Gabriela Firea, replică la acuzele premierului în legătură cu blocajele licitaţiei pentru măşti

05 aug. 10:15 Politică
A.P.
GABRIELA FIREA
GABRIELA FIREA

Primarul general, Gabriela Firea, acuză, miercuri, o "minciună guvernamentală" în legătură cu licitaţia pentru măştile destinate persoanelor defavorizate, despre care premierul Ludovic Orban a susţinut că este blocată de o firmă apropiată Primăriei Capitalei. Firea susţine că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii dăduseră deja viza de Control Financiar Preventiv în prima zi în care Orban a făcut aceste acuzaţii, iar a doua oară când a revenit la subiect contractul ar fi fost deja semnat. Primarul general susţine că măştile de protecţie trebuiau să fie deja de ieri în depozitele Guvernului, lucru care nu s-a întâmplat, scrie News.ro.

"Minciuna guvernamentală are picioare scurte! Iată definiţia incompetenţei şi a dezinformării cu sânge rece, în 5 paşi:

Pasul 1 : Duminică, 2 august, premierul se plânge la TV că licitaţia pentru achiziţia a 115 milioane de măşti de protecţie, pe care trebuie să le distribuie persoanelor defavorizate, este blocată de o firma "abonată la contracte cu Primăria Capitalei"

Pasul 2 : Luni, 3 august, premierul repetă minciună, apăsat, fără să clipească, insistând că licitaţia pentru măşti este blocată de apropiaţi ai Primarului general

Pasul 3 : Marţi, 4 august, apare în presă contractul buclucaş, încheiat de Ministerul Sănătăţii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) şi în care fiecare firma se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfă din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirmă obsesiv că au marfă «de proastă calitate».

Pasul 4 - studiem contractul (îl puteţi citi mai jos). Ce observăm?Stupoare! În prima zi în care premierul acuză blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţa, contractul cu pricina avea deja viza de CFP - Control financiar preventiv, cu dată de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte că premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l sicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Pasul 5 - luni, 3 august, când premierul repetă declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, improscand cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti", a scris, miercuri, pe Facebook Gabriela Firea, postând şi copii ale Acordului cadru.

Primarul general afirmă că, potrivit contractului, măştile trebuiau să ajungă încă de marţi în depozitele Guvernului, citează News.ro.

"Stupoare! Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică IERI, 4 august!! Presupunandu-se că firmele care au fost selectate au marfă pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfă la timp, conform contractului?", a mai scris Firea.

Premierul Ludovic Orban a susţinut că o firmă, abonată a reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei.

Orban a catalogat aceste afirmaţii drept "o minciună gogonată".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

VLAD VOICULESCU:''Facem plângere penală şi ne adresăm Curţii de Conturi pentru publicitatea mascată făcută de Firea''2
25 sep. G.U.


Iohannis a semnat decretul de eliberare a Giorgianei Hosu din funcţia de procuror-şef al DIICOT
25 sep. G.U.


NICUŞOR DAN:''Eu sunt foarte optimist că o să luăm şapte primării din şapte''6
25 sep. G.U.


IONEL DANCĂ:''Vrancea a fost izolată şi se află pe ultimele locuri din ţară la investiţiile străine''
25 sep. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Ar fi cazul ca prim-ministrul să aibă decenţa să dubleze alocaţiile''1
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI, VICEPREŞEDINTELE PNL:''E foarte important să se meargă la vot, respectând toate normele de siguranţă necesară''4
25 sep. G.U.


BEM:Gabriela Firea şi-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală
25 sep. J.P.


EUGEN TOMAC CĂTRE DAN BARNA:Este inadmisibil să preluaţi tehnicile de manipulare ale PSD 1
25 sep. J.P.


VASILE DÎNCU:"Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD"9
25 sep. J.P.


Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului Cătălin Ioniţă
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.