Garda de Mediu a tăiat, fără milă, amenzi de 51 milioane de lei 2

29 sep. Companii
O.D.
Garda de Mediu a tăiat, fără milă, amenzi de 51 milioane de lei

Recolta de amenzi a fost foarte bună pentru multe dintre instituţiile statului, în ciuda pandemiei. Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primele opt ale anului, amenzi în valoare de 51,44 milioane de lei, în creştere cu 45,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, reiese din raportul periodic al instituţiei. Datele centralizate arată că, în intervalul 1 ianuarie - 31 august, numărul de inspecţii efectuate la nivel naţional a fost de 21.765, cu aproape 17% mai puţine decât în primele opt luni ale anului anterior, când au fost înregistrate 26.200 de controale. De asemenea, în perioada analizată, au fost aplicate 2.728 de amenzi, faţă de cele 2.232 raportate din ianuarie şi până în august 2019.

Potrivit sursei citate, la opt luni, au fost emise 1.257 de avertismente (faţă de 1.014, în primele opt luni ale anului trecut) şi 189 de decizii privind sistarea activităţii (faţă de 104, în aceeaşi perioadă din 2019). În plus, au fost emise 32 propuneri de suspendare de acorduri sau autorizaţii de mediu, precum şi 63 de sesizări penale. Raportul Gărzii de Mediu evidenţiază faptul că, până în prezent, din totalul acţiunilor de control, 17.430 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării şi 4.335 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate. La nivelul lunii august 2020, comisarii de mediu au efectuat, la nivel naţional, 2.903 de controale, dintre care 2.337 în domeniul poluării şi 566 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate. De asemenea, au aplicat 506 amenzi în valoare de 9,434 milioane de lei. În acelaşi timp, au fost transmise 261 de avertismente, 32 de dispoziţii de sistare a activităţii şi opt sesizări penale. Totodată, au fost emise şapte propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu.Garda Naţională de Mediu funcţionează ca instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP)Garda are atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare. Până la situaţia ideală, când nu vor mai motive pentru acordarea de amenzi, calea este lungă, mai ales că puţini sunt aceia care îşi doresc o asemenea stare de fapt.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 09:48

"opt sesizări penale, şapte propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu". Se puteau mentiona si 2-3 exemple, erau mult mai interesante decat aceste cifre. Care de fapt, nu stim daca reprezinta mult sau putin...

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 18:16

pe bune ?? amenzi ???

pai la cat de corupti sunt si astia de la mediu....ah ce-as vrea sa se faca odata curatenie si sa-i duca la puscarie PE VIATA pe cei vinovati de taierea padurilor. 

Taierea padurilor in Romania este o CRIMA NATIONALA! 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Accor anunţă deschiderea a două hoteluri la Sibiu
26 oct. S.B.


DM Drogerie Markt devine membru al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România
26 oct. J.P.


ARF A GĂSIT ŢAPUL ISPĂŞITOR: SISTEMUL LEGISLATIVCălătorii şi operatorii feroviari, victimele incompetenţei1
26 oct. George Marinescu


A murit preşedintele grupului Samsung
25 oct. S.B.


Facebook ar putea fi acuzată în SUA de încălcarea legii concurenţei
25 oct. S.B.


Softronic Craiova a semnat un contract pentru a livra 100 de locomotive în Suedia2
24 oct. J.P.


Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor la baza de la Cluj-Napoca, prin alocarea unei noi aeronave
23 oct. A.B.


ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020Veniturile Huawei au crescut cu 9,9% faţă de anul trecut
23 oct. S.B.


ÎN POFIDA PANDEMIEIDaimler raportează rezultate financiare trimestriale solide
23 oct. G.U.


Blue Air oferă pasagerilor săi aproape 10.000 de bilete la preţul de 9,99 de euro3
23 oct. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.