Excedentul comercial al Chinei pe relaţia cu SUA a crescut cu 20% în primul trimestru

Excedentul comercial al Chinei pe relaţia cu SUA a crescut cu 20% în primul trimestru

Excedentul înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA, un subiect de tensiuni între primele două economii ale lumii, a continuat să crească în primul trimestru al acestui an, chiar dacă în luna martie China a avut un deficit excepţional al balanţei comerciale externe, transmite AFP, conform Agerpres.

În perioada ianuarie-martie 2018, excedentul înregistrat de China pe relaţia cu SUA a crescut cu 19,4%, la 58,25 miliarde de dolari, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei vamale chineze, Huang Songping. Potrivit datelor oficiale, exporturile Chinei spre SUA au cres­cut cu 14,1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din SUA au crescut cu 8,9%.

Decalajul dintre exporturile şi importurile Chinei din şi spre SUA continuă să se agraveze, după o creştere cu 10% în anul 2017 până la un nivel record de 275,8 miliarde de dolari, potrivit cifrelor furnizate de China, şi 375,2 miliarde dolari potrivit Beijingului. Aceste cifre sunt criticate vehement de preşedintele SUA, Donald Trump, care dă vina pe practicile comerciale neloiale ale regimului de la Beijing şi le cere autorităţilor chineze să reducă excedentul cu 100 miliarde de dolari. Spectrul unui război comercial între primele două economii ale lumii s-a agravat în ultimele săptămâni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Gaza: Raid israelian împotriva unor poziţii ale Hamas
17 iul. A.M.


Putin: "Nu am informaţii compromiţătoare despre Trump"1
17 iul. A.M.


Donald Trump:SUA plătesc peste 90% din apărarea Europei
17 iul. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în scădere
17 iul. V.D.


China a depus o nouă plângere la OMC împotriva SUA1
17 iul. V.R.


BURSELE DIN LUMEScad acţiunile companiilor miniere europene
17 iul. A.V.


Trump speră la o "relaţie extraordinară" cu Putin17
17 iul. V.R.


Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri
17 iul. A.V.


UE: Majoritatea maşinilor Volkswagen din scandalul emisiilor au fost reparate
17 iul.


"Orange" preia "Basefarm Holding"
17 iul.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.