Gabriela Firea acuză Guvernul României că ar fi dat milioane de euro presei pentru campania electorală a lui Nicuşor Dan 5

29 sep. 14:37 Politică
A.B.
Gabriela Firea acuză Guvernul României că ar fi dat milioane de euro presei pentru campania electorală a lui Nicuşor Dan

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a explicat, marţi, că nu a folosit în scop electoral spoturile de promovare a unor realizări ale administraţiei din Bucureşti şi că acelea nu au fost "publicitatea Primăriei Capitalei". "Dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?", a răspuns Firea acuzaţiilor în acest sens, a transmis News.ro.

"Ei, asta-i bună! Hai să fim serioşi! Nu este publicitatea Primăriei Capitalei, sunt două subordonate care trebuie să comunice, au inclusiv măsură dată de Curtea de Conturi să comunice anumite facilităţi pe care le oferă Primăria Capitalei şi atâta tot. Aş putea să vă întreb şi eu de aceeaşi manieră: dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?", a afirmat Gabriela Firea, într-o declaraţie de presă, întrebată fiind despre reproşurile privind faptul că a folosit bani publici pentru a se promova electoral.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis, vineri, în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei.

Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală. Biroul Electoral Municipal Bucureşti a considerat că spotul tv privind campania de consolidare a clădirilor istorice ale Capitalei este "un material de propagandă electorală" care "a fost şi este asociat cu imaginea primarului in funcţie", membrii BEM argumentând că în clipurile difuzate pe posturile de radio şi televiziune există "mai multe elemente care conduc la asocierea cu primarul în funcţie".


Opinia cititorului: 5
1.   Aceasta mahalagioaica
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 16:24

Aceasta mahalagioaica nu vrea să facă un pas în spate, practic nu poate concepe că a pierdut in fata lui Bulă Primăria Capitalei, e greu de înghițit și digerat.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de MIHAI în data de 29.09.2020, 16:48

Firea,sa zici mersi ca ai pierdut !Aveai un C ONSILIU GENERAL de nemernici care te distrugeau !(N-am votat-o cand a fost aleasa primar.) Bucura-te ca ai fost prima femeie Primar al Capitalei!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2020, 00:31

Eu cred ca ii place sa inghita. Dee remarcat ca are acum un cv bogat. Posibil s-o ia cineva si pe ea la divizia de maturatori, dar nu stiu daca trece testul grila.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 17:54

Mămică , matale și soțul ,sunteți cam disperați...

Banul..... 

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2020, 06:26

Cucoana, ai pierdut din cauza de LOV. Nici un pensionar militar nu te-a votat. De aici cei 7-8 % lipsa. Sa va vedem la parlamentare, o sa va falfaie navoadele de prin parlament la multi.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TĂRICEANU:"Carantinarea masivă are urmări în societate mai dramatice decât infectarea câtorva dintre noi"
26 oct. J.P.


ORBAN, DESPRE LOCURILE LA ATI:"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii"2
26 oct. J.P.


ORBAN:"Cei care practică jogging în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii"2
26 oct. J.P.


MONICA ANISIE:"Digitalizarea educaţiei reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru"
26 oct. A.P.


ORBAN, DESPRE NOI RESTRICŢII:Aşteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat şi efectele din alte ţări ale interzicerii circulaţiei în timpul nopţii1
26 oct. J.P.


NICUŞOR DAN:"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului"6
26 oct. J.P.


Premierul Ludovic Orban începe azi o vizită oficială în Franţa2
26 oct. J.P.


FIREA:"Sunt convinsă că PNL se pregăteşte să fraudeze şi alegerile parlamentare"17
26 oct. J.P.


Pachetul Mobilitate 1 atacat de guvernul Orban la CJUE1
26 oct. I.Ghe.


GRINDEANU:"PNL ascunde măriri de taxe şi impozite, dar şi un posibil acord cu FMI"4
25 oct. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.