Europa, pregătită să ofere servicii financiare Iranului

03 iul. Macroeconomie
A.V.

Europa este pregătită să furnizeze servicii financiare Iranului, potrivit directorului pentru afaceri internaţionale din cadrul Direcţiei Generale de Agricultură din cadrul Comisiei Europene, John Clarke, anunţă en.trend.az.

Acesta a declarat ieri, citat de agenţia de ştiri IRIB, după o întrunire cu preşedintele Departamentului de Afaceri Internaţionale din Ministerul Agriculturii din Iran, Houman Fathi: "UE va oferi facilităţi bancare şi de credit pentru extinderea relaţiilor cu Iranul, dar acestea sunt foarte complicate şi ar trebui să lucrăm la ele. UE este pregătită să furnizeze Iranului servicii financiare. În acest scop, am făcut unele schimbări la una dintre politicile băncilor noastre, astfel încât să facilităm procesul de acordare a împrumuturilor către Iran. Vrem să ne asigurăm că putem oferi mai multe împrumuturi".

Relaţiile dintre cele două părţi au intrat într-un nou capitol, a subliniat oficialul UE, adăugând: "căutăm să promovăm relaţiile noastre cu Teheranul în sectoarele alimentelor, agriculturii şi comerţului".

Ministrul iranian al Agriculturii, Mahmoud Hojjati, şi Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, au organizat o reuniune la Teheran în noiembrie 2017, în cadrul căreia ambele părţi au subliniat importanţa facilitării contactelor "business-to-business" între UE şi Iran, în sectorul agricol, în vederea dezvoltării unor canale de comunicare şi parteneriate.

Menţionăm că preşedintele iranian Hassan Rouhani efectueză, săptămâna aceasta, o vizită oficială în Austria şi Elveţia, pe fondul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear. Vizita lui Rouhani face parte din eforturile Teheranului de a asigura sprijinul ţărilor europene pentru acordul nuclear.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Investiţie: 1,49 lei de tânăr pe an, bugetul pentru activităţi de tineret
19 dec.


MACRO NEWSLETTER-19 Decembrie 2018
19 dec.


Călin RecheaPieţele globale aşteaptă milă şi mântuire de la Federal Reserve
19 dec. Călin Rechea


CNIPMMR avertizează în privinţa instabilităţii legislative fiscale accentuate
19 dec. R.R.


MACRO NEWSLETTER-18 Decembrie 2018
18 dec.


Qatarul nu vrea să-şi majoreze participaţia la Deutsche Bank
18 dec. A.V.


Investiţii străine de peste 3 trilioane de euro trec prin companiile fantomă din Olanda2
18 dec. Călin Rechea


România, din nou ţara cu cea mai mare inflaţie anuală din UE2
17 dec. A.I.


Poziţia CDR privind sistemul de pensii1
17 dec. T.M.


PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL, IONUŢ DUMITRU:"Deficitul de cont curent a depăşit pragul de semnal de 4% din PIB"1
17 dec. Ramona Radu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.