Franţa stabileşte limite pentru expunerea băncilor la datoria corporativă 1

Franţa stabileşte limite pentru expunerea băncilor la datoria corporativă

Consiliul pentru stabilitate financiară din Franţa a adoptat, recent, o măsură fără precedent, solicitând băncilor să pună deoparte capital suplimentar pentru riscurile legate de nivelul ridicat al datoriilor corporaţiilor, transmite Reuters, conform Agerpres.

Consiliul, care îl include pe guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi este condus de ministrul de Finanţe, a cerut băncilor să-şi limiteze expunerea la companiile puternic îndatorate, conform noilor reglementări care vor intra în vigoare din iulie. Autorităţile au impus un aşa - numit amortizor anticiclic de capital de 0,25% din activele riscante ale băncilor din Franţa, la recomandarea băncii centrale.

Toate grupurile bancare franceze trebuie să aibă la dispoziţie suficient capital pentru a îndeplini această limită, iar băncile străine trebuie, de asemenea, să impună acest buffer (rezervă financiară) activelor lor din Franţa, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Luna trecută, Consiliul a anunţat cele mai mari bănci franceze - BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Credit Mutuel, BPCE şi La Banque Postale - că timp de doi ani vor trebui să-şi limiteze la 5% din capitalul lor expunerea la cele mai îndatorate companii, începând din iulie. Termenul de doi ani ar putea fi prelungit.

Alte ţări din UE ar putea impune limite companiilor franceze, pentru ca aces-tea să nu apeleze la alte bănci europene pentru credite, a precizat Consiliul.

În ultimii ani, datoriile corporaţiilor franceze au atins un nivel, record, deoarece accesul la finanţare a fost facil. În mod repetat, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a avertizat că, dacă ritmul acordării împrumuturilor nu va încetini, Consiliul va lua în calcul restricţionarea creditării la următoarea sa şedinţă din iunie.

Conform datelor băncii centrale a Franţei, publicate recent, împrumuturile corporaţiilor au crescut cu 5,2% în martie, de la 5% în februarie.


Opinia cititorului: 1
1.   Bla bla bla
mesaj trimis de anonim în data de 13.06.2018, 06:50

Ia o companie si spune cât are datorie din cifra de afaceri.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Surse: Negociatorii pentru Brexit întrerup discuţiile câteva zile
16 oct.


"Sears", sub protecţia Legii falimentului
16 oct. ALINA VASIESCU


BURSELE DIN LUMESectorul telecom şi cel energetic aduc creşteri pe pieţele europene
16 oct. A.V.


MINISTRUL FRANCEZ AL ECONOMIEI, BRUNO LE MAIRE:Ford preferă să închidă o uzină, în loc să o vândă unei companii belgiene
16 oct.


Aliaţii lui Merkel au pierdut alegerile în Bavaria
16 oct. V.R.


ÎN PROCESUL DE DEZARMARE NUCLEARĂ:Franţa, pregătită să ajute Coreea de Nord
15 oct. I.T.


Yemen, "cea mai dură foamete din ultimii 100 de ani"
15 oct. T.T.


Comisia parlamentară a SRI, vizită în Franţa
15 oct. T.R.


Bursele europene au închis în creştere
15 oct. I.I.


Luare de ostatici la gara centrală din Koln
15 oct. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.