EURO 2020

Guvernul a depăşit faza dosarelor, se trece la treabă

13 mar. Companii
(D.N.)
Guvernul a depăşit faza dosarelor, se trece la treabă

Vicepremierul Paul Stănescu, minis­trul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, consilierul onorific al primului - ministru, Gheorghe Popescu şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii au susţinut o conferinţă de presă legată de organizarea Euro 2020.

Veştile bune s-au împletit cu cele proaste. Veştile bune sunt următoarele: lucrările la Stadionul Steaua (singura arenă care va fi demolată şi construită de la zero) şi Stadionul Arcul de Triumf vor începe în luna iunie, iar în iulie vor demara şi lucrările la Stadionul "Giuleşti", care va fi reabilitat. Veştile proaste: lucrările la Stadionul Dinamo pot să nu fie finalizate la timp pentru EURO 2020. Paul Stănescu a prezentat obiectivele guvernului: "Activitatea sportivă din România se află într-un moment de cotitură. Relansarea sportului e un obiectiv al aces­tei guvernări. Este un obiectiv de importanţă majoră. Una dintre condiţiile asumate de Guverunul României pentru organizarea unor meciuri la Euro 2020 a fost acela de a asigura câte o facilitate de antrenament corespunzătoare pentru fiecare echipă, distinctă de stadionul oficial, Arena Naţională. În urma consultării cu FRF, au fost alese 4 stadioane. Prima delegaţie oficială a UEFA va sosi la Bucureşti în iulie 2019. Realizarea celor 4 stadioane va aduce Bucureştiul la un nivel al infrastructurii foarte bun. Vorbim de investiţii pe termen lung, de care vom beneficia cu toţii. Cred că acum avem experienţa necesară pentru a construi stadioane şi sper să ne încadrăm în termenii pe care i-am stabilit cu UEFA. (...) La Stadionul Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. Sunt situaţii de avarie dacă asta nu se va întâmpla, avem două stadioane aproape, la Ploieşti şi la Giurgiu. Se pot folosi şi cele de la Voluntari şi Mogoşoaia. Important e ca cele 4 să fie finalizate. Sigur, ar fi bine ca ele să fie finalizate la timp, dar dacă Dinamo nu poate fi gata, vom găsi soluţii".

Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, a făcut mai multe precizări tehnice: "Vreau să dau o veste bună referitor la cele 4 stadioane. CNI şi-a asumat construcţia şi finalizarea celor 4 arene. Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Steaua şi Arcul de Triumf. Rapid e deja spre aprobare. La Steaua, care va avea 30.000 de locuri (n.r. va costa 301,77 milioane de lei), se va demola stadionul existent şi va fi construit în, totalitate pentru a îndeplini criteriile UEFA. Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000-8.500 de locuri şi va costa 27 milioane de euro. Giuleşti va avea o capacitate de 14.500 de euro, valoarea va fi de 26 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate este la CNI, ulterior va fi transmis la Guvern. Acest stadion este pe circuitul de avizare. Se va moderniza pista de atletism, sălile de sport şi de atletism. La cea de-a 4 arenă, stadionul Dinamo, au fost soluţionate aspectele juridice. Acum, după aprobarea Ministerului Dezvoltării, vom demara procedura de achiziţionare a studiului de fezabilitate, apoi a dreptului de construcţie. Vom depune toate eforturile necesare pentru a finaliza şi această arenă, dar vom vedea. La Dinamo, noul amplasament este în locul Velodromului. Acolo intenţionăm să-l realizăm. Noua arenă va avea 15-16.000 de locuri".

Fostul internaţional Gică Popescu susţine că în martie 2020 lucrările vor fi gata: "Am avut multe discuţii legate de timingul celor 4 stadioane. Se pare că în martie 2020 cele 3 stadioane vor fi gata, Giuleşti, Arcul de Triumf şi Steaua. Legat de EURO 2020, sunt încrezător că acest eveniment va avea loc. Am organizat finala Europa League la Bucureşti, competiţie care s-a realizat foarte bine".

Arena Naţională va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020. Meciurile din această grupă se vor disputa la Amsterdam şi Bucureşti. În Capitală se va mai disputa şi o partidă din faza optimilor de finală. Dacă echipa naţională se va califica la turneul final, tricolorii vor disputa cel puţin două meciuri pe Arena Naţională. Trebuie spus că din cauza lentorii cu care se desfăşurau lucrările, UEFA a retras capitalei Belgiei, Bruxelles, organizarea a patru meciuri de la EURO 2020 şi a decis că acestea vor avea loc pe stadionul londonez Wembley. Comitetul executiv al UEFA a decis în unanimitate să retragă aceste patru meciuri oraşului Bruxelles, deoarece organizatorii belgieni nu au putut garanta că stadionul, aflat în faza de proiect, va fi gata la timp.

Partidele din Grupa A vor fi găzduite de Roma şi Baku, cele din Grupa B vor avea loc la Sankt Petersburg şi Copenhaga, meciurile din Grupa D se vor juca la Londra şi Glasgow. Întâlnirile din Grupa E se vor desfăşura la Bilbao şi Dublin, iar cele din Grupa F, la Munchen şi Budapesta. Meciul de deschidere a competiţiei va avea loc pe Stadionul Olimpic din Roma. Pe Wembley se vor desfăşura semifinalele şi finala competiţiei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ÎN DEMERSUL DE OBŢINERE A UNEI FINANŢĂRI PENTRU PRELUAREA OLTCHIM:Deloitte a fost consultant coordonator al Chimcomplex
17 dec. T.T.


ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA AL ANULUI:Amadeus menţine o tendinţă de creştere pozitivă
17 dec. T.T.


DIN CAUZĂ CĂ AR FI MINŢIT LEGAT DE ECRANULUI NOILOR IPHONE-URI:Apple a fost dată în judecată
17 dec. T.I.


ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI:Turiştii, cheltuieli de peste 1 miliard euro în ţara noastră
17 dec. I.L.


TRANSELECTRICA:În reţeaua electrică de transport nu s-au înregistrat incidente
17 dec. M.I.


DIN CAUZA UNEI ERORI SOFTWARE:Facebook, investigată în Irlanda
17 dec. M.C.


Angajaţii din Sănătate ameninţă cu greva generală
17 dec. I.GHE.


Uztel are în vedere contractarea unor credite de 9,52 milioane lei
17 dec. Mihai Gongoroi


STUDIUCompaniile din Nord-Vest investesc, anual, 12% din cifra de afaceri pentru digitalizare
17 dec. F.A.


DATE ANCOM PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUI CURENT:"Veniturile din furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice, 8 miliarde de lei"
17 dec. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.