Garanti Bank va acorda un credit către Softronic pentru finanţarea producţiei trenului Hyperion 3

25 ian. 19:02 Companii-Afaceri
D.I
Garanti Bank va acorda un credit către Softronic pentru finanţarea producţiei trenului Hyperion 3

Garanti Bank a acordat un împrumut de 14 milioane de lei companiei Softronic, singurul producător de trenuri electrice multiple şi locomotive electrice din sud-estul Europei, pentru producţia trenului Hyperion 3, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Conform comunicatului, Hyperion este primul tren electric de multiple unităţi din România, acesta urmând a fi utilizat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat în 2014, când Garanti Bank a acordat companiei Softronic un împrumut de 20 milioane de lei pentru producţia acestuia.

Cagri Memisoglu, Director General Adjunct al Garanti Bank, a declarat: "Suntem mândri să ne unim încă o dată forţele cu Softronic pentru fabricarea acestui tren de ultimă generaţie. Garanti Bank este un susţinător puternic al mediului de afaceri din România şi al unor proiecte ambiţioase şi inovatoare, precum Hyperion 3, care contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei locale. Suntem foarte activi pe segmentul corporate, care este o linie de afaceri importantă pentru noi, în principal datorită succesului nostru în stabilirea relaţiilor de lungă durată cu clienţii noştri. Vom menţine aceeaşi abordare şi în continuare, reafirmându-ne angajamentul pe termen lung faţă de clienţii noştri, atât în anul 2018, cât şi în anii următori".

Documentul mai precizează că trenul Hyperion este alimentat de reţeaua de 25 kVca şi are patru motoare asincrone de 430 kW. "Când este frânat, Hyperion recuperează energia şi oferă jumătate din consumul unui tren clasic cu locomotive şi vagoane. Trenul poate atinge o viteză maximă de 160 km/h şi include echipamente de cale ferată de ultimă orăNoul tren Hyperion 3 va aduce câteva actualizări noi care vor îmbunătăţi semnificativ experienţa călătorilor şi vor asigura cea mai mare siguranţă.

În comunicat se mai arată că noul tren va fi lansat în a doua jumătate a anului 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.