Felix Bănilă - propunerea lui Toader pentru şefia DIICOT 3

12 iun. Strategia Naţională Anticorupţie
GEORGE MARINESCU
Felix Bănilă - propunerea lui Toader pentru şefia DIICOT

Lupta pentru şefia parchetelor pare mai îndârjită decât oricând. În contextul ultimelor asalturi asupra justiţiei, Tudorel Toader a decis să trimită la Cotroceni propunerea sa pentru şefia DIICOT.

Nemulţumit de res-pingerea primei propuneri pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT şi de prelungirea de către Preşedintele Iohannis a interimatului lui Daniel Horodniceanu în fruntea instituţiei, ministrul Justiţiei a găsit repede un înlocuitor.

Privind în ograda proprie, printre foştii săi studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi, Tudorel Toader l-a găsit pe procurorul Felix Bănilă de la Parchetul Tribunalului Bacău.

Bănilă este procurorul care a declarat că nu înţelege de ce protocoalele încheiate de DNA cu SRI au fost secretizate şi a susţinut că el nu intenţionează să semneze astfel de documente pentru că metodologia de colaborare între cele două instituţii este destul de clară.

Omul lui Toader a fost audiat la începutul săptămânii trecute de secţia pentru procurori din cadrul CSM. După ce şi-a expus viziunea managerială cu privire la DIICOT, Felix Bănilă a primit avizul favorabil din partea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii pentru a ocupa funcţia de procuror- şef al instituţiei în cauză.

Oricum, Tudorel Toader declarase că şi cu, şi fără avizul CSM, el va merge cu această propunere la Cotroceni. Având de partea sa avizul favorabil al secţiei de procurori din cadrul CSM, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror- şef al DIICOT ar putea fi cu greu refuzată de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Constatăm doar momentul în care ministrul Justiţiei a trimis propunerea sa Preşedintelui Iohannis. Deşi putea să o trimită miercurea trecută, înainte ca Preşedintele României să plece în vizită oficială în Polonia, Toader a ales să aştepte. Iar luni, exact după afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, făcute la miting şi la un post tv în legătură cu procurorii DIICOT care o anchetează pe Viorica Dăncilă, ministrul Jus-tiţiei s-a executat şi a trimis propunerea sa la Cotroceni, dorind mazilirea cât mai rapidă a interimarului Daniel Horodniceanu.

Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de mitica în data de 12.06.2018, 15:39

ceinseamna dicot ba mamelucilor? credeti ca toti in destept ca vou?

1.1.   Mitica alias "toti in destept ca vou" (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Florin în data de 12.06.2018, 16:08

Puteai "citi" poza și te lămureai ! :-)

1.2.   prea mult (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de Dorel în data de 12.06.2018, 19:44

Florine, nu crezi că-i ceri prea mult? După cum scrie, nu pare a avea patru clase. Trebuie să fim toleranți cu analfabeții, cu infractorii, cu putorile; și să-i trimitem în parlament.

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

MApN continuă programul de înzestrare a armatei
08 aug. GHE. I.


Listă deschisă pentru şefia DNA
07 aug. G.M.


ÎN AL TREILEA DOSAR DE CORUPŢIEMihail Vlasov, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare
06 aug. A.P.


Stat de drept versus stat captiv31
06 aug. Valentin M. Ionescu


Percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Prahova
01 aug. R.V.


ÎN AŞTEPTAREA NOMINALIZĂRII VIITORULUI ŞEF AL DNAPatru pentru un singur loc1
27 iul. George Marinescu


DUPĂ REVOCAREA ŞEFEI DNA, URMEAZĂ CEA A ŞEFEI ÎCCJ?Inspecţia Judiciară da, ÎCCJ ba
25 iul. George Marinescu


FSANP CERE DEMISIA LUI TUDOREL TOADERMinistrul Justiţiei, un nou dosar penal
25 iul. G.I.


Candidaţi pentru şefia DNA5
24 iul. G.M.


PENTRU NEAPLICAREA NORMELOR PRIVIND COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR,România trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE1
20 iul. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.