FOTBAL ŞI BANI

Confruntare cu cea mai valoroasă echipă care a ratat calificarea la CM 3

14 nov. 2017 Sport
D.N.
Confruntare cu cea mai valoroasă echipă care a ratat calificarea la CM

Echipa naţională va încheia, astăzi, anul fotbalistic în compania "bronzului" de la ultimul Campionat Mondial. Olanda, un "uriaş cu picioare de lut", se află în plin proces de reconstrucţie şi predare a ştafetei, una dintre cele mai galonate, dar şi ghinioniste, echipe ale lumii este în cel mai prost moment al său din ultimii 30 de ani. Au ratat două calificări consecutive la turnee finale (Campionat European şi Campionat Mondial), iar meciul de la Bucureşti va fi ultimul al unei generaţii de excepţie, vicecampioană mondială în 2010 şi bronz în 2014. Pentru Dick Advocaat meciul din această seară va fi ultimul ca selecţioner al Olandei.

Din punctul de vedere al tricolorilor aceste lucruri contează mai puţin, echipa este într-un evident reviriment după eşecul experimentului cu germanul Cristoph Daum pe bancă, iar o victorie cu Olanda, indiferent de situaţia în care se găseşte acum această echipă, reprezintă un rezultat foarte bun. Lotul Olandei valorează acum 310.000.000 de euro, cea mai valoroasă echipă care a ratat direct calificarea la CM din Rusia, în timp ce tricolorii sunt cotaţi la doar 59.000.000 de euro.

Cosmin Contra le cere jucătorilor săi să abordeze cu maximă concentrare şi acest meci şi aşteaptă o nouă victorie: "Sper să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi întotdeauna am fost buni în meciurile amicale. Cred că am fi fost prezenţi la multe turnee finale dacă se puneau şi rezultatele din amicale. În următorul amical, cel cu Olanda, vom încerca să facem acelaşi lucru ca în partida cu Turcia şi sper să obţinem un rezultat bun. Olanda are o generaţie bună, tânără. Eu sper ca băieţii să fie la fel de concentraţi, suporterii să vină în număr cât mai mare, iar atmosfera să fie una plăcută. Avem toate ingredientele pentru a face un meci solid. Gândul nostru este la victorie! Eu cred că jucătorii vor asimila ideile tactice şi vom face un meci bun cu Olanda. În afară de rezultat mă interesează să văd ce am văzut cu Turcia, să dominăm, să jucăm un fotbal plăcut, să ne creăm ocazii, atitudinea să fie aceeaşi. Ne interesează şi rezultatul, pentru că victoriile îţi aduc linişte, certitudinea că munca noastră dă roade. Eu am făcut multe egaluri cu Olanda, dar mereu am avut şanse să câştigăm. Aveau o generaţie extraordinară. În general, eu am amintiri plăcute cu Olanda. Eu încerc să menţin jucători de la meciul cu Turcia şi să mai văd şi alţii. Săpunaru nu s-a refăcut dupa accidentarea de la meciul cu Turcia, iar el nu s-a antrenat cu băieţii. Incert e şi Tătăruşanu, i s-a blocat spatele şi vom vedea dacă va putea juca". Noua vedetă a naţionalei, Constantin Budescu, jucătorul ignorat complet de fostul selecţioner, apreciază schimbările survenite la echipă: "E foarte frumos când lumea vine la meci şi pleacă mulţumită. Sper să vină în continuare, iar noi să facem acelaşi lucru la fiecare meci şi să obţinem rezultatele aşteptate. Se vede schimbarea la echipa naţională. Sper să nu ne oprim aici pentru că nu am realizat nimic. E o atmosferă mult mai relaxată la naţională acum, toţi venim cu plăcere la antrenamente, iar astea sunt meritele lui Cosmin Contra. El s-a lăsat de fotbal de puţin timp, e mai apropiat de vârsta noastră şi ne înţelegem mult mai bine. Toţi suntem frustraţi că nu jucăm în barajul de calificare, dar acum este un nou început la echipa naţională. Trebuie să o luăm pas cu pas în noua campanie, iar la final să ne calificăm la EURO 2020".

Partida România - Olanda se va disputa astăzi de la ora 21.00 pe Arena Naţională din Bucureşti.


Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 08:20

Aseara, Italia, al carei palmares este ceva mai bogat decat al Olandei, tocmai a ratat calificarea la Mondiale...

Deci suntem si noi acolo, printre cei mari, nu-i asa?!? 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de I în data de 14.11.2017, 09:10

Da, suntem. Olanda a ratat direct, din grupe, Italia a ajuns în faza barajului.

2.   BECALI si TV
mesaj trimis de Red Sioux în data de 14.11.2017, 11:16

Footbalul romanesc este financiar in FIASCO!!!BECALI si drepturile de televizare sunt singurii investitori reali!

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat1
21 oct. P.E.


DUPĂ 20 DE ANITineret de valoare europeană!
18 oct. D.N.


Sute de milioane de dolari pentru un meci la limita dintre box şi circ1
17 oct. D.N.


Halep rămâne numărul 1 până în 20191
16 oct.


Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor1
16 oct. D.N.


UEFA a mărit premiile pentru Liga Naţiunilor
12 oct.


Primul Complex Sportiv Naţional, creat după o pauză de 18 ani
12 oct. D.N.


Excentricul Mourinho, 500.000 lire sterline pentru cazarea la hotel
11 oct. O.D.


LIGA NAŢIUNILORPrima victorie este căutată la Vilnius
11 oct. D.N.


Vânzarea unui simbol: 670 milioane euro pentru stadionul Wembley
01 oct. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.