Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

02 nov. 2017 Sport
D.N.
Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

Sportul a intrat din nou în vizorul teroriştilor. Deocamdată aceştia se limitează la a lansa diverse ameninţări, vizaţi fiind cei mai populari fotbalişti ai planetei: Ronaldo, Messi şi Neymar. Autorităţile sunt în alertă, sportivii şi-au întărit, discret, măsurile de protecţie, dar culmea o breşă în acest sistem se poate crea chiar în timpul meciurilor, în momentul de maximă audienţă.

În timpul meciului dintre Olympiacos Pireu şi CF Barcelona, în prima repriză, un tânăr a reuşit să treacă de forţele de ordine, a pătruns pe gazon s-a dus direct la Leo Messi pe care l-a îmbrăţişat afectuos. Starul argentinian a reacţionat cu calm, din fericire spectatorul fiind unul paşnic, dar este evident că se pot petrece şi lucruri mai puţin plăcute, care pot şoca o lume întreagă.

În ultimele zile, pe internet au circulat mai multe mesaje ale ISIS, însoţite şi de trucaje foto, foarte neplăcute, în unul Leo Messi şi Neymar apar ca prizonieri ai ISIS, brazilianul este în genunchi, plângând, în vreme ce Messi zace la pământ, fiind deja executat. "Nu vă veţi bucura de siguranţă până când nu o vom simţi şi noi în ţările islamice", este mesajul fotografiei. Într-o altă imagine dată publicităţii de ISIS, Messi apare în spatele unor gratii şi varsă lacrimi de sânge. "Cuvintele noastre sunt ceea ce vezi, nu ceea ce auzi. Doar aşteaptă, pentru că şi noi aşteptăm", este scris în fotomontajul în care apar: sigla Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor tăiată în două, Ronaldo, bătut, şi un individ mascat, care are un cuţit în mână.

Teroriştii insistă asupra faptului că vor semăna groază la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. Până atunci, Argentina, cu Leo Messi în distribuţie va evolua de două ori în Rusia, în această lună: cu reprezentativei ţării gazdă (11 noiembrie) şi cu Nigeriei (14 noiembrie), ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul Lujniki din Moscova. Claudio Tapia, preşedintele federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) şi selecţionerul Jorge Sampaoli au avut săptămâna trecută o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Buenos Aires, Viktor Koronelli, în care s-a discutat inclusive despre ameninţările grupării teroriste Stat Islamic la adresa lui Messi. Măsurile de siguranţă vor fi unele excepţionale la cele două partide, dar cu toate acestea este evident că senzaţia de teamă nu poate fi complet înlăturată, exact ceea ce îşi doresc teroriştii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Simona Halep a pierdut locul I WTA
23 ian. V.D.


ATLETISMRusia rămâne suspendată, sportivii pot concura sub drapel neutru
23 ian.


CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEMERonaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală
23 ian. O.D.


Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.