Franţa, taxă pentru giganţii din domeniul digital 1

06 dec. 2018 Internaţional
T.N.
Bruno Le Maire (sursa foto: Twitter)
Bruno Le Maire (sursa foto: Twitter)

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat, astăzi, că Franţa va introduce, începând din 2019, o taxă naţională pentru giganţii din domeniul digital, dacă discuţiile care se poartă în prezent la nivel european pentru o mai bună taxare a giganţilor Internetului nu vor ajunge la un rezultat, informează Reuters şi AFP.

Propunerea dezbătută în prezent a fost prezentată în luna martie de Comisia Europeană şi vizează în principal giganţii americani ai Internetului: Google, Apple, Facebook şi Amazon, reuniţi sub acronimul GAFA.

Propunerea vizează introducerea rapidă a unei taxe de 3% pe veniturile generate de aceste companii din anumite activităţi (publicitate sau revânzarea datelor personale), până când va fi negociată o soluţie la scară mondială în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

"Am obţinut ieri un acord cu vice-cancelarul german cu privire la acest subiect şi mi-am dat răgaz până în luna martie pentru a ajunge la un acord la nivel european cu privire la giganţii din domeniul digital", a declarat Bruno Le Maire pentru postul de televiziune France 2.

În cazul în care negocierile vor eşua "o vom face la nivel naţional, începând din 2019. Îi vom taxa pe giganţii digitali dacă statele europene nu îşi asumă responsabilitatea", a adăugat Le Maire.

Franţa, ţară care se află la originea acestei iniţiative, spera că până la finele acestui an va fi adoptată o directivă europeană cu privire la taxarea GAFA. Însă unele state membre UE se opun acestui proiect, în special Irlanda, unde mai mulţi giganţi din domeniul internetului şi-au înfiinţat cartierul general european, relatează Agerpres.

Opinia cititorului: 1
1.   taxare
mesaj trimis de florin în data de 06.12.2018, 21:43

Cred ca o varianta mixta de taxare (3%din venituri + 10-20% din profit) ar trebui introdusa pentru toate firmele mari, inclusiv cele europene, si in special pentru cele cu business monopol (peste 30 % din Piata). Iar banii (nou introdusi in Piata) ar trebui taxati deasemenea.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Preţurile petrolului, la cel mai ridicat nivel după noiembrie 2018
18 feb. M.I.


CONFERINŢA DE SECURITATE DE LA MUNCHENPoliticile lui Trump îi unesc pe aliaţi împotriva sa
18 feb. I.V.


O navă militară românească va intra sub comanda unei grupări NATO1
18 feb. I.M.


EUROSTAT:Peste 8,5 milioane de persoane lucrează în domeniul cultural în UE
18 feb. M.I.


Wall Street a închis în creştere
18 feb. L.A.


DE TEAMA SANCŢIUNILOR AMERICANEGazprombank a blocat conturile companiei petroliere PDVSA din Venezuela
18 feb. D.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în creştere
18 feb. L.A.


ANUL TRECUT,Airbus a înregistrat venituri de 64 de miliarde de euro
18 feb.


Pace aparentă, conflictele omoară zeci de mii de bebeluşi
18 feb. O.D.


IMM-urile germane se opun posibilei fuziuni Deutsche Bank - Commerzbank
18 feb. ALINA VASIESCU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.