Facebook va permite utilizatorilor să-şi steargă o parte din date

02 mai. 2018 Companii
D.I.
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)
Mark Zuckerberg (Sursa foto: Twitter)

Mark Zuckerberg a anunţat la conferinţa dezvoltatorilor F8 că se lucrează la o opţiune care va permite utilizatorilor să şteargă istoria lor de browsing de pe reţea, în modul în care o poţi şterge şi la un browser convenţional, inforemează BBC.

Mai mult, utilizatorii vor putea vedea ce site-uri şi aplicaţii trimit la Facebook date despre ei şi vor putea şterge o parte dintre aceste date.

Astfel, co-fondatorul Facebook a precizat: "După audierea din Congres am învăţat un lucru: că nu am avut răspunsuri clare la unele întrebări despre date. Lucrăm pentru a ne asigura că totul va fi clar".

"Va fi un buton simplu pentru a şterge istoria de browsing de pe Facebook: pe ce ai făcut click, ce site-uri ai vizitat şi aşa mai departe", a explicat Zuckerberg,

Mark Zuckerberg a comparat noua unealtă "Clear History "cu ştergerea cookie-urilor din browser şi, cei care vor alege să şteargă toate informaţiile posibile, vor trebui să se aştepte ca experienţa generală pe Facebook să aibă de suferit, să fie mai complicată autentificarea pe unele site-uri şi să dureze ceva timp până când Facebook îţi învaţă din nou preferinţele.

Totodată, Zuckerberg a punctat: "După ce am trecut în revistă sistemele noastre am ajuns la concluzia că este genul de control pe care ar trebui să-l deţineţi şi exact cel pe care l-au cerut şi grupurile care susţin dreptul la viaţă privată. Vom lucra cu acestea ca totul să iasă bine".

Reprezentanţii Facebook afirmă că va dura câteva luni până când această "unealtă" va fi disponibilă şi va lucra cu autorităţi, cercetători şi grupuri de privacy.

Mark Zuckerberg a dezvăluit că în viitor va exista un serviciu de "dating", printre alte produse noi. El a subliniat că funcţia de "dating" va lua în considerare aspectele legate de confidenţialitate şi va fi lansată "în curând".

"Sunt 200 de milioane de oameni pe Facebook ce au ca status al relaţiei singur", a motivat Zuckerberg decizia privind noul serviciu.

Acţiunile afacerii matrimoniale Match Group au scăzut cu peste 23% după dezvăluire. Aceasta deţine Tinder, o aplicaţie de "dating" care îşi furnizează informaţiile de profil de pe Facebook.

În cele din urmă, Zuckerberg şi-a rotunjit lista dezvăluirilor, menţionând că divizia de realitate virtuală a companiei sale, Oculus, a început livrarea primului set autonom de căşti cu ochelari VR , ceea ce înseamnă că dispozitivul nu trebuie să fie conectat la un PC sau un smartphone pentru a funcţiona.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Standard & Poor's a înrăutăţit perspectiva de rating a Renault
22 feb.


LES ECHOS:Engie vrea să-şi majoreze profitul cu un miliard de euro
22 feb.


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM:"Trebuie să analizăm mai atent cauzele care duc la insolvenţă"
22 feb. RAMONA RADU


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / RĂZVAN HORAŢIU RADU, PROCUROR ICCJ:"Directiva europeană privind a doua şansă intră la o primă lectură în PE, în 26 martie"
22 feb. A.V.


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / DIANA DELEANU, AVOCAT:"Doar cinci judeţe sunt înregistrate în insolvenţă, dar situaţia nu este reală"
22 feb. Alina Vasiescu


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / SORIN PETRE, ANEVAR:"Evaluarea este utilă pe tot parcursul procesului de insolvenţă"
22 feb. A.T.


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / SIMONA MILOŞ, INPPI:"Poprirea pe disponibilul bănesc al debitorului în insolvenţă - imposibil de încuviinţat"
22 feb. Emilia Olescu


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL:"Abilitatea managerială, cea mai importantă competenţă a practicianului în insolvenţă"
22 feb. RAMONA RADU


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / STAN TÎRNOVEANU, UNPIR:"Peste 18.400 de angajaţi, afectaţi de procedurile de insolvenţă anul trecut"
22 feb. ADELINA TOADER


CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / ADRIAN VASCU, VERIDIO:"Evaluatorii - să participe, alături de UNPIR, la discuţiile pentru schimbarea legislaţiei"
22 feb. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.