FOTBAL ŞI BANI

Dosarele de licenţiere sunt beton, la fel şi terenurile

02 mar. Sport
D.N.
Dosarele de licenţiere sunt beton, la fel şi terenurile

Fotbalul autohton şi-a luat o săptămână de vacanţă din cauza vremii nefavorabile. A fost nevoie de patru zile de ninsoare şi temperaturi scăzute şi toate competiţiile au fost date peste cap.

Dacă la ligile inferioare există un întreg "alai" de scuze, mai mult sau mai puţin ancorate în realitate, la Liga 1 lucrurile ar trebui să stea complet diferit. Unul dintre motivele pentru care nu s-au disputat partide în ultimele 48 de ore şi nu se vor disputa în zilele următoare este acela al terenurilor impracticabile, îngheţate. Practic se poate acest lucru, teoretic este imposibil, având în vedere că în dosarul de licenţiere unul dintre criteriile pentru obţinerea licenţei este acela legat de existenţa unui sistem de încălzire al terenului. Există chiar o Comisie de omologare a terenurilor, care verifică aceste instalaţii. Terenurile îngheţate de acum sunt o dovadă a faptului că fie respectivele sisteme nu există decât în hârtiile din dosare, fie cluburile fac economie şi nu le pun în funcţiune. În ambele cazuri cluburile ar trebui să suporte consecinţele.

În prima etapă (de astăzi până luni) urmau să se dispute, în play-off CFR Cluj - CSM Poli Iaşi; FCSB - FC Viitorul şi CS Universitatea Craiova - Astra Giurgiu, iar în play-out: FC Botoşani - Juventus; Dinamo - Gaz Metan; Chiajna - Sepsi; Voluntari - ACS Poli. Liga Profesionistă de fotbal a justificat amânarea: "S-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Naţional Liga 1 având în vedere:- temperaturile deosebit de scăzute şi ninsorile abundente ce au cuprins întreaga ţară, devenite deja de notorietate;- avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde şi zilele în care au fost programate iniţial jocurile primei etape a play-off-ului şi play-out-ului; - solicitările şi acordurile venite din partea majorităţii cluburilor participante la Campionatul Naţional Liga 1 Betano; - acordul televiziunilor partenere ce asigură producţia televizată a jocurilor". Astfel, după acest episod de viscol toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeaşi configuraţie. Întregul calendar competiţional al play-off-ului este devansat cu o etapă, urmând a se finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai cum fusese stabilit iniţial. În ceea ce priveşte play-out-ul, calendarul competiţional, până la etapa a IX-a inclusiv, este devansat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15-17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării iniţiale.

Pe de altă parte, Federaţia Română de Fotbal a reprogramat/amânat trei dintre cele patru meciuri din sferturile de finală ale Cupei României, dar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine că amânările pot avea loc doar în cazuri de forţă majoră.

Până pe 31 martie cluburile trebuie să depună la FRF dosarele de licenţiere, poate cu această ocazie vor fi verificate şi sistemele de încălzire ale terenului de joc.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBALÎnfrângere în semifinale, am rămas în lupta pentru "bronz"
14 dec. D.N.


CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBALCalificare în genunchi
14 dec. D.N.


Fotbalul autohton se digitalizează
11 dec. D.N.


CE DE HANDBALTricolorele au zdrobit campioana europeană3
07 dec. D.N.


Handbalistele tricolore, o nouă demonstraţie de forţă
05 dec. O.D.


BALONUL DE AURModrici a întrerupt dominaţia cuplului Ronaldo - Messi1
05 dec. D.N.


Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European
03 dec. V.D.


EURO 2020Drumul spre Bucureşti trece prin Nord
03 dec. D.N.


CAMPIONATUL EUROPEANHandbalistele tricolore, debut solid
03 dec. D.N.


SPORTDiscursuri multe, fapte mai puţine
29 nov. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.