Enel primeşte finanţare europeană pentru un proiect dedicat bateriilor cu litiu-ion

11 dec. 2019 Miscellanea
A.I.G.
Enel primeşte finanţare europeană pentru un proiect dedicat bateriilor cu litiu-ion

Enel X, a anunţat, miercuri, că va fi una dintre cele 17 companii industriale care vor primi o finanţare aprobată de către Comisia Europeană, prin intermediul schemei de proiecte importante pentru interesul european comun (IPCEI), o iniţiativă paneuropeană care sprijină lanţul valoric în creştere al sectorului bateriilor din Europa, informează News.ro.

Proiectul propus de Enel X implică dezvoltarea de instrumente bazate pe tehnologia de învăţare automată pentru modelele de predicţie a defectelor şi modelarea degradării pentru viitoarele generaţii de baterii litiu-ion. Instrumentele predictive vor avea ca scop extinderea duratei de viaţă utilă a bateriilor şi creşterea siguranţei acestora, optimizând în acelaşi timp activităţile de operare şi de întreţinere. Proiectul va fi finalizat până în 2022.

Francesco Venturini, directorul general al Enel X, a declarat: "A face parte dintr-un proiect european atât de important reprezintă o recunoaştere semnificativă a eforturilor şi a expertizei noastre, prin care vom contribui la consolidarea unui lanţ valoric sustenabil, inovator şi avansat pentru baterii în Europa. Proiectul Enel X îşi propune să dezvolte un software de ultimă generaţie pentru utilizarea bateriilor, impulsionând valoarea adăugată şi contribuţia pe care acestea o pot oferi pentru a face sistemele energetice mai durabile prin promovarea integrării regenerabilelor. Prin această iniţiativă, putem ajuta la impunerea Europei ca lider digital global în segmentul bateriilor".

IPCEI urmăreşte lansarea în 2017 de către Comisia Europeană a unei "Alianţe Europene pentru Baterii" şi adoptarea ulterioară a unui Plan Strategic de Acţiune pentru Baterii în mai 2018, pentru a stimula dezvoltarea unui lanţ valoric european în domeniul bateriilor, datorită rolului cheie al acestora în tranziţia energetică.

Proiectul va implica 17 participanţi direcţi, în mare parte actori industriali, inclusiv Enel X care vor coopera strâns între ei, şi parteneri externi, precum întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi organizaţii publice de cercetare din toată Europa, potrivit sursei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ, discutată de Guvern
14 aug. A.P.


Germania a plasat Spania, mai puţin Insulele Canare, în categoria ţărilor cu risc
14 aug. A.P.


MApN:"Două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci au sosit"
14 aug. A.P.


Institutul de Hemologie Transfuzională:"Acordarea de bani donatorilor de plasmă ar putea crea premisele unei discriminări"
14 aug. A.P.


Trei tineri care cultivau cannabis într-o locuinţă din Tulcea, reţinuţi
14 aug. A.P.


Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu, indisponibilizate de poliţişti în toată ţara
14 aug. A.P.


MAE respinge alegaţiile Rusiei la adresa României4
14 aug. A.P.


LUCIAN BODE:''La începutul lunii septembrie vom circula pe încă 25 de km din Autostrada Transilvania''1
14 aug. G.U.


Marea Britanie şi-a asigurat în total 340 de milioane de doze de vaccin1
14 aug. G.U.


Serbia cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români
14 aug. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.