Europa, pregătită să ofere servicii financiare Iranului

03 iul. 2018 Macroeconomie
A.V.

Europa este pregătită să furnizeze servicii financiare Iranului, potrivit directorului pentru afaceri internaţionale din cadrul Direcţiei Generale de Agricultură din cadrul Comisiei Europene, John Clarke, anunţă en.trend.az.

Acesta a declarat ieri, citat de agenţia de ştiri IRIB, după o întrunire cu preşedintele Departamentului de Afaceri Internaţionale din Ministerul Agriculturii din Iran, Houman Fathi: "UE va oferi facilităţi bancare şi de credit pentru extinderea relaţiilor cu Iranul, dar acestea sunt foarte complicate şi ar trebui să lucrăm la ele. UE este pregătită să furnizeze Iranului servicii financiare. În acest scop, am făcut unele schimbări la una dintre politicile băncilor noastre, astfel încât să facilităm procesul de acordare a împrumuturilor către Iran. Vrem să ne asigurăm că putem oferi mai multe împrumuturi".

Relaţiile dintre cele două părţi au intrat într-un nou capitol, a subliniat oficialul UE, adăugând: "căutăm să promovăm relaţiile noastre cu Teheranul în sectoarele alimentelor, agriculturii şi comerţului".

Ministrul iranian al Agriculturii, Mahmoud Hojjati, şi Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, au organizat o reuniune la Teheran în noiembrie 2017, în cadrul căreia ambele părţi au subliniat importanţa facilitării contactelor "business-to-business" între UE şi Iran, în sectorul agricol, în vederea dezvoltării unor canale de comunicare şi parteneriate.

Menţionăm că preşedintele iranian Hassan Rouhani efectueză, săptămâna aceasta, o vizită oficială în Austria şi Elveţia, pe fondul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear. Vizita lui Rouhani face parte din eforturile Teheranului de a asigura sprijinul ţărilor europene pentru acordul nuclear.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

MACRO NEWSLETTER-18 Martie 2019
18 mar.


EUROSTAT:România - printre ţările cu inflaţia cea mai mare din UE
18 mar.


BOGDAN BELCIU, PWC ROMÂNIA:"Ţara noastră are cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE"1
18 mar. RAMONA RADU


INS PENTRU IANUARIE:Afacerile din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă au crescut
15 mar. I.M.


MACRO NEWSLETTER 14 Martie 2019
14 mar.


Comisiile de buget-finanţe - raport de respingere pe reexaminarea bugetului
13 mar. V.V.


TEODOROVICI DESPRE BUGETUL PE 2019: În această după-amiază, avem şi plenul pentru a vota acest buget3
13 mar. D.D.


Procedura de încetare a plăţii contribuţiilor la Pilonul II - în vigoare11
13 mar. V.D.


INS:Câştigul salarial mediu net a scăzut la 2.936 lei, în ianuarie
13 mar. V.I.


MACRO NEWSLETTER-13 Martie 2019
13 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.