EUGEN TEODOROVICI:

"Am luat în calcul creşterea costului de finanţare pentru România, din cauza Greciei" 2

08 iul. 2015 Companii-Afaceri
F.A.

Autorităţile noastre au luat în calcul mai multe scenarii privind creşterea costurilor de finanţare pentru România, pe fondul situaţiei din Grecia, a declarat, ieri, Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, precizând că este un cost suportabil.

Domnia sa a subliniat, citat de Mediafax: "Singura chestiune care s-ar mai putea ridica este cea legată de partea de finanţare a României în piaţă, risc care a fost luat de noi în calcul. Adică am calculat mai multe scenarii, cu mai multe creşteri care ar putea să aibă loc în funcţie de ce se întâmplă în Grecia, cost care, să spunem, este unul suportabil şi aud tot felul de comentarii vizavi de aplicarea Codului Fiscal, care ar agrava o astfel de posibilă situaţie, ceea ce nu este adevărat".

Potrivit ministrului de resort, impactul pe care măsurile din Codul Fiscal le-ar putea avea în economie începând cu 2016 este mult mai mare faţă de costurile suplimentare cu finanţarea, ale ţării noastre.

"Trebuie să ne uităm la ce câştigăm, nu la ce pierdem. Costul acesta încă din februarie a crescut, deci acest posibil scenariu a fost absorbit deja în costul de finanţare pentru România", a mai spus Eugen Teodorovici.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 08.07.2015, 07:45

Domnule Ministru, bani in tara asta a noastra s-ar mai gasi, dar cred ca sub obladuirea inclusiv a ministerului pe care-l conduceti, sunt lasati pe maini ori nepricepute, ori neinteresate, ori - cei mai multi - pentru finantarea unor entitati care doar consuma si nu produc nimic ( decat poate pierderi,). Lipsa de implicare reala a actionarilor ( si ministerul pe care-l conduceti nu cred ca face exceptie ) ne va costa pe toti foarte mult. In ceea ce priveste codul fiscal, inteleg ca l-au facut prietenii (cu sau fara ghilimele) din Uniune harcea-parcea....

2.   De fapt, cum sta treaba?
mesaj trimis de Pribeagul în data de 08.07.2015, 16:38

Ce dracului finantari va mai trebuie cind va laudati pe la toate babele ca aveti atita excedent?

Finantari! Finanrari! Finantari! Se pare ca sunteti indragostiti lulea de FMI. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Traian Bădulescu: "Cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii autohtone"
16 iul.


Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă
16 iul. George Marinescu


"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"
16 iul.


MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU:"Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar"
16 iul.


ÎN PRIMELE CINCI LUNI DIN 2018INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"
16 iul. Ramona Radu, Vlad Dobrea


LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Numai 15% din suprafaţa agricolă a ţării este irigată"
16 iul. Ramona Radu


Rusia şi OPEC, gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
16 iul.


"Transelectrica" a atribuit un contract de 10 milioane euro pentru retehnologizarea staţiei Medgidia Sud
16 iul.


România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic
15 iul. A.M.


Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE
14 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.