FINANŢARE NERAMBURSABILĂ POSCCE:

MFE semnează în această lună contracte de aproape 600 milioane lei

05 apr. 2015 Fonduri Europene
Valentin Busuioc

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va semna, în aprilie, mai multe contracte finanţate prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE), în valoare totală de aproximativ 587 milioane lei, cu beneficiari publici şi privaţi, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Astfel, contractele din Axa Prioritară 1 - Operaţiunea 1.1.1 - "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile", Apel 2014, însumează circa 578 milioane lei. Bugetul apelului, iniţial stabilit la 267 milioane lei, a fost suplimentat.

Axa Prioritară 2 - Operaţiunea 2.2.1- "Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)", Apel 2013-1, are în vedere o suplimentare cu 132 milioane lei a bugetului apelului.

În Axa Prioritară 3 - Operaţiunea 3.2.4 - "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", Apelul 3 lansat în 2013 a beneficiat de o suplimentare cu 78 milioane lei, iar pentru Apelul 4 s-a alocat un buget de 10 milioane lei.

Nu în ultimul rând, MFE transmite că, pentru Axa Prioritară 3 - Operaţiunea 3.2.2 - "Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice", Apel 7, a fost alocat un buget de 56 milioane lei.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat: "MFE depune eforturi susţinute în vederea asigurării unei absorbţii totale a fondurilor europene, iar acest an este unul extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007-2013".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.