Facebook anunţă măsuri şi restricţii în perspectiva alegerilor care vor avea loc anul viitor în mai multe state 4

10 apr. 2018 Companii
M.D.
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg anunţă noi măsuri şi restricţii în perspectiva alegerilor care vor avea loc anul viitor în SUA, Mexic, Brazilia, India, Pakistan şi în alte state, pentru a preveni amestecul în procesul electoral şi pentru a încuraja mesajul pozitiv, informează Reuters.

"În condiţiile în care anul viitor urmează alegeri importante în SUA, Mexic, Brazilia, India, Pakistan şi mai multe ţări, una dintre priorităţile mele pentru 2018 este să mă asigur că susţinem discursul pozitiv şi prevenim imixtiunea în procesul electoral", scrie Zuckerberg, reamintind că, odată cu identificarea interferenţelor ruseşti în alegerile din 2016 din SUA, compania a lansat cu succes noi instrumente prin care, la alegerile din 2017 din Franţa, Germania şi din Alabama, au fost eliminate zeci de mii de conturi false, iar la începutul acestei săptămâni, a fost desfiinţată o reţea de conturi false ruseşti, care includea şi o organizaţie media.

Astfel, Zuckerberg anunţă doi mari paşi.

Primul se referă la faptul că fiecare advertiser care vrea să posteze elemente de campanie politică sau reclame va fi verificat, trebuind să-şi confirme identitatea şi locaţia, iar cei care nu trec acest test nu vor putea rula niciun fel de reclamă. Aceste postări vor fi marcate ca atare, iar advertiserii vor trebui să indice utilizatorilor cine a plătit pentru ele. Această măsură va fi aplicată mai întâi în SUA, iar în lunile următoare va fi extinsă.

În acest sens, Mark Zuckerberg precizează: "Pentru o mai mare transparenţă a reclamelor politice, am construit, de asemenea, un instrument care permite oricui să vadă toate reclamele pe care le rulează o pagină. Testăm acest sistem în Canada acum şi îl vom lansa la nivel global în această vară. Creăm, de asemenea, o arhivă în care să poată fi căutate reclame politice din trecut".

Al doilea pas face referire la persoanele care gestionează pagini mari, acestea urmând a fi de asemenea verificate, ceea ce va face mult mai dificil pentru posesorii de conturi false să deţină astfel de pagini, prin care să distribuie astfel informaţii false.

Pentru a aplica aceste măsuri, vor fi angajate mii de persoane în timp util pentru lunile dificile premergătoare alegerilor.

Mark Zuckerberg admite că aceşti paşi în sine nu îi pot opri în totalitate pe cei care vor să înşele sistemul, dar vor face ceva mai dificil acest lucru pentru cei care vor să procedeze aşa cum a procedat Rusia la alegerile din SUA din 2016, utilizând conturi false şi pagini pentru a rula reclame.


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2018, 02:06

Facebook (la fel ca Microsoft, Yahoo, Google, etc) nu se poate alinia la exigentele respectarii drepturilor clientilor sai, din cauza propriilor lor interese comerciale. Furnizorul de servicii se afla intr-un permanent conflict de interese, in urma caruia clientul primeste intdeauna lopeti peste ceafa.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2018, 06:41

Corect.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2018, 02:12

Sub fotografia lui Zuckerberg, apare numele gresit "Yuckerberg". In engleza, cuvantul yuck este o exclamatie care exprima scarba iar yucky inseamna scarbos. Aferim!

3.   PE REPEDE ÎNAINTEA !!!
mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2018, 03:09

MĂĂĂ !!! ZUCKERBERG MĂ : PRIN TOȚI PIXELII TĂI FILMEAZĂ BETON; FĂ BANCĂ DE DATE _ NUMAI _ CU HOȚII DE LA ,, STAT " CU CELERITATE : instant !!!

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

WSJ:Visa şi Mastercard vor să majoreze comisioanele percepute la procesarea tranzacţiilor
16 feb. M.I.


Allianz ar putea încetini programul de răscumpărare de acţiuni, pentru a finanţa achiziţii
16 feb. I.M.


REZULTATE FINANCIARE 2018 Medicover - veniturile globale în creştere cu 15,8%
15 feb. V.D.


Schneider Electric arată beneficiile transformării digitale
15 feb. L.A.


REZULTATE FINANCIARE 2018Transgaz profit net în scădere cu 14,3%
15 feb. D.D.


Ferrari a lansat monopostul cu care speră să oprească dominaţia Mercedes
15 feb. I.M.


OMV Petrom susţine construcţia primului spital de Oncologie pediatrică
15 feb. L.A.


DIN REZULTATUL ANULUI TRECUTFondul Proprietatea propune un dividend cu randament de 11%
15 feb. Andrei Iacomi


Romgaz profit net în scădere cu 12,5%
15 feb. I.I.


Sectorul construcţiilor a scăzut anul trecut cu 4,1%
15 feb. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.