Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

02 nov. 2017 Sport
D.N.
Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

Sportul a intrat din nou în vizorul teroriştilor. Deocamdată aceştia se limitează la a lansa diverse ameninţări, vizaţi fiind cei mai populari fotbalişti ai planetei: Ronaldo, Messi şi Neymar. Autorităţile sunt în alertă, sportivii şi-au întărit, discret, măsurile de protecţie, dar culmea o breşă în acest sistem se poate crea chiar în timpul meciurilor, în momentul de maximă audienţă.

În timpul meciului dintre Olympiacos Pireu şi CF Barcelona, în prima repriză, un tânăr a reuşit să treacă de forţele de ordine, a pătruns pe gazon s-a dus direct la Leo Messi pe care l-a îmbrăţişat afectuos. Starul argentinian a reacţionat cu calm, din fericire spectatorul fiind unul paşnic, dar este evident că se pot petrece şi lucruri mai puţin plăcute, care pot şoca o lume întreagă.

În ultimele zile, pe internet au circulat mai multe mesaje ale ISIS, însoţite şi de trucaje foto, foarte neplăcute, în unul Leo Messi şi Neymar apar ca prizonieri ai ISIS, brazilianul este în genunchi, plângând, în vreme ce Messi zace la pământ, fiind deja executat. "Nu vă veţi bucura de siguranţă până când nu o vom simţi şi noi în ţările islamice", este mesajul fotografiei. Într-o altă imagine dată publicităţii de ISIS, Messi apare în spatele unor gratii şi varsă lacrimi de sânge. "Cuvintele noastre sunt ceea ce vezi, nu ceea ce auzi. Doar aşteaptă, pentru că şi noi aşteptăm", este scris în fotomontajul în care apar: sigla Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor tăiată în două, Ronaldo, bătut, şi un individ mascat, care are un cuţit în mână.

Teroriştii insistă asupra faptului că vor semăna groază la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. Până atunci, Argentina, cu Leo Messi în distribuţie va evolua de două ori în Rusia, în această lună: cu reprezentativei ţării gazdă (11 noiembrie) şi cu Nigeriei (14 noiembrie), ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul Lujniki din Moscova. Claudio Tapia, preşedintele federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) şi selecţionerul Jorge Sampaoli au avut săptămâna trecută o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Buenos Aires, Viktor Koronelli, în care s-a discutat inclusive despre ameninţările grupării teroriste Stat Islamic la adresa lui Messi. Măsurile de siguranţă vor fi unele excepţionale la cele două partide, dar cu toate acestea este evident că senzaţia de teamă nu poate fi complet înlăturată, exact ceea ce îşi doresc teroriştii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

ALEGERI FRFCăderea guvernului, bucuria unor candidaţi2
17 ian. D.N.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEÎnceput cu multă ploaie şi controverse la Australian Open 2
17 ian. EUGEN IONESCU


EURO 2020Premierul oferă un "cap" pentru spartul oalelor5
12 ian. DAN NICOLAIE


FOTBAL ŞI BANITransferuri de fotbalişti evaluate în bitcoin
10 ian. D.N.


Prezenţa la Jocurile Olimpice de iarnă, negociată politic
08 ian. OCTAVIAN DAN


Simona Halep a câştigat turneul de la Shenzhen1
06 ian. Andreea Cuzub


Halep - Siniakova, finala turneului de la Shenzhen3
05 ian. D.N


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNETenis cu 55.000.000 de dolari australieni pe masă1
04 ian. EUGEN IONESCU


Victoria Azarenka a renunţat la turneul WTA de la Auckland1
24 dec. 2017 G.F.


Real Madrid a fost înfrântă de FC Barcelona
23 dec. 2017 M.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.