Externalizarea serviciilor IT, soluţie pentru actuala situaţie de pe piaţa muncii

26 ian. Companii
O.D.
Externalizarea serviciilor IT, soluţie pentru actuala situaţie de pe piaţa muncii

Problemele interne ale unei companii pot fi rezolvate cu ajutor din exterior. Cel puţin în materie de securitate cibernetică acest lucru este valabil. Externalizarea funcţiilor IT şi de securitate cibernetică va fi crucială pentru a rezolva expertiza insuficientă din companii şi pentru a economisi bugete, arată un raport Kaspersky. Specialiştii în IT recomandă ca sesiunile de training pentru experţii în securitate cibernetică, la nivel intern, să includă şi abilităţi de management.

De asemenea, aceştia consideră că protejarea perimetrului nu mai este suficientă şi va fi necesară evaluarea şi certificarea birourilor la domiciliu: "Trebuie să existe instrumente pentru scanarea nivelului de securitate de la locul de unde se lucrează - de la prezenţa vulnerabilităţilor software până la conectarea la un hotspot Wi-Fi nesigur sau neprotejat. Acest lucru va necesita, de asemenea, adoptarea mai largă a VPN, managementul accesului privilegiat, sisteme de autentificare prin mai mulţi factori, implementarea unei monitorizări mai stricte şi actualizarea planurilor de urgenţă existente". Potrivit sursei citate, trecerea la un model de servicii va permite atingerea nivelurilor de securitate IT cu investiţii mai mici. De altfel, şapte din zece companii (69%) au declarat, într-un sondaj realizat de Kaspersky, că intenţionează deja să utilizeze un furnizor de servicii (MSP) sau un furnizor de servicii gestionate de securitate (MSSP) în următoarele 12 luni. Raportul de specialitate relevă faptul că, în perioada următoare, va exista o dependenţă sporită de serviciile cloud, fiind nevoie de măsuri de gestionare şi protecţie dedicate. Sondajul a arătat că, în 2020, angajaţii din 89% dintre companiile mari şi 92% dintre IMM-uri au folosit software şi servicii cloud non-corporate, precum reţelele sociale, servicii de mesagerie rapidă sau alte aplicaţii. Potrivit specialiştilor, este puţin probabil ca acest lucru să se schimbe atunci când personalul se va întoarce la birou.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU SHL ROMÂNIA:Managerii români organizează, respectă procedura şi instrucţiunile, dar duc lipsă de abilităţi creative şi inovaţie
12 apr. S.B.


Enel introduce soluţia inteligentă pentru locuinţe "HOMIX" pe piaţa din România
12 apr. G.U.


ADVERTORIALSuport pentru dezvoltarea serviciilor medicale la Spitalul de Psihiatrie''Eftimie Diamandescu'' Bălăceanca - în contextul pandemiei Covid-19" Cod SMIS 2014+ 138135
12 apr.


ÎN SCĂDERE UŞOARĂ FAŢĂ DE CEA DIN 2019Eisberg a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 11 milioane euro
12 apr. A consemnat Emilia Olescu


China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.


Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware
09 apr. G.U.


EJOBS:Creştere de 70% a aplicărilor pentru locuri de muncă în primele 3 luni ale anului
09 apr. S.B.


SONDAJ BESTJOBS:16% dintre angajaţi spun că s-au vaccinat deja împotriva Covid-19 şi 37% urmează în perioada următoare
09 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.