EUROSTAT:

România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni 4

20 aug. 09:28 Miscellanea
T.T.
România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni

România este pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) când vine vorba de numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017, la polul opus situându-se Cipru şi Luxemburg cu niciun deces, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

De asemenea, datele Eurostat mai arată că rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (37 decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

În total, numărul deceselor înregistrate în accidentele rutiere din Uniunea Europeană a fost de aproximativ 25.000 în 2017, adică 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale în 2017, urmate de decesele înregistrate în rândul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%) şi decesele care implică alte forme de transport rutier (10%).

În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese înregistrate în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor


Opinia cititorului: 4
1.   Intrebare
mesaj trimis de Marian în data de 20.08.2019, 11:00

Exista si un clasament al sigurantei oamenilor in general ? si daca da pe ce loc am fi ?

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2019, 13:12

Nu, nu dati vina pe infrastructura. Sunt sofer, pieton dar si biciclist. Stiu despre ce vorbesc. Statistica rea arata doar natura umana a romanilor. Multi prostovani. Ca de pilda batrana amendata de politie pentru ca traversa pe rosu. Sau biciclisti ori pietoni in satele romanesti pe strazi neluminate si fara nicio lumina sau element reflectorizant pe ei. Sau soferi ticalosi care conduc imprudent. Statistica extrem de rea din articol este doar o reflectare a prostiei natiei romane.

2.1.   Corect (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Marian în data de 20.08.2019, 19:03

E adevarat ca majoritatea romanilor iti seamana , ceea ce explica totul.Se vede ca esti sofer intre Voluntari si Bucuresti ,iar granitele spre tari civilizate nu prea ai trecut,unde nu se pune problema prostiei sau desteptaciunii natiilor ci este obligatie constitutionala care se respecta de ai proteja si de ai ajuta pe oameni.

2.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2019, 12:14

Amice, esti dobitoc ar fi spus Caragiale. Rumegi notiuni pe care nu le intelegi. Nu este nicio obligatie constitutionala sa te respect sau sa te protejez pe tine. Nicaieri pe planeta asta, poate in lumea prostiei tale. Toti oamenii te pot lasa linistit sa te ineci. Un prostovan mai putin pe planeta.

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Oferta investiţională a României - promovată în Italia
21 sep. M.I.


Ministerul Apelor şi Pădurilor, Romsilva şi ANAR participă la "Ziua de Curăţenie Naţională"
21 sep. A.I.


ANOFM:Peste 31.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional3
20 sep. I.M.


MAE: Tema despăgubirilor pentru condiţii de detenţie necorespunzătoare - discutată cu preşedintele CEDO
20 sep. M.I.


DHL livrează Cupa Mondială de Rugby 2019 în Japonia
20 sep. M.I.â


Apple lansează iOS 13
20 sep. D.V.


Huawei a prezentat noile smartphone-uri Mate 30 cu aplicaţii proprii
20 sep. D.V.


Greva copiilor, sănătatea planetei, interesele adulţilor2
20 sep. Dan Nicolaie


PROIECT MINISTERUL FINANŢELOR: Solicitările pentru facilităţi fiscale pot fi depuse până la 16 decembrie
19 sep. M.I.A.


Exporturile de cereale au crescut cu 17,5% în primul semestru din 2019
19 sep. I.M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.