Fitch: Clubul ţărilor cu rating "AAA", posibil să crească pentru prima oară într-un deceniu

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat ieri că numărul ţărilor care beneficiază de ratingul de top "AAA" ar putea creşte anul viitor, pentru prima dată în aproape un deceniu, atât Austria, cât şi Finlanda putând beneficia de o posibilă revizuire în creştere a calificativelor, transmite Reuters, confrom Agerpres.

Cele două beneficiază din 2008 de ratinguri "AA" cu perspectivă pozitivă, se arată în cel mai recent raport al Fitch. "Ar fi primele ratinguri suverane atribuite de Fitch care îşi vor redobândi calificativele «AAA»", informează agenţia de evaluare financiară.

Pe plan global, 75% din perspectivele ratingurilor suverane sunt stabile, deşi există diferenţe regionale, de exemplu în America Latină "există un procent disproporţionat de perspective negative ale ratingurilor". "Orientul Mijlociu şi Africa au mai multe perspective negative decât stabile, dar cu o marjă mai mică decât oricând din 2014", se arată în raportul Fitch.

De asemenea, agenţia apreciază că guvernele ar putea adopta mai multe măsuri de stimulare fiscală şi monetară pentru a contracara încetinirea economiei, dar nu vor putea contracara deplin efectele negative ale războiului comercial.

În 8 noiembrie, Fitch a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale României la "BBB minus", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,8% în luna noiembrie
11 dec. A.I.G.


BUGETUL PE ANUL VIITOR:Deficit bugetar de 3,6% din PIB
11 dec. A.M.


DIN CAUZA DEFICITELOR ÎN CREŞTERE ŞI A ÎNCETINIRII ECONOMICES&P a revizuit perspectiva ţării noastre de la stabil la negativ2
11 dec. A.I.G.


MACRO NEWSLETTER-11 Decembrie 2019
11 dec.


BANCA MONDIALĂ:"România să canalizeze fondurile UE pentru dezvoltarea durabilă, incluzivă şi competitivă a oraşelor"
11 dec. E.O.


MACRO NEWSLETTER-10 Decembrie 2019
10 dec.


ÎN OCTOMBRIE:Câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 1,1%
09 dec. M.A.


Rata şomajului din SUA - la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani
09 dec. F.A.


OPINIICompetiţia pentru atragerea de investiţii în industria auto - ţine România pasul?
09 dec. ELENA GEAGEAC, SENIOR MANAGER TAXE DIRECTE şi CORINA SIMION, MANAGER TAXE DIRECTE, DELOITTE ROMÂNIA


MACRO NEWSLETTER-9 Decembrie 2019
09 dec.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.