E.ON va desfiinţa 5.000 de locuri de muncă în urma integrării "Innogy"

E.ON va desfiinţa 5.000 de locuri de muncă în urma integrării "Innogy"

Grupul german de utilităţi E.ON SE va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în timpul integrării "Innogy", care va avea loc printr-un schimb de active cu grupul RWE AG, relatează MarketWatch, conform News.ro.

Locurile de muncă care vor fi desfiinţate vor fi echivalente cu circa 7% din forţa de muncă a E.ON după fnalizarea acordului cu RWE, care, potrivit companiei, va creşte de la 40.000 în prezent la peste 70.000.

Acordul va permite economii anuale de 600-800 de milioane de euro până în 2022, potrivit E.ON.

Directorul financiar al RWE, Markus Krebber, a informat ieri, că E.ON va depune, în trimestrul al doilea din 2018, o ofertă publică voluntară de preluare pentru acţionarii minoritari ai "Innogy".

Conform Agerpres, oferta se ridică la 5,2 miliarde de euro (6,4 miliarde de dolari) şi va fi înaintată imediat după ce BaFin, Autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, va aproba documentul. O astfel de decizie ar putea veni în trimestrul doi din 2018, a declarat Krebber la conferinţa de presă comună a RWE şi E.ON.

Ieri, preşedintele E.ON, Johannes Teyssen, şi şeful RWE, Rolf Martin Schmitz, s-au întâlnit cu reprezentanţii presei pentru a discuta planurile prezentate duminică. E.ON intenţionează să preia "Innogy", divizia de energie regenerabilă a rivalei RWE, într-o tranzacţie complexă, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro (25 miliarde de dolari).

Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilităţi din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate şi se va concentra pe reţelele operaţionale de energie şi vânzarea electricităţii către consumatorii finali.

În principiu, acordul implică schimburi de active şi de acţiuni, ca parte a restructurării majore a pieţei energiei din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie europeană renunţă la combustibilii clasici în favoarea energiei regenerabile.

În prima etapă, vânzarea "Innogy" va avea ca rezultat deţinerea unei participaţii minoritare de către RWE în E.ON.

Astfel, E.ON va achiziţiona întreaga participaţie de 76,8% deţinută de RWE în "Innogy", iar RWE va deţine în schimb 16,7% din E.ON. De asemenea, E.ON va face o ofertă acţionarilor minoritari ai "Innogy", care evaluează compania la 40 de euro/titlu, sau aproximativ 22 de miliarde de euro în total.

RWE va face o plată în numerar de 1,5 miliarde de euro către EON.

Şefii E.ON şi RWE au previzionat, ieri, profituri şi dividende mai ridicate, ca rezultat al structurii mai concentrate în urma preluării Innogy.

E.ON se aşteaptă în următorii trei ani la o creştere cu 3-4% a profitului operaţional anual, în timp ce RWE estimează dividende mai ridicate pentru 2019.

Nivelul dividendelor pentru 2018 ar urma să crească la 0,70 euro pe titlu, de la 0,50 euro în 2017, o nouă majorare fiind planificată în 2019, a anunţat RWE.

Tranzacţia cu Innogy, care ar urma să se finalizeze în 2019, va genera, potrivit E.ON, reduceri de costuri de 600-800 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Trump a semnat un memorandum pentru impunerea unor tarife de până la 60 miliarde de dolari importurilor din China
22 mar. V.D.


POLONIA: Biroul procurorului general declară parţial neconstituţională legea Holocaustului
22 mar. V.D.


UE şi alte ţări vor fi scutite, pentru moment, de tarifele americane pentru importurile de oţel şi aluminiu
22 mar. V.D.


Wall Street a deschis în scădere
22 mar. V.D.


Liderii Uniunii Europene sunt acuzaţi că nu apără drepturile cetăţenilor în acordul pentru Brexit
22 mar. V.D.


EUROSTAT:Luxemburg, Danemarca şi Belgia, cel mai crescut cost orar cu mâna de lucru, în 20172
22 mar. M.D


Bursele asiatice au închis în scădere
22 mar. D.I.


Cel puţin şase morţi în Cehia, în urma unei explozii la o uzină chimică
22 mar. Dragoş Ioniţă


Bursele europene au deschis în depreciere
22 mar. M.D


Nicolas Sarkozy a fost eliberat după 26 de ore de arest
22 mar. M.D

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.