EURO 2020

Victorie în "meciul hârtiilor", Dinamo va avea stadion nou 1

21 dec. 2017 Sport
O.D.
Victorie în "meciul hârtiilor", Dinamo va avea stadion nou

Serialul construirii/refacerii stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare s-a încheiat definitiv în această săptămână, finalul fiind unul fericit. Păienjenişul de acte şi contracte a fost parţial descurcat, aşa că noua arenă va intra în programul, mai amplu, destinat organizării Euro 2020, care prevede investiţii substanţiale în 4 stadioane din Bucureşti. Astfel, echipa de fotbal Dinamo Bucureşti va beneficia de un stadion nou, acoperit, cu 25.000 de locuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ţinut să clarifice lucrurile: "Obiectivul nostru în acest an a fost să dăm românilor şi suporterilor echipei Dinamo un stadion care să corespundă întru totul standardelor europene, iar eu cred că de anul următor vom putea să observăm toţi că acest proiect al nostru, această victorie a noastră prinde viaţă şi la turneul final din 2020 vom avea o arenă sportivă aşa cum şi-au dorit suporterii. O arenă fără pistă, aşa cum au cerut, de 25.000 de locuri, acoperită, care să corespundă întru totul cerinţelor iubitorilor de fotbal. Tot ce putem să oferim ca sprijin financiar Clubului Sportiv Dinamo se va face fără să pregetăm. Este obiectivul nostru. Tocmai de aia este acolo o echipă care va reuşi să facă mult mai mult decât până acum pentru iubitorii de sport".

Noul stadion va fi construit de la zero în locul fostului velodrom. Iniţial se dorea refacerea arenei pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu echipa de fotbal Dinamo, dar în ciuda insistenţelor şi presiunilor nu s-a putut face acest lucru din cauza unui contract de asociere. Carmen Dan a explicat în această primăvară situaţia, promiţând, la vremea respectivă, o rezolvare a situaţiei, rezolvare care a avut loc, dar nu aşa cum se anticipa atunci: "Ministerul Afacerilor Interne a făcut, face şi va face toate demersurile pentru ca Stadionul Dinamo să fie reabilitat. Există un contract de asociere, numărul 2640 din 2002, în baza unor Hotărâri de Guvern emise în anii 2000 şi 2002. Acest contract este încheiat între CS Dinamo şi Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo Bucureşti (n.r. - aparţinând fostului finanţator al grupării de fotbal, Nicolae Badea). În baza acestuia, i se oferă ACS FC Dinamo Bucureşti dreptul de folosinţă comună pe o durată nedeterminată a Stadionului Dinamo aflat în administrarea CS Dinamo. Această situaţie juridică actuală face imposibilă investiţia pe care Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar putea să o facă la stadion, dacă acesta ar fi grevat de astfel de sarcini. În momentul de faţă, apreciem că singura soluţie pentru realizarea investiţiei la stadion o reprezintă cedarea de către ACSFC Dinamo a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo. Noi am făcut propunere, un act adiţional, prin care dânşii să cedeze dreptul de folosinţă asupra stadionului. (...) S-a mai încercat desfiinţarea acestei asocieri ca urmare a unei măsuri dispuse de un control al Curţii de Conturi. Pentru că, aşa cum am spus, MAI nu poate denunţa unilateral acest contract". S-a vorbit la vremea respectivă de posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Interne să facă plângere penală privind contractul de asociere semnat în 2002. Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi ACS FC Dinamo Bucureşti au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare şi legale pentru realizarea, prin Compania Naţională de Investiţii, a Obiectivului de Investiţii "Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central''. În cele din urmă s-a ajuns la varianta "mutării" investiţiei cu câţiva zeci de metri.


Opinia cititorului: 1
1.   Bravo
mesaj trimis de Dany în data de 21.12.2017, 15:26

Doamne-ajuta!

Stadioane si sali pentru miscare si sport si prevenirea bolilor, spitale noi pentru tratarea celor ce au nevoie, scoli noi pentru vbiitorul nostru si drumuri si autostrazi - acestea ar trebui sa fie prioritatile de investitii in Romania!  

Si toata lumea trebuie sa inteleaga ca sunt complementare, nu una exclude pe alta. 

Ce trebuie exclus este hotia, capusarea cu firme fantoma si detrunarea fondurilor. Aici trebuie lucrat.

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Sute de milioane de dolari pentru un meci la limita dintre box şi circ1
17 oct. D.N.


Halep rămâne numărul 1 până în 20191
16 oct.


Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor1
16 oct. D.N.


UEFA a mărit premiile pentru Liga Naţiunilor
12 oct.


Primul Complex Sportiv Naţional, creat după o pauză de 18 ani
12 oct. D.N.


Excentricul Mourinho, 500.000 lire sterline pentru cazarea la hotel
11 oct. O.D.


LIGA NAŢIUNILORPrima victorie este căutată la Vilnius
11 oct. D.N.


Vânzarea unui simbol: 670 milioane euro pentru stadionul Wembley
01 oct. O.D.


Modrici, premiat de FIFA, condamnat de justiţia spaniolă
26 sep. D.N.


FOTBAL ŞI BANIStrategia pentru alegerile UEFA, stabilită la Bucureşti
24 sep. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.