FP a cerut revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica

19 iun. 2017 Piaţa de Capital
Mina Irina
FP a cerut revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica

Fondul Proprietatea (FP) a cerut convocarea adunării ordinare a acţionarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere, potrivit unui comunicat de presă al FP trimis Redacţiei.

Cei patru membri sunt preşedintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru şi trei membri ai consiliului: Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru Ciobanu.

În document se arată: "Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent".

Reprezentanţii FP cred că, astfel, au fost desconsiderate realizările membrilor actualului directorat şi a fost desconsiderată necesitatea de a avea o analiză detaliată a abilităţilor profesionale şi a expertizei adecvate unei astfel de poziţii. Astfel, potrivit FP, cei patru membri ai Consiliului ar fi încălcat principiile codului de etică al Hidroelectrica precum şi principiile codului de guvernanţă corporativă.

Cei patru membri ai Consiliului au fost numiţi pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017. Potrivit FP, nu a existat un raport de evaluare asupra activităţii membrului directoratului care ar urma sa fie revocat din funcţie, Petronel Chiriac şi nicio analiză pentru justificarea acestei decizii.

În comunicat se mai arată: "Unul dintre membrii consiliului, Andreea Negru Ciobanu, a propus un nou membru al directoratului prin simpla aducere la cunoştinţa Consiliului de Supraveghere a unui CV al candidatului - Adrian Constantin Volintiru, în ciuda nevoii de a organiza un proces transparent de numire. Cei patru membri ai consiliului au ignorat şi încălcat în mod deliberat codul de etică al Hidroelectrica, care precizează că «promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţa profesională şi integritatea necesare»".

În plus, potrivit FP, încercarea de revocare a unui membru al directoratului nu a ţinut cont de rezultatele financiare excelente ale companiei - în primul trimestru din 2017 profitul brut fiind cu 38% mai mare compartiv cu aceeaşi perioadă a lui 2016, anul când s-au înregistrat profituri-record în istoria companiei.

În document se precizează: "Înlocuirea, pentru un mandat de numai patru luni, a membrilor cu experienţă din directorat, ce au demonstrat atingerea unor rezultate în companie precum şi în sectorul producţiei de energie, cu alţi candidaţi selecţionaţi în mod aleatoriu care nu au o experienţă anterioară în Hidroelectrica şi nicio expertiză în hidroenergie - atât timp cât compania are rezultate financiare remarcabile - reprezintă o practică neprofesionistă, inexplicabilă şi de neacceptat".

Numirea unor noi membri ai directoratului pentru o perioada patru luni, fără o experienţă în companie şi în conducerea executivă a unei companii din domeniul producţiei de energie electrică, sunt puse în pericol rezultatele Hidroelectrica, consideră directorul general al FP, Greg Konieczny.

Konieczny a declarat, conform sursei citate: "Managementul defectuos a fost una dintre principalele cauze ce au dus Hidroelectrica în insolvenţă înainte de anul 2012, când numirile în Consiliul de Supraveghere şi la nivel de management executiv erau făcute pe baza conexiunilor politice şi cu o lipsă totală de interes faţă de experienţa profesională şi cu lipsă de interes pentru un proces de selecţie transparent şi competitiv".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
19 feb. L.A.


ÎN 2018, UN NOU PROFIT ISTORICProfitul net al Hidroelectrica a crescut cu 14%
19 feb. Mihai Gongoroi


Transelectrica începe retehnologizarea staţiei Craiova Nord
19 feb. M.G.


CEZAR STROE, iHUNT TECHNOLOGY"Găsirea de investitori strategici - principalul obiectiv al listării companiei"1
19 feb. Andrei Iacomi


DIN REZULTATUL PENTRU 2018SIF Transilvania propune un dividend cu randament de 5%
19 feb. Andrei Iacomi


PENTRU ANUL 2018:TMK - Artrom, profit net în creştere cu aproape 200%
19 feb. Andrei Iacomi


SIF Transilvania - RAPORT CURENT - Eveniment important de raportat
19 feb.


SIF Transilvania - RAPORT CURENT
19 feb.


BVBRulaj de doar 25 milioane de lei
19 feb. Mihai Gongoroi


ÎN CADRUL OFERTEI DE CUMPĂRARE DE ACŢIUNI TOCMAI ÎNCHEIATĂTurism Felix a vândut 87.353 de acţiuni SIF Oltenia1
19 feb. Andrei Iacomi





<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.