dublate de cererea tot mai mare de energie. Suntem mândri să ne consolidăm prezenţa în India cu primul nostru proiect de energie solară, deoarece continuăm să contribuim la realizarea obiectivelor energetice durabile ale ţării, oferind în acelaşi timp energie curată, prin cele mai inovatoare tehnologii."

Construcţia centralei de energie solară, care urmează să devină operaţională la sfârşitul anului 2021, va implica o investiţie de aproximativ 180 de milioane de dolari. În cadrul contractului de furnizare a energiei, care urmează să fie atribuit EGP în temeiul licitaţiei de astăzi, proiectul de energie solară va furniza către SECI volumul specificat de energie pe o perioadă de 25 de ani. Instalaţia va putea genera peste 750 GWh de energie din surse regenerabile pe an, suficient pentru a evita emisii anuale de aproximativ 681.600 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul atribuit în cadrul licitaţiei va ajuta Guvernul indian să îşi îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, acelea de a ajunge la o capacitate de producţie de 100 GW de energie solară şi 60 GW de energie eoliană până în 2022, în creştere de la aproximativ 35 GW de energie solară şi aproximativ 38 GW de vânt în prezent.

Enel Green Power, prin EGP India, una dintre cele mai importante companii de energie din surse regenerabile din India, deţine şi operează o capacitate de 172 MW de energie eoliană, producând aproximativ 340 GWh pe an în statele Gujarat şi Maharashtra.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

NUCLEARAELECTRICA:Sincronizarea Unităţii 1 Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat azi
05 aug. J.P.


DE LA 1,75% LA 1,5% BNR reduce dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale
05 aug. J.P.


Vola.ro introduce posibilitatea de a achiziţiona bilete de avion cu asigurare COVID-19 inclusă
05 aug. A.B.


Veniturile Allianz Grup au fost de 73,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului
05 aug. A.P.


Operatorii din turismul autohton cer sprijinul Guvernului pentru repornirea activităţilor
05 aug. A.P.


Spitalul Euroclinic împlineşte 15 ani de activitate
05 aug. C.P.


Hotelurile din România înregistrează rezultate negative record1
05 aug. A.B.


DREPTUL LA BANKINGDe la începutul pandemiei, băncile au acordat credite noi de 8,5% din soldul creditului neguvernamental
05 aug. A.P.


ANALIZĂ PWC:"Operatorii aerieni au 6-12 luni să se recupereze din cea mai mare contracţie din istoria acestui sector"1
05 aug. A.P.


Investiţie de 100.000 euro într-un nou club de educaţie acvatică
04 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.