FMI critică politicile comerciale protecţioniste ale SUA 1

13 iun. 2018 Internaţional

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a criticat politicile comerciale protecţioniste ale SUA şi a avertizat că norii de deasupra economiei mondiale "devin din ce în ce mai întunecaţi", transmit Xinhua şi Bloomberg, potrivit Agerpres. "Cel mai mare şi mai întunecat nor pe care îl vedem este deteriorarea încrederii, determinată de încercarea de a schimba modul în care operează organizaţiile multilaterale şi funcţionează comerţul şi relaţiile între state", a afirmat, săptămâna aceasta, oficialul FMI, la întâlnirea anuală de la Berlin cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi lideri ai Băncii Mondiale, Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică, Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi Băncii Africane de Dezvoltare.

FMI se aşteaptă ca economia mondială să înregis-treze un avans de 3,9% în 2018 şi în 2019 - cel mai rapid ritm din 2011 - ,după o expansiune de 3,8% anul trecut. Dincolo de acest orizont, instituţia financiară este mai pesimistă, previzionând o încetinire a creşterii economiei globale, din cauza majorării ratelor dobânzilor, a atenuării efectelor măsurilor de relaxare fiscală din SUA şi a continuării încetinirii graduale a economiei chineze.

Dar Christine Lagarde a avertizat: "Norii de la orizont pe care-i semnalam în urmă cu şase luni devin din ce în ce mai întunecaţi, zi după zi".

Luni, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a afirmat că ţara sa este dispusă să discute dezechilibrele comerciale globale pentru a rezolva disputa cu Statele Unite, care au impus Uniunii Europene taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a confirmat că intenţionează să adopte din iulie măsuri de retorsiune la decizia SUA de impunere a acestor taxe vamale.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional a explicat că dificultăţile cu care se confruntă acum comerţul mondial afectează încrederea oamenilor de afaceri şi reprezintă un risc la adresa economiei globale.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.06.2018, 07:21

Protecționiste înseamnă naționaliste?

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Premierul olandez Mark Rutte îşi pierde majoritatea în Senat
21 mar. A.L.


SUA:Rezerva Federală nu va mări dobânzile în acest an
21 mar. I.L.


Wall Street a închis în scădere
21 mar. L.A.


THERESA MAY:Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie
21 mar. L.I.


Fed a lăsat nemodificată dobânda de referinţă
21 mar. T.S.


SUA:Trump pune din nou la îndoială legimititatea procurorului Robert Mueller1
21 mar. T.V.


Militarii francezi vor fi mobilizaţi la următorul protest al vestelor galbene2
20 mar. V.V.


Bursele europene au închis în depreciere
20 mar. T.T.


Fidesz a fost suspendat din Partidul Popular European
20 mar. T.T.


DONALD TUSK:Amânarea Brexit-ului este posibilă dacă parlamentul britanic aprobă acordul de ieşire
20 mar. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.