Excedentul comercial al Chinei pe relaţia cu SUA a crescut cu 20% în primul trimestru

16 apr. 2018 Internaţional
Excedentul comercial al Chinei pe relaţia cu SUA a crescut cu 20% în primul trimestru

Excedentul înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA, un subiect de tensiuni între primele două economii ale lumii, a continuat să crească în primul trimestru al acestui an, chiar dacă în luna martie China a avut un deficit excepţional al balanţei comerciale externe, transmite AFP, conform Agerpres.

În perioada ianuarie-martie 2018, excedentul înregistrat de China pe relaţia cu SUA a crescut cu 19,4%, la 58,25 miliarde de dolari, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei vamale chineze, Huang Songping. Potrivit datelor oficiale, exporturile Chinei spre SUA au cres­cut cu 14,1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din SUA au crescut cu 8,9%.

Decalajul dintre exporturile şi importurile Chinei din şi spre SUA continuă să se agraveze, după o creştere cu 10% în anul 2017 până la un nivel record de 275,8 miliarde de dolari, potrivit cifrelor furnizate de China, şi 375,2 miliarde dolari potrivit Beijingului. Aceste cifre sunt criticate vehement de preşedintele SUA, Donald Trump, care dă vina pe practicile comerciale neloiale ale regimului de la Beijing şi le cere autorităţilor chineze să reducă excedentul cu 100 miliarde de dolari. Spectrul unui război comercial între primele două economii ale lumii s-a agravat în ultimele săptămâni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere
25 mar. T.M.


MARCO GIUNGI, AMBASADORUL ITALIEI:"Fraternitatea româno-italiană, un fenomen cu rădăcini adânci"
25 mar. V.S.


DECLARAŢIE A REPREZENTANŢEI AMBASADEI ISRAELULUI LA BUCUREŞTI: "Ne exprimăm speranţa ca Ambasada României să se mute la Ierusalim"
25 mar. T.T.


Wall Street a închis în scădere
25 mar. I.T.


ÎN SUA:Premierul Dăncilă, la dejunul în onoarea femeilor lider1
25 mar. T.T.


ING şi Bank of Beijing înfiinţează prima bancă din China cu un acţionar majoritar străin
25 mar.


JP Morgan şi alte bănci, anchetate în Turcia după deprecierea lirei
25 mar.


Uber se va lista la New York
25 mar.


Restructurarea Debenhams va genera pierderi pentru investitori
25 mar. Alina Vasiescu


PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ OCTOMBRIE 2006Randamentele obligaţiunilor germane, în teritoriu negativ
25 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.