Fonduri europene pentru infrastructură 4

04 iun. Politică
I.Ghe.
Fonduri europene pentru infrastructură

În cadrul exerciţiului financiar multianual 2021-2027, vom primi mai mulţi bani europeni, dar cele mai multe dintre fondurile respective vor fi alocate pentru proiecte care ţin de infrastructura de transport, energie, din domeniul sănătăţii şi din domeniul educaţiei, a precizat preşedintele Klaus Iohannis, în urma întâlnirii pe care a avut-o, ieri, cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni.

"Fondurile multianuale, aşa-numitul MFF, vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică, pentru creşterea rezilienţei economice în Uniunea Europeană, cum se spune. (...) Se vehiculează foarte multe variante, se vehiculează foarte multe sume. În realitate, avem de-a face cu un proiect al Comisiei, pe care îl găsim bun, un proiect prin care României i se alocă fonduri importante. Însă urmează fazele de negociere şi aici vreau să fim foarte bine înţeleşi: acest proiect al Comisiei nu este definitiv, el va fi negociat între liderii statelor şi va fi negociat ulterior şi în Parlamentele naţionale şi în Parlamentul European", a precizat Klaus Iohannis.

El a arătat că banii respectivi vor fi investiţi în proiecte foarte importante, nu doar revigorarea economică.

"Deci vor primi şi firmele posibilitatea să folosească aceşti bani, dar - foarte important - vom investi în autostrăzi, vom investi în linii de cale ferată, vom investi în proiecte de energie regenerabilă, vom îmbunătăţi sistemele publice, vom investi bani importanţi în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învăţământ. Toate aceste lucruri vor fi pregătite în detaliu, dar până atunci noi suntem hotărâţi să ne batem cu toţii pentru a primi o alocare cât se poate de substanţială pentru România, iar prima etapă în care vom negocia aceste chestiuni se va desfăşura în 18-19 iunie, când vom avea Consiliul European, în format videoconferinţă", a anunţat Klaus Iohannis.

Preşedintele s-a referit şi la necesitatea modificării legilor justiţiei pentru a înlătura dispoziţiile introduse de social-democraţi, mai ales că alocarea fondurilor ar urma să fie făcută de Comisia Europeană şi în funcţie de criteriul respectării principiului statului de drept.

Klaus Iohannis a spus: "PSD a încercat să pună piciorul pe justiţie! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei. Or aşa ceva nu se poate! (...) Aceste legi ale justiţiei trebuie reparate. Guvernul va lucra la proiecte de legi care vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiţiei, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii şi s-au exprimat foarte clar la referendum".

Preşedintele a precizat că, pentru modificarea legilor justiţiei, va iniţia săptămâna viitoare consultări cu liderii partidelor parlamentare şi cu specialişti în drept, pentru ca viitoarele acte normative să întrunească majoritatea voturilor din Legislativ.

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2020, 11:16

care justitie ...

2.   Am auzit atata vrajeala...
mesaj trimis de Cristian în data de 04.06.2020, 11:47

Am auzit atata vrajeala de la baietii astia PNL in frunte cu Iohnnis, fara nimic pus in opera, de nu-i adevarat..

Vreau sa vad ceva concret, nene.. ceva unde se lucreaza zi si noapte pentru propasirea materiala si spirituala a romanilor, asa cum scrie in Constitutie.  

Nu ma intereseaza cati bani vin, pe unde vin si unde vor merge pana nu vad ceva concret ca se intampla.  

Deocmandata lumea moare de foame in Romania iar firmele mici nici nu au dupa ce bea apa.. iar drumurile patriei sunt pline de gropi incepand cu A2. 

Liberali, lasati vrajeala si puneti mana pe sapa.. !! 

3.   Exercițiu 2021-2027
mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2020, 16:31

Un exercițiu prezent rulează?

4.   Dar de la D-zeu
mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2020, 18:02

Ceașcă ar ști : încă o ,, CASA POPORULUI "....

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Costel Alexe cere un control al Curţii de Conturi pentru a vedea cum au fost cheltuiţi banii pentru spitalul mobil din judeţul Iaşi
16 iul. A.B


LUDOVIC ORBAN:"Izolarea unei persoane bolnave este o măsură care păzeşte restul societăţii"1
16 iul. G.M.


PSD vrea să cenzureze OMS8
16 iul. A.P.


PNL a validat mai mulţi candidaţi la primării de municipii reşedinţă de judeţ şi la şefia Consiliilor judeţene
16 iul. A.P.


Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie5
16 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată''10
16 iul. G.U.


Şedinţa Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantinarea şi izolarea - suspendată
16 iul. G.U.


Ludovic Orban, huiduit de protestatari în timp ce anunţa candidaţii la alegerile locale1
16 iul. A.P.


Senatul va dezbate azi proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea1
16 iul. S.B.


Guvernul a adoptat propunerea de prelungire a Stării de Alertă
16 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.