Garanti Bank va acorda un credit către Softronic pentru finanţarea producţiei trenului Hyperion 3

25 ian. 19:02 Companii
D.I
Garanti Bank va acorda un credit către Softronic pentru finanţarea producţiei trenului Hyperion 3

Garanti Bank a acordat un împrumut de 14 milioane de lei companiei Softronic, singurul producător de trenuri electrice multiple şi locomotive electrice din sud-estul Europei, pentru producţia trenului Hyperion 3, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Conform comunicatului, Hyperion este primul tren electric de multiple unităţi din România, acesta urmând a fi utilizat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat în 2014, când Garanti Bank a acordat companiei Softronic un împrumut de 20 milioane de lei pentru producţia acestuia.

Cagri Memisoglu, Director General Adjunct al Garanti Bank, a declarat: "Suntem mândri să ne unim încă o dată forţele cu Softronic pentru fabricarea acestui tren de ultimă generaţie. Garanti Bank este un susţinător puternic al mediului de afaceri din România şi al unor proiecte ambiţioase şi inovatoare, precum Hyperion 3, care contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei locale. Suntem foarte activi pe segmentul corporate, care este o linie de afaceri importantă pentru noi, în principal datorită succesului nostru în stabilirea relaţiilor de lungă durată cu clienţii noştri. Vom menţine aceeaşi abordare şi în continuare, reafirmându-ne angajamentul pe termen lung faţă de clienţii noştri, atât în anul 2018, cât şi în anii următori".

Documentul mai precizează că trenul Hyperion este alimentat de reţeaua de 25 kVca şi are patru motoare asincrone de 430 kW. "Când este frânat, Hyperion recuperează energia şi oferă jumătate din consumul unui tren clasic cu locomotive şi vagoane. Trenul poate atinge o viteză maximă de 160 km/h şi include echipamente de cale ferată de ultimă orăNoul tren Hyperion 3 va aduce câteva actualizări noi care vor îmbunătăţi semnificativ experienţa călătorilor şi vor asigura cea mai mare siguranţă.

În comunicat se mai arată că noul tren va fi lansat în a doua jumătate a anului 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Qatar Petroleum, investiţie de 20 miliarde dolari în SUA
16 dec. E.A.


MEDIAT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR LUCIAN ŞOVA:Acord între conducerea Romatsa şi sindicat
15 dec. T.T.


DIN CAUZA ZĂPEZII:Aeroportul Internaţional din Timişoara, închis temporar
15 dec. L.T.


FP critică Ministerul Transporturilor
14 dec. D.D.


Ţara noastră - blocaj economic în sectorul forestier
14 dec. L.I.


ANRE:Cresc tarifele pentru distribuţia energiei electrice
14 dec. T.A.


CET Govora a salvat Oltchim de la faliment3
14 dec. I.T.


Delta Studio a lansat a 3-a ediţie a Albumului Lifestyle Design Interior
14 dec. R.R.


Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti
14 dec. Mihai Gongoroi


Mai mulţi bani pentru IMM-urile din domeniul IT
14 dec. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.