FINANŢARE NERAMBURSABILĂ POSCCE:

MFE semnează în această lună contracte de aproape 600 milioane lei

05 apr. 2015 Fonduri Europene
Valentin Busuioc

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va semna, în aprilie, mai multe contracte finanţate prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE), în valoare totală de aproximativ 587 milioane lei, cu beneficiari publici şi privaţi, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Astfel, contractele din Axa Prioritară 1 - Operaţiunea 1.1.1 - "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile", Apel 2014, însumează circa 578 milioane lei. Bugetul apelului, iniţial stabilit la 267 milioane lei, a fost suplimentat.

Axa Prioritară 2 - Operaţiunea 2.2.1- "Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)", Apel 2013-1, are în vedere o suplimentare cu 132 milioane lei a bugetului apelului.

În Axa Prioritară 3 - Operaţiunea 3.2.4 - "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", Apelul 3 lansat în 2013 a beneficiat de o suplimentare cu 78 milioane lei, iar pentru Apelul 4 s-a alocat un buget de 10 milioane lei.

Nu în ultimul rând, MFE transmite că, pentru Axa Prioritară 3 - Operaţiunea 3.2.2 - "Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice", Apel 7, a fost alocat un buget de 56 milioane lei.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat: "MFE depune eforturi susţinute în vederea asigurării unei absorbţii totale a fondurilor europene, iar acest an este unul extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007-2013".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.