GAMBLING/BURSA

Sorin Constantinescu:"Loteria este ca un cartof fierbinte pe care nu vrea să-l ţină nimeni în mână" 1

07 mar. 2017 Companii-Afaceri
Sorin Constantinescu:"Loteria este ca un cartof fierbinte pe care nu vrea să-l ţină nimeni în mână"

Constantinescu: "Dosarul referitor la contractul încheiat cu grecii pe «păcănele» - mutat de la DNA la IGPR" 

Sorin Constantinescu: "Este haos la Loterie, acolo este nevoie urgentă de management privat"

Guvernul Grindeanu a transferat din nou Compania Naţională Loteria Română (CNLR), de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, după ce societatea de stat a fost inclusiv sub coordonarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), ne-a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR).

Domnia sa consideră că la Loterie "totul este un haos", explicând: "Loteria este ca un cartof fierbinte pe care nu vrea să-l ţină nimeni în mână. Când am fost eu consilier în cadrul acestei companii, am pus pe masa ministerului un plan de afaceri care nu presupunea niciun fel de investiţii din partea Loteriei. Veneam cu investiţii private, cu scrisori de garanţie şi aduceam profit - nu venit, profit - anual de 200 de milioane de euro. Nici măcar nu m-au băgat în seamă. Acel plan de afaceri există şi se poate pune în aplicare de mâine. Peste tot, loteriile naţionale fac o mulţime de bani. Loteria engleză câştigă câteva miliarde de euro pe an, spaniolii la fel, iar aceşti bani sunt investiţi pentru sinistraţi, spitale etc, pentru că acesta este rolul loteriilor - umanitar. Dar la noi s-a mers doar pe furt şi şpăgi, a fost o bătaie de joc toată colaborarea cu grecii, iar acum, din cauză că au fost atâtea scandaluri şi o grămadă de arestări, nici nu mai au curaj să fure şi nici nu mai fac nimic, totul este mort. Acolo este nevoie de un management privat urgent".

Potrivit domnului Constantinescu, au fost două tentative de aplicare a Ordonanţei privind guvernanţa corporativă în cadrul CNLR, dar din cauză că au fost presiuni foarte mari din partea politică ca să fie puse la conducere anumite persoane, cele două încercări nu au reuşit:

"Problema cea mai mare a Loteriei este că, atâta vreme cât aceasta este guvernată de Ministerul de Finanţe, existând un Consiliu de Administraţie şi o Adunare Generală a Acţionarilor, cu oameni trimişi acolo fără să priceapă fenomenul jocurilor de noroc, compania o să fie cu un picior în groapă".

Ceea ce este aberant este că Ministerul Finanţelor controlează Loteria şi tot el trimite inspectori în control ca să verifice activitatea companiei, conchide Sorin Constantinescu.

Sorin Constantinescu: "Loteria are dosare la DNA, în urma sesizărilor făcute de Curtea de Conturi"

În cazul contractului încheiat de Loterie cu firmele greceşti în care păcănelele au fost considerate VLT-uri ca să nu se platească taxe, există un dosar penal care a fost mutat de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), ne-a precizat şeful AOCR, menţionând: "Au fost deja chemaţi la audieri directorii Loteriei, începând cu Liliana Mincă, iar dosarul este în lucru. Doar pe contractul acesta, prejudiciul este de circa 300 de milioane de euro. La DNA mai sunt dosare cu Loteria, în care s-a sesizat Curtea de Conturi".

Loteria Română are produse "expirate şi foarte obosite" care, în Europa, nu mai funcţionează de zeci de ani, susţine domnul Constantinescu, apreciind că situaţia nu se schimbă pentru că nu există management priceput, nu sunt oameni care să cunoască domeniul.

Preşedintele AOCR ne-a precizat: "Novomatic are contract cu Loteria ca să îi furnizeze 10.000 de aparate, dar compania de stat nu a pus la dispoziţie spaţiu. Contractul este încheiat de doi-trei ani şi nu au instalat nici măcar jumătate din aparate, din lipsă de spaţiu".

Loteria a încasat, anul trecut, mai puţin de 10 milioane de euro, în condiţiile în care ungurii înregistrează 200 de milioane de euro pe an, atrage atenţia specialistul, adăugând că Ungaria are 10 milioane de locuitori, nu are jucători şi nici măcar păcănele: "Deci doar pe produsele loteristice se încasează 200 de milioane de euro. La noi, cele până în 10 milioane de euro include doar intrările, în condiţiile în care, la jocuri de noroc, omul bagă bani şi apoi scoate bani. Deci Loteria consideră intrarea ca venit - aşa face contabilitate, ca acum 20 de ani. În acelaşi timp, nu a fost în stare nici până acum să schimbe aparatele lăsate de greci, care sunt din 1992, şi a cheltuit unele sume de bani angajând oameni ca să-şi facă un soft propriu, dar nu au reuşit".

Sorin Constantinescu ne-a mai spus că Loteria Română a aprobat, anul trecut, în Consiliul de Administraţie, un buget de circa 10 milioane de euro ca să găsească o firmă care să implementeze sistemul 6 din 49.

Opinia cititorului: 1
1.   Situatia Loteriei
mesaj trimis de Pribeagul în data de 07.03.2017, 10:29

reprezinta emblematic situatia tarii. Si totul se datoreaza circarilor din ultimul sfert de secol care zic ca guverneaza si conduc tara.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I


Piatraonline încheie anul 2017 cu o cifră de afaceri de 24 milioane lei
22 ian. A.C


Bogdan Oşlobeanu va prelua funcţia de Director General al Impact Developer & Contractor
22 ian. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.