Europa, pregătită să ofere servicii financiare Iranului

03 iul. Macroeconomie
A.V.

Europa este pregătită să furnizeze servicii financiare Iranului, potrivit directorului pentru afaceri internaţionale din cadrul Direcţiei Generale de Agricultură din cadrul Comisiei Europene, John Clarke, anunţă en.trend.az.

Acesta a declarat ieri, citat de agenţia de ştiri IRIB, după o întrunire cu preşedintele Departamentului de Afaceri Internaţionale din Ministerul Agriculturii din Iran, Houman Fathi: "UE va oferi facilităţi bancare şi de credit pentru extinderea relaţiilor cu Iranul, dar acestea sunt foarte complicate şi ar trebui să lucrăm la ele. UE este pregătită să furnizeze Iranului servicii financiare. În acest scop, am făcut unele schimbări la una dintre politicile băncilor noastre, astfel încât să facilităm procesul de acordare a împrumuturilor către Iran. Vrem să ne asigurăm că putem oferi mai multe împrumuturi".

Relaţiile dintre cele două părţi au intrat într-un nou capitol, a subliniat oficialul UE, adăugând: "căutăm să promovăm relaţiile noastre cu Teheranul în sectoarele alimentelor, agriculturii şi comerţului".

Ministrul iranian al Agriculturii, Mahmoud Hojjati, şi Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, au organizat o reuniune la Teheran în noiembrie 2017, în cadrul căreia ambele părţi au subliniat importanţa facilitării contactelor "business-to-business" între UE şi Iran, în sectorul agricol, în vederea dezvoltării unor canale de comunicare şi parteneriate.

Menţionăm că preşedintele iranian Hassan Rouhani efectueză, săptămâna aceasta, o vizită oficială în Austria şi Elveţia, pe fondul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear. Vizita lui Rouhani face parte din eforturile Teheranului de a asigura sprijinul ţărilor europene pentru acordul nuclear.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Creditul neguvernamental a înregistrat o creştere de 6,6%
25 sep. P.I.


MFP a împrumutat, ieri, 655 milioane lei de la bănci
25 sep. C.P.


MACRO NEWSLETTER-25 Septembrie 2018
25 sep.


STUDIU COMISIA EUROPEANĂ:România pierde anual peste 6 miliarde de euro din TVA necolectată2
25 sep.


Taxele pentru carburanţi ajung la 50% din preţul total
24 sep. F.B.


PwC: nivel ridicat al deficitului de TVA pentru RomâniaNecolectarea TVA o problema de 6 miliarde de euro
24 sep. P. E.


RAPORT ROMÂNIA: Creşterea în industrie are cel mai slab nivel al ultimelor şapte luni
24 sep. F.B.


MACRO NEWSLETTER 24 Septembrie 2018
24 sep.


Mihai AntonescuDEOSEBIRI ŞI ASEMĂNĂRI ÎNTRE ROMÂNIA ŞI RESTUL LUMIILa ei era criză pe când nu se vedea, noi o vedeam şi nu era26
24 sep. Mihai Antonescu


MINISTERUL FINANŢELOR, DEPSRE SCHEMA DE AJUTOR DE STAT:"Au fost depuse 32 de cereri pentru investiţii"3
23 sep. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.