EURO 2020

Întârzieri şi amânări, nicio cărămidă nu a fost mişcată

23 nov. 2017 Sport
D.N.
Întârzieri şi amânări, nicio cărămidă nu a fost mişcată

Autorităţile menţin ritmul de melc în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură destinate găzduirii Euro 2020. Munţi de hârtii au fost ştampilaţi şi semnaţi, dar până acum nicio cărămidă nu a fost pusă la stadioanele care trebuie renovate/reconstruite.

Nici celelalte lucrări "vitale" nu stau mai bine din punctul de vedere al demarării lucrărilor. În această săptămână am fost informaţi că Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni nu va fi realizată nici în 2018. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat Dragoş Titea. Lucrările ar fi trebuit începute în această vară, dar deocamdată nu a fost finalizată...faza de proiectare. O speranţă se mai leagă de faptul că CFR şi-a luat angajamentul că va termina ruta de doi kilometri care să facă legătura între gară şi aeroport. Chestiunea legăturii dintre Aeroport şi oraş este foarte importantă. În 2014, când a fost făcut raportul de evaluare a dosarelor de candidatură, întocmit de UEFA, ţara noastră era informată că în următorii şase ani trebuie să rezolve slaba legătură dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Bucureşti. După cum se poate observa în primii trei ani nu au fost terminate nici dosarele. În urmă cu un an, când la Bucureşti a venit o delegaţie de la UEFA, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a dat asigurări că nu vor exista probleme şi nici întârzieri în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură: "Vom implementa toate rigorile cerute de UEFA. Într-un răgaz atât de scurt, la iniţiativa mea, din acest moment se pot realiza toate documentele pentru magistrala M6. Vom fi atenţi şi receptivi ca toate autorizaţiile să fie primite la timp. Această magistrală va avea 12 staţii. Parcul de autoturisme al RATB va fi unul nou şi modern, nu ne va fi ruşine să primim toţi turiştii. Primăria Generală a Capitalei este pregătită să organizeze şi centrul internaţional de presă în perspectiva Campionatului European. Vom reabilita şi unele străzi, vom moderniza şi Centrul Vechi acolo unde cu siguranţă, după meciuri, se vor afla cei mai mulţi turişti".

Renovarea stadioanelor din Bucureşti pentru turneul final al Campionatului European din 2020 se dovedeşte de a semenea a fi o acţiune greu de realizat. Pentru construirea celor patru stadioane de antrenament vor fi cheltuiţi peste 100.000.000 de euro (70.000 de locuri la un cost de 1500 de euro per loc). Au fost făcute studii, s-au obţinut avize, dar nimic nu s-a mişcat până acum la niciunul dintre stadioane. Naţional Arena (va găzdui patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală) şi stadioanele Arcul de Triumf, Rapid, Steaua şi Dinamo, destinate pregătirii echipelor sunt cele cinci obiective principale. Cu stadionul Dinamo, doar discuţiile legate de amplasament şi proprietar au durat un an, acum se speră că lucrările de construcţie vor dura mai puţin.

Euro 2020 va fi găzduit de următoarele oraşe: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie


ŞANSĂ PENTRU TRICOLORIInsistenţa FIFA: turneu final uriaş de la următoarea ediţie!
07 ian. D.N.


CSM Bucureşti anunţă prelungirea contractului Cristinei Neagu
20 dec. 2018 D.N.


Concedierea îi aduce lui Mourinho 26 milioane de euro
19 dec. 2018

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.