FELIX PĂTRĂŞCANU, FAN COURIER:

"Estimăm creşterea cifrei de afaceri cu 15%, la peste 383 milioane lei, în 2015"

18 mai. 2015 Companii-Afaceri
PETRE BARAC
"Estimăm creşterea cifrei de afaceri cu 15%, la peste 383 milioane lei, în 2015"

"Valoarea pieţei locale de curierat va depăşi 350 de milioane de euro" 

FAN Courier estimează o creştere de 15% a cifrei de afaceri, în acest an, la peste 383 de milioane de lei, după cum ne-a declarat domnul Felix Pătrăşcanu, managing partner al companiei. Într-un interviu acordat ziarului Bursa, domnia sa a precizat că piaţa locală de curierat s-a stabilizat în ultimii ani, urmând să depăşească valoarea de 350 de milioane de euro în 2015.

Compania a alocat un buget de investiţii de aproximativ 7 milioane de euro pentru anul curent, pe lista proiectelor fiind şi deschiderea hub-ului de la Braşov, care va cuprinde şi un centru de tranzit.

Domnia sa ne-a declarat că FAN Courier a investit peste 6,5 milioane de euro, în 2014, în principal pentru înnoirea parcului auto, dezvoltarea departamentului IT, training şi pregătire profesională pentru angajaţi/colaboratori, dezvoltarea de noi servicii, modernizarea sediilor şi deschiderea de noi sedii.

Reporter: Cum apreciaţi evoluţia pieţei locale de curierat?

Felix Pătrăşcanu: După mişcările care au avut loc în piaţă, în ultimii doi ani, putem vorbi de o stabilizare a pieţei de curierat, cu o creştere a volumelor rulate. Estimăm că, în 2015, piaţa locală de curierat va depăşi, ca valoare, 350 milioane de euro.

Reporter: Ce aşteptări aveţi privind sectorul dumneavoastră de activitate, în 2015?

Felix Pătrăşcanu: Aşteptările noastre sunt în strânsă legătură cu previziunile de creştere de la începutul anului, iar prima raportare intermediară, cea la trimestru, confirmă acest lucru. În primele trei luni ale anului, volumul de mărfuri transportate a crescut cu peste 20%, ceea ce constituie un semn bun privind acest an. Sperăm ca restul lui 2015 să fie în continuare pe un trend ascendent. În ceea ce priveşte creşterea, ea se bazează atât pe volumele transportate, cât şi pe continuarea dezvoltării de servicii "tailor made", în funcţie de solicitările partenerilor, dar şi de servicii inovative.

Reporter: Care este valoarea pieţei de curierat de la noi? Dar raportul dintre livrările de plicuri şi cele de colete?

Felix Pătrăşcanu: Valoarea pieţei de curierat a depăşit 300 de milioane de euro în 2014,iar pentru anul 2015 estimările sunt de creştere peste 350 milioane euro. Din totalul pieţei, 40% reprezintă livrările de plicuri, iar 60% sunt livrările de colete.

Reporter: Ce cifră de afaceri şi ce profit aţi avut anul trecut? Care sunt aşteptările dumneavoastră pentru 2015, în acest sens?

Felix Pătrăşcanu: Pentru anul în curs, estimările noastre sunt de creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 15%, până la 383,75 milioane lei, de la 333,69 milioane lei în 2014. Este o previziune într-un scenariu prudent, care se bazează pe estimările la nivelul pieţei, pe evoluţia economiei naţionale, care este influenţată de o serie de factori imprevizibili.

Reporter: Care a fost valoarea totală a investiţiilor din 2014 şi care au fost direcţiile de dezvoltare?

Felix Pătrăşcanu: Anul trecut am investit peste 6,5 milioane de euro, în principal pentru înnoirea parcului auto, dezvoltarea departamentului IT, training şi pregătire profesională pentru angajaţi/colaboratori, dezvoltarea de noi servicii, modernizarea sediilor şi deschiderea de noi sedii.

Reporter: Ce buget de investiţii aţi alocat pentru anul curent şi care vor fi sumele destinate extinderii halelor de depozitare, a flotei auto şi pentru dezvoltarea departamentului IT?

Felix Pătrăşcanu: Pentru 2015 am bugetat investiţii de aproximativ 7 milioane de euro, valoarea incluzând şi deschiderea HUB-ului de la Braşov, care va cuprinde şi un centru de tranzit. După HUB-ul din Braşov vor urma şi altele. Investiţiile susţin strategia de dezvoltare a FAN Courier, o a doua direcţie vizând relaţia cu clienţii. Recent, la Sibiu am organizat o primă întâlnire activă cu clienţii la nivel de regiune, unde am discutat despre nevoile lor, despre viziunea privind îmbunătăţirea calităţii serviciilor. A fost o întâlnire mai mult decât constructivă, astfel că vom extinde acest tip de networking.

Reporter: Care credeţi că vor fi motoarele de creştere ale afacerii FAN Courier?

Felix Pătrăşcanu: Segmentul online, a cărui explozie am intuit-o şi pentru care investim constant an de an rămâne, un motor principal de creştere şi anul acesta. Online-ul nu este singurul, orice domeniu care necesită servicii de transport constituie un potenţial motor de creştere a afacerii noastre.

Reporter: Cum caracterizaţi oportunitatea extinderii companiei pe alte pieţe de regiune? Dar posibilitatea listării la Bursă?

Felix Pătrăşcanu: FAN Courier este o companie românească, dar datorită parteneriatelor dezvoltate cu operatori din străinătate se poate spune că operează deja regional. Nu pierdem din vedere oportunităţile de dezvoltare în pieţe vecine, însă ne concentrăm pe piaţa locală. Referitor la piaţa de capital, nu suntem interesaţi în acest moment de listarea pe Bursă.

Reporter: Ce impact a avut în dezvoltarea companiei implementarea serviciului Check on Delivery?

Felix Pătrăşcanu: Serviciul Check on Delivery a fost implementat ca răspuns la solicitările clienţilor noştri. Deşi pentru destinatar reprezintă un avantaj faptul că are posibilitatea să deschidă coletul la livrare, acest lucru înseamnă pentru curier timp de staţionare mai mare. Însă, am reorganizat fluxul operaţional astfel încât timpul mai mare necesitat de satisfacerea cererilor în cazul acestui serviciu să nu genereze întârzieri la alţi clienţi.

Reporter: Care sunt planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte extinderea liniilor directe pentru expediţiile internaţionale?

Felix Pătrăşcanu: În 2014 am deschis o linie directă România-Germania pentru expediţii internaţionale rutiere. În fiecare zi din săptămână (de luni până vineri), din Oradea pleacă un transport dedicat, ceea ce ne oferă posibilitatea să livrăm comenzi în 48 de ore în Germania, Olanda, Belgia şi Austria. În funcţie de necesităţile partenerilor noştri, suntem deschişi să inaugurăm şi alte trasee directe.

Reporter: Vă mulţumesc!


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Renault-Nissan şi China, alianţă pe segmentul vehiculelor conectate
20 oct. E.P.


Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi - 40.000 de posturi
20 oct. M.F.


COMUNICAT DE PRESĂ POWERNET, LA ANIVERSAREA A 19 ANI: Ce oportunităţi oferă tehnologia viitorului
19 oct. M.F.


Tesla lansează noua versiune a sedanului Model 3
19 oct. I.T.


ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat2
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"1
19 oct. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.