Fostul ministru al Educaţiei, faţă în faţă cu discriminarea

14 sep. 2018 Cultură
O.D.
Fostul ministru al Educaţiei, faţă în faţă cu discriminarea

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost audiat, ieri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Dis­criminării (CNCD), după ce a declarat că Forumul Germanilor este continuatorul unei organizaţii naziste.

Senin, fostul ministru, actual senator PSD, susţine că nu a jignit pe nimeni şi că a fost înţeles greşit: "Nu am atacat vreo minoritate. Nu am spus decât ce e scris în documente. Am înaintat cele două documente - cererea de chemare în judecată formulată de Forumul Germanilor din Sibiu, cu privire la continuatorii în drept ai Grupului Etnic German şi sentinţa care confirmă acest lucru, o sentinţă dată foarte repede, în trei luni de zile. (...) Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale, în sentinţe judecătoreşti, iar ce au interpretat alţii e problema lor. Nu cred că prin declaraţiile mele am atacat vreo minoritate (...) Plângerea este făcută de un parlamentar USR, pentru că aşa înţeleg dumnealor să facă politică. Eu nu cred că germanii s-au simţit jigniţi de declaraţiile mele, ci unii politicieni".

Liviu Pop a declarat, la sfârşitul lunii august, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist: "Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii publice, care are ca singur efect deficitul bugetar. Trebuie să spun că dânsul face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum... grupului... organizaţia aia nazistă. A condus forumul german, care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public".

Fostul ministrul al Educaţiei a fost chemat la CNCD pentru a fi audiat după ce deputata USR Cristina Iurişniţi a depus o sesizare la această instituţie.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

CUSTODELE COROANEI, LA INSTITUTUL FRANŢEI:Casa regală - în fruntea sondajelor de încredere din ţară
19 apr. T.S.


CUSTODELE COROANEI: "Suntem pentru reconciliere naţională, pentru asta a luptat tatăl meu"
18 apr. T.T.


Concerte în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu"
18 apr. M.C.


ÎN CAPITALĂ:Reuniunea miniştrilor Culturii din statele membre UE - astăzi1
16 apr. V.T.


Directorul Filarmonicii "George Enescu", susţinut de Emil Constantinescu şi Ioan Aurel Pop
16 apr. L.L.


Programe educaţionale dezbătute, la Bucureşti, de reprezentanţii a 35 de ţări
16 apr.


Flora sălbatică a Transilvaniei văzută prin ochii Prinţului Charles de Wales, la MNAR
12 apr. A.L.


Preşedintele a retrimis Parlamentului completarea la Legea educaţiei
10 apr.


Colegiul "Sfântul Sava" ne reprezintă la European Money Quiz
09 apr.


UPT a intrat în clasamentul mondial al instituţiilor de învăţământ superior
08 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.