Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

02 nov. 2017 Sport
D.N.
Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

Sportul a intrat din nou în vizorul teroriştilor. Deocamdată aceştia se limitează la a lansa diverse ameninţări, vizaţi fiind cei mai populari fotbalişti ai planetei: Ronaldo, Messi şi Neymar. Autorităţile sunt în alertă, sportivii şi-au întărit, discret, măsurile de protecţie, dar culmea o breşă în acest sistem se poate crea chiar în timpul meciurilor, în momentul de maximă audienţă.

În timpul meciului dintre Olympiacos Pireu şi CF Barcelona, în prima repriză, un tânăr a reuşit să treacă de forţele de ordine, a pătruns pe gazon s-a dus direct la Leo Messi pe care l-a îmbrăţişat afectuos. Starul argentinian a reacţionat cu calm, din fericire spectatorul fiind unul paşnic, dar este evident că se pot petrece şi lucruri mai puţin plăcute, care pot şoca o lume întreagă.

În ultimele zile, pe internet au circulat mai multe mesaje ale ISIS, însoţite şi de trucaje foto, foarte neplăcute, în unul Leo Messi şi Neymar apar ca prizonieri ai ISIS, brazilianul este în genunchi, plângând, în vreme ce Messi zace la pământ, fiind deja executat. "Nu vă veţi bucura de siguranţă până când nu o vom simţi şi noi în ţările islamice", este mesajul fotografiei. Într-o altă imagine dată publicităţii de ISIS, Messi apare în spatele unor gratii şi varsă lacrimi de sânge. "Cuvintele noastre sunt ceea ce vezi, nu ceea ce auzi. Doar aşteaptă, pentru că şi noi aşteptăm", este scris în fotomontajul în care apar: sigla Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor tăiată în două, Ronaldo, bătut, şi un individ mascat, care are un cuţit în mână.

Teroriştii insistă asupra faptului că vor semăna groază la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. Până atunci, Argentina, cu Leo Messi în distribuţie va evolua de două ori în Rusia, în această lună: cu reprezentativei ţării gazdă (11 noiembrie) şi cu Nigeriei (14 noiembrie), ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul Lujniki din Moscova. Claudio Tapia, preşedintele federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) şi selecţionerul Jorge Sampaoli au avut săptămâna trecută o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Buenos Aires, Viktor Koronelli, în care s-a discutat inclusive despre ameninţările grupării teroriste Stat Islamic la adresa lui Messi. Măsurile de siguranţă vor fi unele excepţionale la cele două partide, dar cu toate acestea este evident că senzaţia de teamă nu poate fi complet înlăturată, exact ceea ce îşi doresc teroriştii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Halep rămâne numărul 1 până în 2019
16 oct.


Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor
16 oct. D.N.


UEFA a mărit premiile pentru Liga Naţiunilor
12 oct.


Primul Complex Sportiv Naţional, creat după o pauză de 18 ani
12 oct. D.N.


Excentricul Mourinho, 500.000 lire sterline pentru cazarea la hotel
11 oct. O.D.


LIGA NAŢIUNILORPrima victorie este căutată la Vilnius
11 oct. D.N.


Vânzarea unui simbol: 670 milioane euro pentru stadionul Wembley
01 oct. O.D.


Modrici, premiat de FIFA, condamnat de justiţia spaniolă
26 sep. D.N.


FOTBAL ŞI BANIStrategia pentru alegerile UEFA, stabilită la Bucureşti
24 sep. O.D.


Handbalul nostru intră în era criptomonedelor
20 sep. C.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.