GAMBLING/BURSA/ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2016

Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

07 mar. 2017 Companii-Afaceri
Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

Gigantul american al cazinourilor "Caesars Entertainment" Corp. a înregistrat, în ultimul trimestru din 2016, pierderi nete de peste zece ori mai mari decât anticipau analiştii, din cauza costurilor generate de restructurarea sa.

În intervalul octombrie-decembrie 2016, pierderea netă a companiei a fost de 435 de milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de 39 milioane de dolari în acelaşi interval din 2015.

Pierderea netă pe acţiune raportată de companie a atins 3,88 dolari, faţă de 37 de cenţi, cât preconizau analiştii.

"Caesars Entertainment" a contabilizat, în perioada menţionată, angajamente de 426 de milioane de dolari generate de restructurarea diviziei sale falite "Caesars Operating" Corp. (CEOC). Pe întreg anul trecut, aceste angajamente s-au ridicat la 5,7 miliarde de dolari.

Pierderile operaţionale nete înregistrate de companie au fost de 2,7 miliarde de dolari pe întreg anul 2016.

În luna ianuarie, o instanţă specializată în falimente din Chicago a aprobat planul de reorganizare a CEOC, punând capăt unei perioade de doi ani de dispute cu creditorii, în condiţiile în care compania a făcut eforturi să iasă dintr-un faliment complex.

Conform acestui plan, CEOC va avea ştearsă o sumă de 10 miliarde de dolari din datoria sa imensă de 18 miliarde de dolari, iar activele imobiliare din SUA vor fi separate de operaţiunile de jocuri de noroc.

În acelaşi timp, compania-mamă "Caesars Entertainment" va fuziona cu subsidiara "Caesars Acquisition" Co. în vederea regrupării cazinourilor şi hotelurilor sale la un loc.

În condiţiile în care CEOC va ieşi din faliment anul acesta, Mark Frissora, preşedintele companiei, afirmă că grupul se va concentra, acum, pe generarea de lichidităţi, pe creştere şi crearea de valoare pentru investitorii săi.

"Anul acesta, intenţionăm că generăm lichidităţi suplimentare şi să ne îmbunătăţim marjele, în timp ce finalizăm restructurarea CEOC", a declarat Mark Frissora, adăugând: "Aceste măsuri ne vor permite să continuăm să creăm mai multă valoare pentru acţionarii noştri".

Oficialul companiei apreciază că 2016 a fost, totuşi, al doilea an consecutiv în care operatorul de cazinouri şi-a îmbunătăţit rezultatele operaţionale şi productivitatea, în baza evoluţiilor din Las Vegas - cea mai mare piaţă pentru "Caesars".

Frissora a amintit că grupul a renovat peste 8.000 de camere de hotel începând din 2014.

Veniturile din vânzările "Caesars Entertainment" Corp. au crescut cu 2,8% anul trecut, la 3,9 miliarde de dolari, iar profitul ajustat (EBITDA) - cu 8,6%, la 1,1 miliarde de dolari. În ultimul trimestru din 2016, vânzările realizate de grup din operarea de cazinouri au crescut cu 3,2%, la 544 milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, câştigul operaţional s-a majorat cu aproape 149%, la 102 milioane de dolari. Totodată, profitul ajustat a urcat cu 10,6%, la 250 milioane de dolari.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.