Facebook va permite utilizatorilor să-şi steargă o parte din date

02 mai. 08:48 Companii-Afaceri
D.I.
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)

Mark Zuckerberg a anunţat la conferinţa dezvoltatorilor F8 că se lucrează la o opţiune care va permite utilizatorilor să şteargă istoria lor de browsing de pe reţea, în modul în care o poţi şterge şi la un browser convenţional, inforemează BBC.

Mai mult, utilizatorii vor putea vedea ce site-uri şi aplicaţii trimit la Facebook date despre ei şi vor putea şterge o parte dintre aceste date.

Astfel, co-fondatorul Facebook a precizat: "După audierea din Congres am învăţat un lucru: că nu am avut răspunsuri clare la unele întrebări despre date. Lucrăm pentru a ne asigura că totul va fi clar".

"Va fi un buton simplu pentru a şterge istoria de browsing de pe Facebook: pe ce ai făcut click, ce site-uri ai vizitat şi aşa mai departe", a explicat Zuckerberg,

Mark Zuckerberg a comparat noua unealtă "Clear History "cu ştergerea cookie-urilor din browser şi, cei care vor alege să şteargă toate informaţiile posibile, vor trebui să se aştepte ca experienţa generală pe Facebook să aibă de suferit, să fie mai complicată autentificarea pe unele site-uri şi să dureze ceva timp până când Facebook îţi învaţă din nou preferinţele.

Totodată, Zuckerberg a punctat: "După ce am trecut în revistă sistemele noastre am ajuns la concluzia că este genul de control pe care ar trebui să-l deţineţi şi exact cel pe care l-au cerut şi grupurile care susţin dreptul la viaţă privată. Vom lucra cu acestea ca totul să iasă bine".

Reprezentanţii Facebook afirmă că va dura câteva luni până când această "unealtă" va fi disponibilă şi va lucra cu autorităţi, cercetători şi grupuri de privacy.

Mark Zuckerberg a dezvăluit că în viitor va exista un serviciu de "dating", printre alte produse noi. El a subliniat că funcţia de "dating" va lua în considerare aspectele legate de confidenţialitate şi va fi lansată "în curând".

"Sunt 200 de milioane de oameni pe Facebook ce au ca status al relaţiei singur", a motivat Zuckerberg decizia privind noul serviciu.

Acţiunile afacerii matrimoniale Match Group au scăzut cu peste 23% după dezvăluire. Aceasta deţine Tinder, o aplicaţie de "dating" care îşi furnizează informaţiile de profil de pe Facebook.

În cele din urmă, Zuckerberg şi-a rotunjit lista dezvăluirilor, menţionând că divizia de realitate virtuală a companiei sale, Oculus, a început livrarea primului set autonom de căşti cu ochelari VR , ceea ce înseamnă că dispozitivul nu trebuie să fie conectat la un PC sau un smartphone pentru a funcţiona.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Compania Fiat-Chrysler are un nou director
22 iul. V.D.


Acţiunile Microsoft au atins un nivel record1
21 iul. V.D.


Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.