Fondul de investiţii "Vitruvian Partners" achiziţionează 30% din compania "Bitdefender" 3

02 dec. 2017 Companii
STELIAN BĂDESCU
Fondul de investiţii "Vitruvian Partners" achiziţionează 30% din compania "Bitdefender"

Fondul de investiţii "Vitruvian Partners" a achiziţionat circa 30% din "Bitdefender" de la "Axxess Capital" şi devine, astfel, al doilea cel mai mare acţionar al companiei, evaluată la peste 600 de milioane de dolari, a anunţat ieri producătorul de software, într-un comunicat de presă.

În acest context, "Bitdefender" susţine că va fructifica noul parteneriat cu "Vitruvian Partners" pentru a-şi consolida poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali, potrivit Agerpres.

De altfel, compania şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti. Astfel, peste 40% din totalul vânzărilor companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global.

"Bitdefender" are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de circa 7.000 de parteneri re-vânzători. De asemenea, mai mult de 50% dintre angajaţi sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare în cele patru centre R&D (Cercetare & Dezvoltare) din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Florin Talpeş, direcor general şi cofondator al "Bitdefender", a declarat, citat în comunicat: "Tranzacţia demonstrează creşterea şi scalarea rapidă a businessului nostru, dat fiind că suntem evaluaţi acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienţa amplă a Vitruvian în dezvoltarea companiilor de tehnologie susţine strategia noastră de creştere şi, în special, investiţiile semnificative în construcţia ofertei de soluţii pentru companii şi a prezenţei din Statele Unite ale Americii. Vom continua să operăm cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite să ne extindem şi să diversificăm portofoliul de produse ca să ne protejăm mai bine clienţii şi să fim mereu cu un pas înaintea atacatorilor".

Potrivit sursei citate, co-fondatorii "Bitdefender", Măriuca şi Florin Talpeş, vor continua să deţină pachetul majoritar din companie. În acelaşi timp, un grup de investitori privaţi deţin o participaţie minoritară din societate.

Tranzacţia dintre "Axxess Capital" şi "Vitruvian Partners" a fost intermediată de către reprezentanţii filialei din Londra a "Deutsche Bank" AG şi urmează să fie supusă aprobărilor instituţiilor de reglementare.

"Bitdefender" este o companie de securitate informatică, activă la nivel global, care furnizează soluţii de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.

"Vitruvian Partners" este un fond de investiţii paneuropean, cu sediul în Marea Britanie, care se concentrează pe companii de tehnologie cu creştere rapidă. Investiţiile din portofoliu includ companii, precum "Just Eat", "FarFetch", "Skyscanner", "Voxbone", "Ebury", "CRF Health", "Trustpilot", "Callcredit" şi "Snow Software". Fondul are birouri în Londra, Stockholm, Munchen, San Francisco şi Luxemburg.

"Axxess Capital" este o firmă de consultanţă în investiţii, cu 15 ani de experienţă în sud-estul Europei, timp în care a investit peste 250 de milioane de euro, prin intermediul a trei fonduri de investiţii, în industrii ca: producţie, IT&C şi bunuri de larg consum. Unul dintre fondurile "Axxess Capital", "Balkan Accession Fund" (110 milioane de euro), ce a vizat oportunităţi investiţionale din România şi Bulgaria, se află, la ora actuală, în etapa de exit.


Opinia cititorului: 3
1.   poate 6 miliarde nu 600 milioane EUR
mesaj trimis de The Brute în data de 02.12.2017, 07:38

am comparat Firma cu cea recent listata la Bursa Varta AG si e ca si cum ai compara Mercedes cu Dacia. Deutsche Bank e alegerea perfecta de consultant financiar, insa Axxess a vandut mult sub pretul la care firme simulare sunt evaluate in prezent. Cand o sa se listeze Doamna Talpes isi va evalua mai atent potentialul care este brutal de ridicat

1.1.   600 milioane euro, nu 6 miliarde (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Stelian Bădescu în data de 02.12.2017, 10:32

Suma de 600 de milioane de euro este mentionata in mod explicit si repetat in comunicatul Bitdefender, vorbeste despre ea chiar CEO-ul companiei. Am adaugat declaratia lui Florin Talpes in articol pentru a nu mai exista confuzii.

1.2.   Valoarea firmei dedusa din costul participatiei ne (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de The Brute în data de 02.12.2017, 13:02

Draga domnule Stelian,

dezvoltarea aplicatiilor Cloud, a celor Blockchain si mobile implica o solutie holistica a unui sistem de securitate. Actual nu exista pe piata un concept atat de avansat in implementare ca cel al BD.Va puteti convinge de Sfantul Nicolas cand este organizata Ziua tranzactiilor ch aritable si in care se va discuta in extenso despre importanta securizarii tranzactiilor financiare in actualitate  

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Autoritatea de concurenţă analizează tranzacţia prin care Engie România preia Wirom Gas
16 ian. I.M.


ÎN 2018:Vânzările Dacia au crescut cu aproape 12% în Europa
16 ian. E.A.


Apple lansează primele carcase cu baterie integrată
16 ian. B.A.


ANRE:Companiile din energie- termen 20 februarie pentru transmiterea cifrei de afaceri1
16 ian. T.A.


PENTRU A DEZVOLTA VEHICULE ŞI CAMIONETEVolkswagen şi Ford- alianţă globală
16 ian. T.A.


ŞEFUL OMV:"Ameninţările SUA la adresa firmelor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, inacceptabile"
16 ian.


GREVA CONTINUĂ LA CE OLTENIAMinerii, nemulţumiţi de creşterea salarială propusă de conducere
16 ian. GEORGE MARINESCU


LOCUL II ÎN TOPUL DUPĂ NAŢIONALITATEInvestitorii autohtoni au plasat 200 de milioane euro în proprietăţi comerciale
16 ian.


ANUL TRECUTBAT: Statul a pierdut 3 miliarde lei din contrabanda cu ţigarete
16 ian. E.O.


Dacia recheamă în service peste 13.000 de autovehicule
16 ian.





<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.