Gala BURSA 2018

FOTBAL ŞI BANI

Imagine vândută profesionist 1

09 iul. Sport
D.N.
Imagine vândută profesionist

Cristiano Ronaldo (33 de ani) a dat mai multe lovituri de imagine în ultimele zile, deşi la turneul final al Campionatului Mondial nu a reuşit să depăşească aşteptările, Portugalia fiind eliminată în faza optimilor de finală.

Ca un veritabil profesionist, Ronaldo continuă să-şi vândă foarte bine imaginea, reuşind să se menţină în fruntea topului sportivilor cu cele mai mari venituri anuale.

Astfel, aflăm că gigantul reţelelor de socializare Facebook se află în negocieri pentru ceea ce ar putea fi cea mai importantă producţie a sa: un reality show despre fotbalistul Cristiano Ronaldo. Potrivit Variety, citat de news.ro, compania vrea să difuzeze serialul documentar pe Facebook Watch, platforma sa pentru conţinut de tip TV, iar în urma acordului Ronaldo ar putea primi 10 milioane de dolari pentru show-ul de 13 episoade. Conceptul aparţine CAA, în timp ce serialul va fi produs de Matador Content şi Religion of Sports, companie media fondată de Gotham Chopra, Michael Strahan, Tom Brady şi de compania de producţie Dirty Robber. Nu este cu-noscut încă stadiul în care se află negocierile. Reprezentanţi ai Facebook, CAA şi Religion of Sports au refuzat să comenteze, iar Jay Peterson, fondatorul Matador şi CEO-ul companiei, nu a dat curs solicitării Variety. Portughezul Cristiano Ronaldo, atacant al echipei Real Madrid, este cel mai popular sportiv pe Facebook - pagina sa oficială are peste 120 de milioane de fani. El este deja implicat într-o colaborare cu Facebook. Compania a comandat studioului "wiip" al lui Ronaldo şi Paul Lee un serial bazat pe scenariu pentru Facebook Watch.

Show-ul are în centru o echipă de fotbal feminin dintr-un liceu din statul New York care inspiră comunitatea să depăşească diferenţele rasiale, etnice şi de clasă. Facebook a finanţat peste zece seriale originale pentru Watch, în ultimul an, dar proiectul cu Ronaldo ar fi cel mai mare pariu pus până acum.

Dincolo de asta, jucătorul a şocat atunci când s-a arătat deranjat de faptul că i-a fost scăzută clauza de reziliere la 100 de milioane de euro, el subliniind că acest lucru înseamnă că nu este apreciat la Real Madrid. Ronaldo consideră că suma este ridicolă, având în vedere preţurile actuale. Astfel, prin această mişcare, Ronaldo a pregătit o mutare care îi relansează cariera, în plus, potrivit presei spaniole, jucătorul va primi un salariu de 30 de milioane de euro pe an de la Juventus, un record pentru un jucător de vârsta sa. Pe de altă parte, acţiunile clubului Juventus Torino au crescut la bursa din Milano cu 26 la sută, după ce a devenit cunoscut faptul că îl va transfera pe atacantul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, informează agenţia Belga. Luni, acţiunile erau cotate la 0,65 euro unitatea, iar joi au închis la 0,82 euro. Numai joi acţiunile au crescut cu 11,9 la sută. Acest nivel, de 0,82 euro, nu a mai fost atins din februarie. Publicaţia "Calcio e Finanza" notează că Juventus a câştigat 160 de milioane de euro, capitalul clubului crescând de la 665 milioane la 825 milioane, înainte ca jucătorul să fi semnat.

În 2017, pe prima poziţie a celor mai bine plătiţi sportivi, s-a aflat Cristiano Ronaldo, care a încasat 93.000.000 de euro, din salariul său şi contracte de publicitate, fiind urmat de baschetbalistul american Le Bron James (86,2 milioane de dolari), fotbalistul argentinian Lionel Messi (80 de milioane de dolari), tenismenul elveţian Roger Federer (64 de milioane de dolari) şi de baschetbalistul american Kevin Durant (60,4 milioane de dolari).


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de Cris în data de 09.07.2018, 12:43

Stie cineva de ce il transfera Real Madrid pe Ronaldo? Ii intereseaza banii mai mult decat fotbalul sau ce?

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

LIGA NAŢIUNILOREchipa naţională, între teorie şi practică
15 nov. D.N.


ORAŞUL FĂRĂ STADIOANEPolitica scosului din priză
14 nov. Dan Nicolaie


EURO 2020UEFA a inspectat promisiunile şi dosarele
13 nov. D.N.


FIFA - FOOTBALL LEAKSCorupţie pe bază de invitaţii
08 nov. D.N.


Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest1
06 nov. D.N.


"Marele Circ" şi-a desemnat campionul: Lewis Hamilton!
30 oct. D.N.


Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore
28 oct. V.D.


SPORT ŞI BANICupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top
26 oct. D.N.


Sicriul lui Ilie Balaci, depus pe gazonul arenei Ion Oblemenco
23 oct. V.D.


Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat1
21 oct. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.