EximBank - cifră de afaceri de 162 milioane euro din factoring, în 2017

10 iul. Bănci-Asigurări
R.R.
EximBank - cifră de afaceri de 162 milioane euro din factoring, în 2017

Traian Halalai, EximBank: "În 2017, cifra de afaceri înregistrată pe segmentul de factoring a fost cu 47% peste cea din 2016 şi de patru ori mai mare faţă de 2015" 

EximBank a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 162 de milioane de euro din operaţiuni de factoring, marcând al treilea an consecutiv de creştere accelerată, arată un comunicat al instituţiei.

Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, a declarat: "În 2017, EximBank şi-a continuat parcursul ascendent pe segmentul de factoring, cifra de afaceri înregistrată fiind cu 47% peste cea din anul precedent şi de patru ori mai mare faţă de 2015".

Anul trecut, clienţii EximBank s-au orientat în special către factoringul de export fără regres, care presupune asumarea riscului faţă de debitorul extern (importatorul), riscul fiind acoperit complet de factorul de import sau de o societate de asigurare, mai notează comunicatul, potrivit căruia factoringul a avut o pondere de 93% în cifra de afaceri totală, înregistrând, ca volum, mai mult decât o dublare, astfel că cifra de afaceri pe acest segment s-a majorat până la 151 de milioane de euro.

"În ceea ce priveşte profilul clienţilor, ponderea majoritară în portofoliu o deţin în continuare companiile mari, dar ni se pare important de subliniat faptul că, faţă de 2016, am reuşit să atragem şi companii mici, ca urmare a creşterii focusului nostru pe această categorie. Este adevărat că ponderea lor este încă destul de mică, dar, având în vedere că factoringul reprezintă cea mai la îndemâ­nă soluţie de finanţare - în condiţiile în care, de cele mai multe ori, nu dis­pun de garanţii necesare pentru achiziţia de credite bancare, ne aşteptăm să asistăm la majorare a numărului de clienţi din zona de small business", a adăugat Traian Halalai.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a crescut la 4,6478 lei
18 sep. I.T.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,08%,
18 sep. I.T.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6435 lei
18 sep. Filip Bodoc


PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au scăzut la 2,14%
18 sep. Filip Bodoc


Euro a crescut la 4,6435 lei
17 sep. V.D.


BEI împrumută 450 milioane de euro ţării noastre
17 sep. O.R.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,09%
17 sep. M.O.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6430 lei
17 sep. Filip Bodoc


PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au scăzut la 2,29%
17 sep. Filip Bodoc


Piraeus Bank România îşi schimbă numele în "First Bank"
17 sep. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.