Germania: "Fuziunile bancare, tot mai necesare în Europa"

12 iun. Internaţional
A.V.
Germania: "Fuziunile bancare, tot mai necesare în Europa"

Surse: ING a renunţat la ideea alianţei cu Commerzbank 

Conducerea asociaţiei bancare BdB din Germania este de părere că fuziunile transfrontaliere din industria bancară europeană devin din ce în ce mai necesare, având în vedere riscul pe care îl reprezintă instituţiile financiare slabe pentru zona euro, conform Reuters.

"Din punctul meu de vedere, nu exis­tă altă cale decât fuziunile şi achiziţiile transfrontaliere", a declarat Hans-Walter Peters, într-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt, adăugând: "Ar fi ceva pozitiv. Băncile europene puternice vor fi benefice pentru economia europeană".

În ultimele 12 luni, multe dintre băncile europene majore au pierdut aproximativ un sfert din capitalizarea lor de piaţă din cauza unui mediu dificil în privinţa ratelor dobânzilor, în timp ce rivalele lor din SUA s-au aflat într-o situaţie mai bună, având acces la mai multe tranzacţii, conform sursei citate.

Tot Handelsblatt a anunţat ieri, citând surse apropiate situaţiei, că ING Groep NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, a decis să nu se alieze cu banca germană Commerz­bank AG. Potrivit Handelsblatt, conducerea ING a renunţat la fuziune în urmă cu o lună şi jumătate, după ce şefii celor două grupuri bancare, Ralph Hamers (ING) şi Martin Zielke (Commerzbank), au avut două întâl­niri pentru discuţii pe marginea unei potenţiale tranzacţii.

ING este a treia mare bancă pe piaţa germană, după Deutsche Bank şi Commerzbank.

Reprezentanţii ING şi Commerz­bank nu au dorit să comenteze informaţia lansată de publicaţia citată.

Amintim că şi grupul bancar italian UniCredit şi-a exprimat interesul faţă de Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, după ce acordul de fuziune Deutsche Bank - Commerzbank a eşuat, în aprilie.

În luna martie, Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat lansarea discuţiilor oficiale pe marginea unei eventuale fuziuni. Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că fuziunea ar fi generat până la 30.000 de disponibilizări.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi dat naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar fi avut o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Ulterior eşecului discuţiilor cu Deutsche Bank, Commerzbank şi-a exprimat deschiderea faţă de alte posibile fuziuni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

DUPĂ CE ACUZĂ IRANUL:Trump, îndemnuri la calm în urma atacurilor la Oman
15 iun. P.P.


CE:Numărul cazurilor de dezinformare, dublu faţă de 2018
15 iun. P.P.


ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China
15 iun. A.P.


REPUBLICA MOLDOVA:Pavel Filip spune că Guvernul său pleacă cu conştiinţa împăcată
14 iun. I.A.M.


Bursele europene au închis în scădere
14 iun. I.M.


Curtea Supremă braziliană incriminează penal homofobia1
14 iun. I.M.


Ungaria şi Serbia, acord pentru construcţia unui interconector de gaze
14 iun. I.M.


Beijingul îndeamnă "la dialog", în urma atacurilor din Marea Oman
14 iun. M.A.I.


Republica Moldova - Partidul Democrat se retrage de la guvernare
14 iun. I.M.A.


GABRIEL LEŞ:Obiectivul Rusiei, dominaţia asupra regiunii Mării Negre
14 iun. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.