EXIMTUR

"Încasări în creştere cu 160% din vouchere de vacanţă, în primele nouă luni ale anului"

08 nov. 2019 Companii
A.T.
"Încasări în creştere cu 160% din vouchere de vacanţă, în primele nouă luni ale anului"

286.000 de călători în primele nouă luni ale anului 2019 

Încasările din serviciile şi produsele turistice vândute contra vouchere de vacanţă de către agenţia de turism Eximtur, în primele trei trimestre ale lui 2019, au fost mai mari cu 160% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2018, depăşind valoarea încasată cu acest instrument de plată pe parcursul întregului an precedent, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, compania a deservit 286.000 clienţi, dintre care 160.000 pentru sejururi în România, 40.000 pentru sejururi externe şi 86.000 pentru servicii business travel.

Conform datelor agenţiei, vânzările pentru destinaţiile balneo-montane au crescut cu 60% comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, iar numărul de turişti a fost de 82.000. Turiştii au optat pentru unităţi balneare care oferă masă în sistem bufet suedez, acces inclus la piscine/centre spa, dar şi pentru unităţi de cazare din zona de munte, turismul de relaxare într-un cadru natural montan fiind la mare cerere. Unităţile noi sau renovate la standarde înalte care au apărut în staţiuni cum ar fi Băile Herculane, Poiana Braşov, Băile Felix sau Covasna au stârnit mare interes în rândul turiştilor.

În ceea ce priveşte Litoralul Mării Negre şi sejururile în oraşe din România, compania Eximtur a deservit în acest an un număr de 78.000 de călători, iar vânzarile au crescut cu 18% faţă de anul precedent.

Vânzările pentru sejururi în oraşele turistice au crescut cu 59%, îndeosebi pentru Braşov, Sibiu, Sighişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Timişoara. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pentru Oradea, investiţiile municipalităţii în infrastructura turistică a oraşului şi apropierea de Băile Felix spunându-şi cuvântul. Creşteri importante au fost şi pentru Constanţa, apropierea de Mamaia, plajele proprii, evenimentele din oraş şi preţurile accesibile fiind principalele motive.

Lucia Nora Morariu, preşedintele companiei, a declarat: "Având şi suportul voucherelor de vacanţă, turiştii români aleg să călătorească de mai multe ori pe an în sejururi interne, chiar dacă sunt mai scurte. Vor să viziteze oraşele ţarii, obiectivele turistice din zonă, solicită excursii opţionale în împrejurimile oraşelor. Constatăm o revigorare a acestui segment, o creştere a turismului «City break în România»".

Pentru iarna 2019-2020, în oferta companiei se mai găsesc încă disponibilităţi pentru Crăciun şi Revelion în România, turiştii având posibilitatea să aleagă pachete variate, de la sejururi la pensiuni clasificate până la hoteluri de 4 stele, în întreaga ţară, în staţiuni balneare, montane, pensiuni, dar şi în unităţi de cazare dotate cu centre spa de pe Litoralul Mării Negre sau în oraşe turistice.

În această perioadă agenţia lansează şi ofertele pentru vacante tip Înscrieri Timpurii, atât pentru Litoral 2020, cât şi pentru destinaţiile interne din întreaga ţară, care presupun reduceri importante pentru plata din timp a serviciilor.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, Eximtur a deservit în primele nouă luni ale anului peste 33.000 de turişti care au călătorit în afară. În topul destinaţiilor se situează în continuare Turcia, urmată de Grecia şi Bulgaria, ţări preferate de români datorită preţurilor accesibile, optiunii all inclusive, dar şi distanţelor rezonabile faţă de ţara noastră. O creştere vizibilă s-a înregistrat la sejururile în Egipt, de plus 30%.

În ceea ce priveşte solicitările de vacanţe în afara graniţelor ţării pe perioada iernii, Târgurile de Crăciun din marile capitale ale Europei vor fi foarte accesate de români, Viena situându-se în top, conform datelor agenţiei. Foarte căutate sunt şi destinaţiile exotice Tanzania si Thailanda, iar pentru Crăciun şi Revelion cele mai multe pachete s-au vândut până în prezent pentru Austria şi Egipt. Interes major arată turiştii şi pentru sejururile la schi în Bulgaria şi Austria.

Programele tip Early Booking pentru destinaţii externe au fost, de asemenea, lansate în vânzare şi presupun reduceri de 30-40% pentru rezervările care se fac până la finele anului. Principalele produse turistice solicitate sunt pachetele charter pentru Egipt, Turcia, Grecia.

Divizia Eximtur Business, prin serviciile aferente călătoriilor cu scop de afaceri şi organizarea de evenimente, a generat 50% din totalul vânzărilor companiei în primele trei trimestre din 2019.

Divizia şi-a extins în această perioadă portofoliul de clienţi corporate prin încheierea a peste 35 de contracte noi, deservind în total un număr de 86.000 de călători. SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Olanda au fost în top 5 al destinaţiilor externe de business travel în timp ce pentru organizarea evenimentelor de tip incentive clienţii au ales destinaţii precum Mexic, Republica Dominicană, Elveţia.

Eximtur a fost înfiinţată în 1993 şi deţine în prezent 22 de agenţii proprii sau francizate, în 16 oraşe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel şi organizare evenimente, leisure travel, incoming şi şcoala de turism. Divizia Eximtur Business este prezentă în patru centre urbane importante: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu.

Agenţia are încheiate încă de la începutul anului poliţe de asigurare obligatorii în valoare de 2.500.000 euro.

Eximtur este singura companie din România afiliată la reţeaua globală de travel management - UNIGLOBE Travel International.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

16 asociaţii critică Apple pentru noua politică pop-up de urmărire a utilizatorilor
04 iul. A.P.


Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.